Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Καληνύχτα (και καλή τύχη) σε ΠΑΣΟΚ και Σγουρό...

Giannis-Sgouros-George-Papandreou-Giorgos-Kaminis
Twitter@EmOikonomidis
Οι εκλογές του φετινού Μαϊου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ουσιαστικά οι πρώτες εκλογές της επόμενης Ελλάδας.
Της Ελλάδας που, χάρη στη σθεναρή αντίσταση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά στο επικίνδυνο παιχνίδι του λαϊκισμού και των άκρων με την αυτοκαταστροφή, στάθηκε όρθια, άντεξε, και μπορεί πλέον να διεκδικήσει το δικαίωμά της σε ένα καλύτερο μέλλον, αντί να σεργανίζει στο απόλυτο κενό.
Αυτή η Ελλάδα, αφήνει πίσω της ό, τι έμεινε από το ΠΑΣΟΚ. Όχι απλά και μόνο ως άλλοτε πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα, αλλά ως νοοτροπία, συμπεριφορά και στάση ζωής. Είναι το ΠΑΣΟΚ που άλλαξε βίαια το dna των Ελλήνων στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, και χαράμισε εθνικές ευκαιρίες που πιθανότατα δεν θα ξαναβρεί μπροστά της η χώρα.
Αυτό το ΠΑΣΟΚ, έχει δυο τελευταίους “Μοϊκανούς”: Τον Γιάννη Σγουρό στην Περιφέρεια Αττικής, και τον Γιώργο Καμίνη στον Δήμο Αθηναίων, με αμφότερους να αυτοπροσδιορίζονται ως ανεξάρτητοι, και ειδικά τον πρώτο να είναι τόσο προσεκτικός (και εξοργιστικός), ώστε να αποφεύγει ακόμη και να εκφέρει τη λέξη “ΠΑΣΟΚ”.
Απόψε, στο debate του Γιάννη Σγουρού με τον Γιώργο Κουμουτσάκο και τη Ρένα Δούρου στην τηλεόραση του Mega, ο Γιάννης Σγουρός έκανε το μοιραίο λάθος. Και το αυτογκόλ που έβαλε, πιθανότατα θα του στοιχίσει τη θέση που κατέχει εδώ και 12 χρόνια ως επικεφαλής της διοίκησης στην Αττική, είτε βρει απέναντί του στον δεύτερο γύρο τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, είτε εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιάννης Σγουρός βρέθηκε στην άβολη θέση να απολογείται… χωρίς να έχει απτά, αυταπόδεικτα και εύληπτα επιχειρήματα, καθώς τόσο ο Γιώργος Κουμουτσάκος όσο και η Ρένα Σγούρου τον σφυροκοπούσαν διαρκώς.
Έτσι, όπως ενδεχομένως είναι ανθρώπινα αναμενόμενο και ανεκτό… ξέσπασε, με αποτέλεσμα να δείξει μια απαξιωτική για τους αντιπάλους του συμπεριφορά, που παραπέμπει τη σκέψη του μέσου Έλληνα στο βαθύ, σκληρό και… αδιόρθωτ0 ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ στο οποίο η ελληνική κοινωνία, αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τα ποιοτικά ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ετοιμάζεται να πει “καληνύχτα” στην κάλπη των ευρωεκλογών, καθηλώνοντας το μόρφωμα της Ελιάς σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά.
Το ΠΑΣΟΚ αυτό, που διατηρείται σε… μηχανική υποστήριξη λόγω του Γιάννη Σγουρού.
Η “καληνύχτα” λοιπόν θα απευθύνεται όπως όλα δείχνουν και στον επί 12ετία επικεφαλής της Αυτοδιοίκησης στην Αττική. Για το αν θα συνοδεύεται με το “καλή τύχη”, θα πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα της κάλπης.
ysterografa.gr