Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Μαρινέλα Σούκουλη: Η Κορινθία ενωμένη πρώτη στην καρδιά μας



Εμφάνιση ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ (9).JPG 
Το μήνυμα ότι η Κορινθία, ενωμένη, είναι πρώτη στην καρδιά μας έστειλε απο το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη, κατά την ομιλία της στην κεντρική πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Πελοπονησιακής Συνεργασίας. Ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε στην πόλη της Κορίνθου κατά την προεκλογική περίοδο και διακίωσε την βεβαιότητα που επικρατεί πως στις 18 Μαίου η Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία θα είναι στον δεύτερο γύρο.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενη και σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία σας εδώ, που αποτελεί μήνυμα Ελπίδας και Ενότητας. Είναι μια Κορινθιακή απάντηση Ομοψυχίας  σε όλους  αυτούς που μας θέλουν στο περιθώριο της Προόδου, χωρισμένους από  ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος και μαντρωμένους στους παραγοντικούς στάβλους τους. Αλλά οι Κορίνθιοι δεν είμαστε κοπάδι, είμαστε πνεύματα ελεύθερα, άνθρωποι αξιοπρεπείς που δεν σκύβουν εύκολα το κεφάλι σε μεγαλομανείς παραγοντικές επιδιώξεις.
 Μπροστά στα οξυμένα προβλήματα του Τόπου μας σπάμε τα κομματικά στεγανά και τους λέμε ότι όποια και εάν είναι η ιδεολογική μας τοποθέτηση εμείς ποτέ δεν θα γίνουμε εκπρόσωποι ούτε του απολιτικού ΝΑΙ σε Όλα, ούτε του Δογματικού ΟΧΙ σε ΟΛΑ. Εμείς εκπροσωπούμε μόνο τους πολίτες που μας εμπιστεύονται, σε αυτούς λογοδοτούμε και από αυτούς κρινόμαστε Χωρίς Εκπτώσεις και προσωπικούς πολιτικούς υπολογισμούς...».
Η Κυρία Σούκουλη ανέφερε στην συνέχεια πως «το κύμα της Ελπίδας για την Κορινθία μας θέριεψε, και την Κυριακή θα σκεπάσει τον Παρασιτισμό, τον Οπαδισμό και τον Παραγοντισμό που οδήγησαν τον Τόπο μας και τους ανθρώπους του στην αναξιοπρέπεια και τον ευτελισμό. Αφήνουμε πίσω μας, όλους αυτούς που δρουν ακόμα και σήμερα σαν να μην  συνέβη τίποτα  στην ελληνική κοινωνία».
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη να αποκτήσει η Κορινθία ένα  Σύγχρονο όραμα Αναγέννησης και  ένα αποτελεσματικό στρατηγικό σχέδιο δράσης, το οποίο θα κληθούν να υλοποιήσουν τα κατάλληλα πρόσωπα.   
«Εμείς έχουμε και όραμα για την Κορινθία της Προόδου, Αποτελεσματικό Σχέδιο, αλλά και κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό  για να πετύχουμε την μεγάλη Αναπτυξιακή Μεταστροφή.
Πρώτο βήμα - Αλληλεγγύη.
Στρέφουμε το βλέμμα μας πρώτα από όλα στους ανθρώπους μας που παλεύουν για την επιβίωση τους.
Προχωρούμε στην «Δημιουργία ενός Πρότυπου Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης»  για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των συμπολιτών μας, είτε σε θέματα σίτισης, είτε σε θέματα στέγασης, είτε σε θέματα ιατροφαρμακευτικής  και νομικής κάλυψης, υποστηρίζοντας φυσικά το συντονισμό ολοκληρωμένων δράσεων που ήδη επιτελούνται με ιδιαίτερη ευαισθησία  από την Εκκλησία μας και από το Κοινωνικό Ιατρείο, τα Βοήθεια στο Σπίτι και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία.
Διότι, κυρίες και κύριοι, η αξία της προσφοράς δεν είναι μόνο δηλωτικό του πολιτισμικού αξιακού  μας συστήματος, αλλά είναι και πηγή για κάθε αναπτυξιακή προοπτική.
 Δευτερο Βήμα  - Ανάπτυξη.  
Η Επωνυμία «Κορινθία» μετατρέπεται σε συνώνυμο ενός Τουριστικού και Πολιτισμικού Πόλου Ανθρωπισμού και Αισθητικής.
Από τη ριζική ανάπλαση της περιοχής του  Ισθμού ως Σύμβολο Αρχιτεκτονικής Αφύπνισης έως την μετατροπή της παραλιακής μας ακτογραμμής στην ομορφότερη θεματική ζώνη τεχνών, πολιτισμού και αναψυχής.
Από το Φράγμα του Ασωπού που μετατρέπεται σε Σύμβολο Αναγέννησης του αγροτικού και τουριστικού παραγωγικού μας μοντέλου βασιζόμενο στην Ποιότητα για να μπορούμε να μιλάμε για τη δημιουργία οικονομικής υπεραξίας, τόσο των αγροτών μας, όσο και των επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής ως την περαιτέρω ανάδειξη του ορεινού μας όγκου ως Σύμβολου φυσικού κάλλους και αρμονίας δίπλα στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας.
Όλα αυτά θα κληθεί να τα υλοποιήσει μια ομάδα ανθρώπων όπως είναι οι συνυποψήφιοι μου στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που διακρίνονται στις τοπικές μας κοινωνίες για το ήθος τους, την εντιμότητα και την αποτελεσματικότητα τους.
Και θέλω να πω δημόσια ότι πιστεύω ακράδαντα ότι το ψηφοδέλτιο μας στην Κορινθία αποτελεί μια πρόταση Δημιουργίας μοναδική στα ιστορικά δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης στον Τόπο μας, όπου η φρεσκάδα συναντάει την εμπειρία, η δημιουργικότητα συναντάει την τεχνογνωσία και όλοι μαζί ενωμένοι με ισοτιμία και αλληλοσεβασμό είμαστε έτοιμοι την Κυριακή να αναλάβουμε την Ευθύνη να συνδημιουργήσουμε μαζί σας».
Κλείνοντας, η Μαριλένα Σούκουλη ευχαρίστησε τους Κορίνθιους πολίτες για την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια. Και τους κάλεσε να δώσουν ενωμένοι ένα ηχηρό Κορινθιακό μήνυμα  Ελπίδας και Ενότητας προς όφελος όλων των πολιτών της Πελοποννήσου και να γίνουν φορείς της αλλαγής που ονειρεύονται για τον τόπο τους.