Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Γιούνκερ: Επικίνδυνος για να γίνει Πρωθυπουργός ο Τσίπρας

L
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στο Euro2day, καθώς χαρακτήρισε ως «επικίνδυνο και ακατάλληλο» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει Πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Ελληνικό χρώμα παίρνει η προεκλογική μάχη για την προεδρία της Κομισιόν, με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία να εξαπολύει σφοδρότατη επίθεση στον αντίπαλό του και υποψήφιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα.
Σε συνέντευξή του στο Euro2day, ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ακατάλληλο για πρωθυπουργό της Ελλάδας.
«Δεν πιστεύω ότι θα ήταν ο κατάλληλος άνδρας για τη χώρα αυτήν τη δεδομένη στιγμή, αυτήν τη δραματική στιγμή για την Ελλάδα. Δεν έχει καταλάβει επαρκώς ποια είναι τα προβλήματα στην Ελλάδα και ποια στην Ευρώπη όσον αφορά την Ελλάδα», τόνισε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν.
«Εγώ θα ήμουν διατεθειμένος να συνεργαστώ μαζί του, αλλά δεν νομίζω να ήταν αυτός διατεθειμένος να το κάνει, εάν γινόταν πρωθυπουργός της Ελλάδας. Αυτό θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για τη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, χαρακτήρισε «δύσκολες» τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά όταν ο αυτός ήταν αρχηγός της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης αλλά οι σχέσεις τους… έφτιαξαν όταν έγινε πρωθυπουργός.
«Ο κ. Σαμαράς δεν ήταν μόνο λόγια, αλλά έκανε και πράξεις Δεν έχω παράπονο, ο κ. Σαμαράς είναι ένας πραγματικός Έλληνας και Ευρωπαίος», λέει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος δηλώνει φίλος της Ελλάδας και τάσσεται υπέρ της μείωσης του χρέους.

Ο Γιούνκερ χαρακτηρίζει ως αντιδημοκρατική τη λειτουργία της τρόικας και υπογραμμίζει ότι η χώρα μας δεν χρειάζεται τρίτο δάνειο.

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στις Κάννες είπε: «Η Ελλάδα δεν απειλήθηκε μέσα στην αίθουσα. Όμως εξηγήθηκε στους κ. Παπανδρέου και Βενιζέλο ότι το αποτέλεσμα μιας λανθασμένης ερώτησης και λάθους απάντησης στο δημοψήφισμα θα οδηγούσε σε έξοδο από την ευρωζώνη.
Προσωπικά ήμουν ενάντια στην προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη λόγω αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και γιατί πίστευα ότι εάν έβγαινε θα υπήρχαν δραματικές επιπτώσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εγώ προσωπικά δεν απείλησα ούτε την Ελλάδα, ούτε τον πρωθυπουργό με έξοδο».

υστερογραφα