Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Κολομβία-Ελλάδα: Επίθεση εναντίον άμυνας

Κολομβία-Ελλάδα: Επίθεση εναντίον άμυνας
 Οι Κολομβιανοί σουτάρουν, αλλά εμείς ξέρουμε να αμυνόμαστε. Αυτό είναι το συμπέρασμα όποιου παρατηρήσει τα στατιστικά στοιχεία για τον αποψινό αγώνα της Εθνικής με την Κολομβία στο Μπέλο Οριζόντε.
Μπορεί η Κολομβία να μην έχει στη διάθεσή της τον Ρανταμέλ Φαλκάο, όμως κατά τη διάρκεια της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία ήταν η ομάδα με τα περισσότερα σουτ στην αντίπαλη εστία από τη ζώνη της Λατινικής Αμερικής.

Από την πλευρά της, η Εθνική Ελλάδας μπορεί υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι έχει την καλύτερη ευρωπαϊκή άμυνα, κάτι που από μόνο του καθιστά το δυνατό όπλο της «γαλανόλευκης» για το αποψινό ματς. 
Το sport-fm.gr σάς παρουσιάζει αναλυτικά τα στατιστικά που αφορούν τις δύο αντιπάλους
*** Η Ελλάδα έχει χάσει τα πέντε από τα έξι παιχνίδια που έχει δώσει σε Μουντιάλ, έχοντας κερδίσει ένα κόντρα στη Νιγηρία στις 17 Ιουνίου 2010.

*** Με ποσοστό 83,3% η «γαλανόλευκη» έχει το δεύτερο χειρότερο μ.ο. στην ιστορία της διοργάνωσης, ύστερα από το Ελ Σαλβαδόρ που έχει χάσει και τους έξι αγώνες που έχει δώσει σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

*** Από το 1966 και μετά, η Κολομβία έχει κατά μέσο όρο την μεγαλύτερη κατοχή μπάλας, τις περισσότερες επαφές με τη μπάλα ανά αγώνα (794) και τις περισσότερες επιτυχημένες πάσες (85% - ανά λεπτό σε 10 αγώνες) στο Μουντιάλ.

*** Η Ελλάδα έχει αποτύχει να σκοράρει στα πέντε από τα έξι παιχνίδια της στο τουρνουά, με τους Βασίλης Τοροσίδη και Δημήτρη Σαλπιγγίδη να έχουν πετύχει τα δύο κόντρα στη μοναδική νίκη επί της Νιγηρίας.

*** Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, έχει μόλις τρεις ήττες σε 26 επίσημα παιχνίδια από την ημέρα που ανέλαβε την Εθνική (17 νίκες, 6 ισοπαλίες).

*** Η Κολομβία είχε τα περισσότερα σουτ στην εστία από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Λατινικής Αμερικής στην προκριματική φάσης της διοργάνωσης (99).

*** Η Ελλάδα έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα προκριματικά με περισσότερα παιχνίδια (8) από οποιαδήποτε άλλη από τις Ευρωπαϊκές ομάδες που συμμετέχουν στο Μουντιάλ.

*** Η μία και μοναδική ήττα της Ελλάδας από την Κολομβία ήταν στο δρόμο για το Μουντιάλ των ΗΠΑ, όταν είχε ηττηθεί με σκορ 2-0, και από τότε δεν έχουν παίξει ξανά.

Σταύρος Καλογεράκης

sport-fm.gr