Σάββατο 17 Μαΐου 2014

«Λύτρωση» 3 - 1 για Ατρόμητο, «βουνό» για Αστέρα


«Λύτρωση» για Ατρόμητο, «βουνό» για Αστέρα (pics)Ο Ατρόμητος έκανε αυτό που ήθελε, νίκησε με δύο γκολ διαφορά τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι (3-1) και αξιοποιώντας τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού, τερμάτισε 3ος στα πλέι οφ, αφήνοντας τους Αρκάδες τέταρτους και με το «βραχνά» της συμμετοχής στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, στις 17 και 24 Ιουλίου.

Αντίθετα, οι Περιστεριώτες, που «κάλυψαν» την ήττα τους με 1-0 στο αντίστοιχο ματς της Τρίπολης και υπερισχύουν στην ισοβαθμία με τον Αστέρα, θα εκκινήσουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις από τον τρίτο προκριματικό γύρο, στις 31 Ιουλίου (με ρεβάνς στις 7 Αυγούστου).

Ο Ιταλός επιθετικός ήταν αυτός που έβαλε τη «σφραγίδα» του στο πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας δύο γκολ στο 7' και στο 24', βάζοντας τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού, αξιοποιώντας αμυντικές αδράνειες των φιλοξενούμενων. Ο Ναπολεόνι είχε απειλήσει και στα 51'', διατηρώντας την… άτυπη παράδοση του Ατρόμητου, που χάνει ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά των αγώνων του στα πλέι οφ.
Ο Ατρόμητος ήταν κυρίαρχος, είχε και την καλή στιγμή του Καραμάνου στο 23', την ώρα που οι Αρκάδες είχαν αιφνιδιαστεί και προσπαθούσαν σιγά-σιγά να αντιδράσουν. Το κατάφεραν μετά το 30', όταν ανέβασαν την απόδοσή τους, είχαν την ευκαιρία του Ουσέρο (31') και μείωσαν με τον Ντε Μπλάσις στο 32'. Όμως η «απάντηση» του Ατρόμητου ήρθε άμεσα. Ο Ούμπιντες «άγγιξε» το γκολ στο 36', το οποίο πέτυχε ο Φυτανίδης στο 37'.
Ο ρυθμός ήταν πολύ καλός στο τελευταίο 20λεπτο, οι φάσεις διαδοχικές, με τους γηπεδούχους να χάνουν διπλή ευκαιρία για 4ο γκολ στο 44' με Ναπολεόνι και Ούμπιντες και τους Αρκάδες να βλέπουν τον Βάλντο να αστοχεί σε κεφαλιά στο 45'.
Εχοντας επιτακτική ανάγκη να πετύχουν (τουλάχιστον) ένα γκολ, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Ενδεικτικό ότι στα πρώτα 15λεπτά είχαν κατοχή μπάλας 72% - 28% και έξι τελικές (πέντε στην εστία) έναντι καμιάς του Ατρόμητου. Ωστόσο, από αυτές ευκαιρία ήταν μόνο μία, τεράστια, με τον Ντε Μπλάσις στο 58' (εξ' επαφής πλασέ που απέκρουσε ο Σηφάκης).
Ο Ατρόμητος είχε δώσει γήπεδο και αμύνονταν, ωστόσο «έψαξε» τις αντεπιθέσεις και είχε την καλή στιγμή του Γιαννούλη (60') και τη μεγάλη ευκαιρία του Ναπολεόνι στο 62'. Οσο περνούσε η ώρα, ο Αστέρας έβγαινε όλο και πιο πολύ στην επίθεση (ενδεικτική η είσοδος του Ναβάρο αντί του Γκοϊάν). Ωστόσο χρειάστηκε να φτάσει στο 90'+3' για να απειλήσει εκ νέου, με την άστοχη κεφαλιά του Βάλντο.
Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία με τον Γεωργίου στο 84' και είχαν και το άστοχο σουτ του Δημούτσου, ωστόσο το 3-1 δεν άλλαξε ως το τέλος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Σηφάκης, Μπάλλας, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Μπρίτο (71' Νάστος), Ναπολεόνι (80' Γεωργίου), Καραμάνος (46' Φάμπιο).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Γκοϊάν (65' Ναβάρο), Ζησόπουλος, Εντό (46' Μουνάφο), Ουσέρο, Καράσκο, Ντε Μπλάσις, Βάλντο.