Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Επαιξε με την φωτιά, αλλά δεν κάηκε η Χίλη, 3-1 την Αυστραλία


Η Χιλή νίκησε 3-1 την Αυστραλία και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στον Β' Ομιλο...
Ωστόσο, όταν ξεκινάς με δυο γκολ στο τέταρτο, αρχίζεις τις πασούλες παρασυρόμενος από τα «όλε, όλε» στην εξέδρα και επαναπαύεσαι στο προβάδισμά σου, είναι πολύ πιθανό να την... πατήσεις!
Οι Χιλιανοί μπήκαν δυνατά, προηγήθηκαν με 2-0 στο 14', όμως η Αυστραλία δεν το έβαλε κάτω και κυνήγησε το ματς ως το φινάλε. Αρχικά μείωσε σε 2-1 στο 35', στο δεύτερο ημίχρονο έκανε ευκαιρίες, αλλά τελικά οι Νοτιοαμερικάνοι, που έπαιξαν με την φωτιά δεν κάηκαν και έκαναν σεφτέ στον όμιλο μετά το τελικό 3-1.

Εχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλέξις Σάντσεζ, που άνοιξε το σκορ κι έφτιαξε το δεύτερο γκολ, αλλά και την εξέδρα να δίνει ώθηση, η Χιλή πήρε το «τρίποντο» κι έπιασε στην κορυφή του ομίλου την Ολλανδία που διέσυρε με 5-1 την ουραγό του ομίλου, Ισπανία!
Επειτα από ένα «άχρωμο» δεκάλεπτο με τις δυο ομάδες να ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους, οι Χιλιανοί σ' ένα καταιγιστικό τρίλεπτο έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη!
Αρχικά, ο Αράνγκις πήρε κάθετη πάσα, μπήκε από το πλάι στην περιοχή, ο Ράιαν βγήκε να τον κυνηγήσει, ο άσος της Χιλής σέντραρε, ο Βάργκας διεκδίκησε την κεφαλιά κι ο Αλέξις Σάντσεζ από κοντά έκανε το 1-0!
Οι Χιλιανοί πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το γκολ, κέρδισαν ένα πλάγιο στο χώρο του κέντρου, άλλαξαν δυο μπαλιές με τον άσο της Μπαρτσελόνα να γίνεται αυτή τη φορά δημιουργός. Πάσαρε στον Βαλδίβια, τα χαφ της Αυστραλίας δεν βγήκαν πάνω του κι αυτός με ένα φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε ανενόχλητος τη μπάλα στο αριστερό «Γ» του Ράιν για το 2-0 μέσα σε αποθέωση!
Το συγκρότημα του Ποστέκογλου τα είχε χαμένα και δεν μπορούσε καν να πατήσει περιοχή, με τους Νοτιοαμερικανούς να ελέγχουν πλήρως το ματς.
Ωστόσο, τα «καγκουρό» μπήκαν στο ματς σε μια ανύποπτη φάση. Ο κάπτεν της Χιλής, Κλαούντιο Μπράβο έκανε μια λανθασμένη πάσα στον χώρο του κέντρου και οι Αυστραλοί έκλεψαν τη μπάλα. Βγήκε σέντρα από δεξιά, ο Κέιχιλ νίκησε κατά κράτος τον Μεντέλ στον αέρα και με ωραία κεφαλιά έκανε το 2-1 στο 35' βάζοντας την ομάδα του στο παιχνίδι.

Οι Αυστραλοί αναθάρρησαν και μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Αφού είδαν ένα γκολ να τους ακυρώνεται ορθά ως οφσάιντ (σ.σ.: κεφαλιά του Κέιχιλ στο 53') συνέχισαν να πιέζουν και είδαν τον Μπράβο να κάνει την απόκρουση του αγώνα στο 56' σε σουτ στην κίνηση από τον Μπρεσιάνο!
Οι Χιλιανοί, ωστόσο, ήταν «φαρμάκι» στην κόντρα και λίγο έλειψε να σκοράρουν στο 61', όμως ο Γουίλκινσον έβγαλε με τάκλιν πάνω στη γραμμή το πλασέ του Βάργκας πάνω από τον Ράιαν!
Οσο περνούσε η ώρα, οι Αυστραλοί ρίσκαραν όλο και πιο πολύ για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν είχαν και πολλά αποθέματα ενέργειας και ψυχής για να το κυνηγήσουν με την ίδια θέρμη. Από την άλλη, η Χιλή έψαχνε την κόντρα με τον ταχύτατο Μποσεζούρ που είχε περάσει αλλαγή κι έβγαλε μια δυο φάσεις, χωρίς ευτυχή κατάληξη.
Όμως στο φινάλε, ο Μποσεζούρ, άφησε το αριστερό άκρο, έκλεισε προς τα μέσα κι εκμεταλλεύτηκε το κενό που δημιουργήθηκε μετά από την απόκρουση του Ράιαν στο τετ α τετ του Πινίγια και με διαγώνιο συρτό σουτ «σφράγισε» τη νίκη των Χιλιανών διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 στο 90+2'!
Κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε, με την Χιλή να παίζει με τη φωτιά και τελικά να μην καίγεται και να διατηρεί ελπίδες για πρόκριση από έναν όμιλο που έχει ξεκάθαρα φαβορί τις Ολλανδία και Ισπανία.
ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ισλα, Μεντέλ, Χάρα, Μένα, Ντίας, Βιδάλ (60' Γκουτιέρες), Αράνγκις, Βαλδίβια (68' Μποσεζούρ), Σάντσες, Βάργκας (88' Πινίγια)
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Φράνιτς (49' λ. τρ. ΜακΓκάουαν), Γουίλκινσον, Σπιράνοβιτς, Ντέιβιντσον, Γέντινακ, Μίλιγκαν, Οαρ (68' Αλοραν), Μπρεσιάνο (78' Τροΐζι), Λέκι, Κέιχιλ