Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Συνάντηση Γιώργου Δέδε με τον πρύτανη Κώστα Μασσέλο και τους αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου



Με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κώστα Μασσέλο και τους αντιπρυτάνεις συναντήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας Γιώργος Δέδες. Τον συνόδευε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Δημητρης Μπερτζελέτος.
Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και ο Γιώργος Δέδες συζήτησαν τα προβλήματα του Πανεπιστημίου, τις προοπτικές του και την δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης του ρόλου του μέσα στην τοπική κοινωνία.
Αμέσως μετά ο Γιώργος Δέδες δήλωσε:
«Το Πανεπιστήμιο είναι βηματοδότης για την ανάπτυξη. Ειδικά στην Πελοπόννησο μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε think tank για την ανάδειξη των πολιτικών που θα εφαρμοστούν για την πρόοδο και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Είναι ο φορέας που μπορεί πρακτικά και αποτελεσματικά να ενσωματώσει τη γνώση στον παραγωγικό ιστό. Είναι ο φορέας που μπορεί να βοηθήσει, αλλά και να βοηθηθεί κάτω από μια γενικευμένη συνεργασία με τη Διοίκηση της Περιφέρειας.
Όμως για να πετύχει τους στόχους του πρέπει να στηρίξουμε την δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών -και ειδικώς των κτιριακών. Κατά την θητεία μας στην Περιφερειακή Ενότητα είχαμε συνεργαστεί με τον Δήμο Κορινθίων και ενισχύσαμε τις μελέτες για την κατασκευή του νέου Πανεπιστημίου. Η «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» από την 1η Σεπτέμβρη θα κινηθεί με το ίδιο πνεύμα συνεργασιας και με το ίδιο ενδιαφέρον, ενώ θα προωθήσει τις ιδέες για καινοτομία και έρευνα που επεξεργάζεται το Πανεπιστήμιο.