Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Σκόνη και θρύψαλα! ΙΣΠΑΝΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ 1 - 5

Τη σκόρπισε στους... 5 ανέμους!
Μοναδική παράσταση από την Ολλανδία! Η ομάδα του Φαν Χάαλ με ηγέτες τους Ρόμπεν και Φαν Πέρσι έκανε... σκόνη και θρύψαλα την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία επικρατώντας με το εμφατικό 5-1.
 Και δεν είναι μόνο τα πέντε γκολ των Ολλανδών αλλά η εικόνα της απόλυτης κυριαρχίας που έβγαλαν στο γήπεδο, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, απέναντι σε μία ομάδα που δεν έμοιαζε σε τίποτα με τη... γνωστή Ισπανία.

Παρότι οι Ίβηρες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με αυστηρό πέναλτι, στη συνέχεια έμειναν απλά θεατές στις ορέξεις της μαγικής τριάδας Ρόμπεν, Φαν Πέρσι και Σνάιντερ. Με απίστευτα τρεξίματα και τους δύο πρώτους να σημειώνουν από δύο γκολ οι Ολλανδοί έκαναν τους αντιπάλους τους να μοιάζουν πολύ σοφτ και τους άφησαν αν... αλλάζουν πάσες!
Οι δύο ομάδες άρχισαν... διστακτικά το παιχνίδι με τους Ισπανούς να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και να προσπαθούν να φτάσουν στην περιοχή των Ολλανδών. Παράλληλα ο Ντιέγκο Κόστα δημιουργούσε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.
Στο 27' ο Ντε Φρέι μάρκαρε τον επιθετικό της Ισπανίας, με τον Ιταλό διαιτητή να «βλέπει» πέναλτι. Ο Τσάμπι Αλόνσο εκτέλεσε εύστοχα και έβαλε μπροστά την Ισπανία με 1-0.
Η Ολλανδία μετά από το γκολ ανέβασε ταχύτητα, και χάρη στην ικανότητα του Φαν Πέρσι κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίδια λίγο πριν από το ημίχρονο. Στο 44' ο Μπλιντ έκανε τη σέντρα 60 μέτρων από τα αριστερά και ο φορ της Γιουνάιτεντ με απίστευτη κεφαλιά ψαράκι από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας κάνοντας το 1-1.
Στο δεύτερο μέρος μόνο οι Ολλανδοί βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι ισπανοί δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να κοντράρουν τους αντιπάλους τους. Έμοιαζαν δίχως ανάσες και νεύρο ενώ προδόθηκαν από την άμυνά τους που άφησε σε όλα τα γκολ τον Κασίγιας εκτεθειμένο. Όχι πως ο Μαδριλένος δεν έκανε τις... γκάφες του!
Στο 53' ο Ρόμπεν κατέβασε ιδανικά τη μπάλα, «χόρεψε» τον Πικέ και με αριστερό σουτ έκανε το 1-2. Ήταν ξεκάθαρο πως η Ολλανδία πατούσε καλύτερα στο γήπεδο.
Στο 64' μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Σνάιντερ, ο Ντε Φρέι... εξιλεώθηκε για το πέναλτι του πρώτου ημιχρόνου καθώς με κεφάλια έκανε το 1-3. Βέβαια είχε προηγηθεί φάουλ του φαν Πέρσι στον Κασίγιας.
Στο 72' ο Φαν Πέρσι έκλεψε τη μπάλα από τον Κασίγιας που πήγε να τον ντριπλάρει και έκανε το 1-4! Στο 80' ο Ρόμπεν, αυτή τη φορά, «δούλεψε» τον Ράμος αλλά και τον Κασίγιας και με σουτ έγραψε το τελικό 1-5.
Ο κίπερ της Ισπανίας έσωσε διπλή ευκαιρία των Ολλανδών για έκτο γκολ στο 90', ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τόρες έκανε ντρίπλα αντί να πλασάρει χάνοντας σχεδόν σίγουρο γκολ.
- See more at: http://www.sentragoal.gr/afieroma.asp?catid=35050&subid=2&pubid=129756729#sthash.vrElK8In.69y7qUz8.dpuf
ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Αθπιλικουέτα, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (63' Πέδρο), Τσάβι, Ινιέστα, Σίλβα (78' Φάμπρεγκας), Ντιέγκο Κόστα (62' Τόρες)
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Φλάαρ, Ντε Φρέι (77' Φέλτμαν), Μάρτινς Ιντι, Μπλιντ, Γιάνμαατ, Ντε Γιονγκ (62' Βινιάλντουμ), Ντε Γκουζμάν, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (78' Λενς).