Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Η Μεσσηνία έδωσε την νίκη στον Πέτρο Τατούλη

Εμφάνιση P5150216KOS.jpg 


Σφοδρή επίθεση στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Οδυσσέα Βουδούρη που όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε «ψήφισε πριν από τέσσερα χρόνια τα μνημόνια» , αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα που «το μόνο του ενδιαφέρον είναι να κουρσέψει τις θυσίες των Πελοποννησίων» έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης από το βήμα της κατάμεστης εντός και εκτός του κτηρίου Πανταζοπούλειου Λαϊκής Σχολής στην Καλαμάτα, όπου πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία στην Μεσσηνία. 
 Εμφάνιση DSC_3205kos.jpg
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Γιαννημάρας, ο κ. Άγγελος Κωτσιόπουλος γενικός διευθυντής Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων και ο πρώην Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μπουλούκος 

Εμφάνιση P5150165kos.jpgΟ Πέτρος Τατούλης έκανε εκτενή αναφορά στην μεθοδολογία λάσπης που επέλεξε ο αντίπαλος του να ακολουθήσει με καθαρή στόχευση την προσωπική εξόντωση του, σημειώνοντας «ήλθαν κάποιοι από την Αθήνα. Να μας φέρουν δήθεν διλήμματα. Να μας φέρουν την δική τους την λάσπη. Με προσωπικές επιθέσεις. Με βίαια χτυπήματα, που θέλησαν να με εξοντώσουν προσωπικά.  Θέλησαν έτσι, με αυτόν τον επικίνδυνο τρόπο να καλύψουν την δική τους ανικανότητα να σχεδιάσουν για τον τόπο. Να αρθρώσουν λόγο δημιουργικό. Να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας και των συμπολιτών μας. Σε λίγες ημέρες, την ώρα που οι κάλπες της Κυριακής θα ανοίξουν, θα έχουν φύγει και πάλι για την Αθήνα, εξαργυρώνοντας την επιταγή της καθόδου τους στις περιφερειακές μας εκλογές με κομματικές θέσεις και οφίτσια.”
 Εμφάνιση DSC_0992kos.jpg
Αναφερόμενος στις ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα ο Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε στην συνέχεια «Δεν είναι όμως η Πελοπόννησος λάφυρο που θα δώσουν στα χέρια κανενός Τσίπρα την βραδιά των εκλογών, ούτε σανίδα σωτηρίας λιγόψυχων ιδιοτελών. Η Πελοπόννησος ανήκει στους Πελοποννήσιους. Και η Μεσσηνία στους  Μεσσήνιους. Το μέλλον ανήκει μόνο σε εμάς και αυτό το μέλλον χτίζουμε με τον ακομμάτιστο, τον άδολο πατριωτισμό όλων των Πελοποννησίων Όλων των Μεσσήνιων. Αυτό είναι το μήνυμα των προσεχών εκλογών. Και αυτό το μήνυμα στέλνει η Μεσσηνία από σήμερα. Και η Μεσσηνία ξέρει από παλιά να στέλνει τα πιο δυνατά μηνύματα.
Η  απάντηση είναι ξεκάθαρη σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ξεκινώντας να περιγράφει το έργο της Νέας Πελοποννήσο την προηγούμενη τριετία. «Αυτήν την κρίσιμη και δύσκολη ώρα μόνο η περιφέρεια μπορεί τόνισε ο Πέτρος Τατούλης να κρατήσει τους νέους μας, εδώ στον δικό μας τον τόπο, αποτρέποντας μια νέα γενιά μεταναστών που θα μας βυθίσει ακόμη περισσότερο, εγκαταλελειμένους στην κρίση.»
 Εμφάνιση DSC_0989kos.jpg
Αυτοί είναι οι όροι του νέου Πελοποννησιακού Κοινωνικού Συμβολαίου συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «γιατί εμείς  συγκροτήσαμε ένα ενωτικό κοινωνικό μέτωπο απέναντι στην μιζέρια, την φτώχεια και τον μηδενισμό. Γιατί εμείς   κάναμε τις υπερβάσεις την δύσκολη στιγμή, αλλάζοντας σελίδα δια παντός στο πολιτικό σκηνικό της Πελοποννήσου και αμέσως μετά και στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Γιατί εμείς είμαστε η αφετηρία για την Νέα Ελλάδα των περιφερειών. Η Πελοπόννησος.  Η Μεσσηνία. Ο τόπος  που γνωρίζει από υπερβάσεις και γέννησε τις επαναστάσεις κυοφορεί ήδη την επόμενη. Την αναπτυξιακή και ανθρωπιστική επανάσταση που θα οδηγήσει την χώρα μπροστά.»
Ομιλία υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη

Εμφάνιση P5150193KOS.jpgΔεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για φυγομαχίες σημείωσε στην ομιλία της η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη υπογραμμίζοντας: «Η Μεσσηνία θα είναι η πρωταγωνίστρια της επόμενης 5ετίας που ξεκινά Ήδη η Νέα Πελοπόννησος έχει δώσει επιτυχημένα διαπιστευτήρια για τη Νέα Ελλάδα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη Μεσσηνία του αύριο. Καταθέτουμε την απόλυτη και άδολη καθαρότητα της σκέψης μας για την κοινή αυτή πορεία. Σχεδιάζουμε τη Μεσσηνία του αύριο, όπου ήδη έχει γίνει και έχει σχεδιαστεί μεγάλο έργο. Εργαζόμαστε μαζί για να δημιουργήσουμε μια ισχυρή τοπική οικονομία και να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή.»
Κλείνοντας την ομιλίας της η κα Αλειφέρη κάλεσε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη «να δώσει το βηματισμό της ανάπτυξης και της νίκης».
 Εμφάνιση P5150186kos.jpg

Καταγραφή έργων Μεσσηνία
Η Μεσσηνία με την κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων καθίσταται σύγχρονος κόμβος στο δίκτυο μεταφορών της Πελοποννήσου, ενώ η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων της αντιμετωπίζεται συγκροτημένα. Η επαρχιακή οδός Ριζόµυλος - Κορώνη στο τµήµα Γέφυρα Τζάνε – Έξοδος Καλαµακίου κατασκευάζεται.  Η Εθνική Οδός Κυπαρισσία - Φιλιατρών - Πύλου, στα τµήµατα Γαργαλιάνοι - Ρωµανός (που απέµεινε ηµιτελές από το Γ΄ ΚΠΣ), καθώς και στο τµήµα Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι  δηµοπρατείται. Τα τµήµατα Μεσσήνη - Ριζόµυλος - Πυλος - Μεθώνη, Καλαµακι - Κορώνη, Πύλος-Ρωµανός και Καλαµάτα - Καρδαµύλη - Αρεόπολη ωριµάζουν σε επίπεδο µελετών και αδειοδοτήσεων για να κατασκευαστούν με το επόμενο ΕΣΠΑ.
Έργα οδοποιίας προϋπολογισμού 60 εκ. Ευρώ ολοκληρώθηκαν ή είναι σε εξέλιξη. Ενδεικτικά, η Είσοδος Κορώνης, οι δρόμοι Τσακώνα-Καλό Νερό, Κυπαρισσία-Φιλιατρά, η Γέφυρα Λαγκούβαρδου, ο ισόπεδος κόμβος του Αερολιμένα Καλαμάτας. Τα έργα παράκτιας προστασίας και ανάπλασης των ακτών του ∆ήµου Δυτικής Μάνης ολοκληρώνονται. Στις θέσεις Ακρογιάλι-Αβία-Παλαιόχωρα-Αρχοντικό-Μικρή Μαντίνεια- Κιτριές εκτελέσθηκαν έργα προστασίας, ενώ σε τροχιά υλοποίησης είναι και τα αντιδιαβρωτικά  σε Αβία-Αρχοντικό και Κιτριές. Επίσης εκτελέσθηκαν εργασίες ενίσχυσης και εκβάθυνσης στα αλιευτικά καταφύγια Μαραθούπολης, Αγίου Ανδρέα, Πεταλιδίου, Φοινικούντας και Αγίου Νικολάου, ενώ για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης έχει υποβληθεί πλήρης μελέτη για ένταξή του στο ΕΣΠΑ τον Ιούνιο.
Το μεγάλο φράγμα στην λεκάνη του Φιλιατρινού ρέματος, παρά τις καθημερινές δυσκολίες που ανακύπτουν, κατασκευάζεται. Πρόκειται για την σημαντικότερη υποδομή του αγροτικού τομέα, το οποίο εγγυούμαστε ότι  θα  περατωθεί μέσα  στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει. Στο λιµάνι της Κυπαρισσίας είναι σε τροχιά υλοποίησης έργα με αντικείμενο την αποκατάσταση των ζημιών από φυσική καταστροφή, ενώ στο λιμάνι της Κορώνης συνεχίζονται οι παρεμβάσεις μας.
Μονάδες βιολογικού καθαρισµού και δίκτυα αποχέτευσης θα λειτουργούν µέσα στο
2015 στους ∆ήµους Πύλου, Μεσσήνης, ∆υτικής Μάνης και στην Κυπαρισσία.
Έργα ύδρευσης 20 εκατ. ευρώ εκτελούνται στην Καλαµάτα, το Λεύκτρο, την
Καλλιθέα, το Μηλώτι, τα Φιλιατρά, την Πύλο, την Μεσσήνη και την Κορώνη.
Έργα πολιτισµού 17 εκατ. ευρώ εκτελούνται. Το Μέγαρο Χορού στην Καλαµάτα, το
στέγαστρο στα ανάκτορα του Νέστωρα, το κάστρο της Ανδρούσας, το συγκρότημα Τρουπάκηδων- Μουρτζινών στην Καρδαμύλη, ο πύργος Δουράκη στην Καστανιά, αλλά   και οι παρεµβάσεις μας  σε µια σειρά από Ιερούς Ναούς σύντοµα θα έχουν ολοκληρωθεί. Τρία νέα δηµοτικά σχολεία (το 10ο, το 26ο και το 8ο) και το Μουσικό Σχολείο στην Καλαµάτα, ένα Λύκειο στα Φιλιατρά, τρία νέα νηπιαγωγεία στην Πύλο, τους Γαργαλιάνους και την Καλαµάτα µέσα στο 2015 θα έχουν ολοκληρωθεί.  Έργα σε υποδοµές υγείας 10 εκ. ευρώ εκτελούνται στο νοσοκομείο της Καλαµάτας και της Κυπαρισσίας, στα κέντρα υγείας Αγίου Νικολάου, Πύλου και Μεσσήνης καθώς άμεσα ξεκινάει η ανέγερση και των  περιφερειακών  ιατρείων Πεταλιδίου, Μεθώνης και Βλαχόπουλου. Αυτό είναι το νέο πρόσωπο της Μεσσηνίας. Αυτήν την Νέα Μεσσηνία χτίζουμε. Έναν ισχυρό τόπο, με σύγχρονες υποδομές που θα πρωταγωνιστήσει όχι μόνο στην Νέα Ελλάδα, αλλά στην Νέα Ευρώπη.