Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Κώστας Μπακογιάννης "Την Κυριακή με ισχυρή εντολή «Αλλάζουμε στην καρδιά της Ελλάδας»

Εμφάνιση Λαμία 3.JPG


Μήνυμα αλλαγής και δημιουργίας στην καρδιά της Ελλάδας έστειλε, δυο 24ωρα πριν το άνοιγμα της κάλπης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης από τη Λαμία ζητώντας από τους Στερεοελλαδίτες την εμπιστοσύνη τους και την ψήφο τους για να γίνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας «μια Περιφέρεια πρότυπο».
«Η πραγματική αλλαγή έρχεται όταν δίνουμε τη δυνατότητα στο νέο, σε ιδέες, σε πρόσωπα, σε αντίληψη, σε νοοτροπία, να δοκιμαστεί. Η Περιφέρειά μας έχει τόσες δυνατότητες που μόνο μια νέα ματιά, μια νέα αντίληψη για τα πράγματα που ξέρει να συνθέτει και να αξιοποιεί τη γνώση και την εμπειρία, μπορεί να τα καταφέρει. Δώστε μας λοιπόν τη δύναμη, την ισχυρή εντολή να εφαρμόσουμε τις αξίες, τις αρχές και το πρόγραμμά μας.» είπε ο κ. Μπακογιάννης. 
Εμφάνιση Λαμία 4.JPG 
Νωρίτερα  υπογράμμισε το κομβικό σημείο που βρίσκεται η χώρα και η κοινωνία λέγοντας «Σήμερα βρισκόμαστε ακριβώς στη μέση μιας εθνικής και τοπικής περιπέτειας. Πίσω μας, μια πενταετία ανατροπών, που οδήγησε τις ζωές μας στο μαύρο και το γκρίζο. Μπροστά μας όμως, μια πενταετία ευκαιριών, για να ξαναχτίσουμε σε νέες βάσεις τις κοινωνίες μας και την οικονομία μας».

Μίλησε για το ζητούμενο που είναι η υπέρβαση και η σύγκρουση «με το παλιό και το φθαρμένο που αντιστέκεται με κάθε μέσο, για να μην αλλάξει τίποτα» αλλά και για την «ελπίδα» που αναζητεί η  ελληνική κοινωνία, η Περιφέρειά Στερεάς, η ελληνική οικογένεια, το κάθε νοικοκυριό «την  πυξίδα» για να προχωρήσουμε μπροστά και να ξεφύγουμε από τον εφιάλτη της αβεβαιότητας, της ανεργίας, της ανασφάλειας.
Υπογράμμισε ότι ο ίδιος αλλά και οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης  οι οποίοι ζουν στην κοινωνία μοιράζονται τους φόβους και τις αγωνίες της δεν τρέφουν αυταπάτες για όσα βιώνουν οι πολίτες, έχουν πλήρη συναίσθηση της σκληρής πραγματικότητας αλλά και όσων πρέπει να γίνουν.
«Δεν τρέφουμε αυταπάτες γιατί ξέρουμε ότι η ανεργία χτυπάει την πόρτα κάθε σπιτιού. Ξέρουμε πως ολόκληρες οικογένειες ζουν με μία σύνταξη. Πως νέοι δεν βγαίνουν από το σπίτι τους. Ένας γιατρός, ένας βασικός μισθός, μία σύνταξη, φάρμακα έχουν γίνει ζητούμενα» είπε και όρισε ως το μεγάλο στοίχημα της επόμενης πενταετίας τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
«Δουλειές-Δουλειές-Δουλειές. Από αυτό θα κριθούμε, από αυτό θα μετρηθούμε. Γιατί μεγάλωσα με μια αντίληψη ότι, η επιτυχία ή η αποτυχία του όποιου προγράμματος που παρουσιάζουμε μπροστά σας, κρίνεται με αμείλικτο τρόπο από τα βιβλιάρια του ΙΚΑ που ανοίγονται κάθε μήνα στην περιφέρεια μας» είπε.
Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους που ανήκουν στην ίδια γενιά με εκείνον και που όπως είπε «είμαστε  καταδικασμένοι να ζήσουμε χειρότερα από την προηγούμενη» υποσχέθηκε :     
«Ο δικός μου στόχος μου για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι ένας:  Δεν θέλω κανένας συνομήλικος μου, να μείνει χωρίς δουλειά .Δεν θέλω κανένας συνομήλικος μου, να χάσει το δικαίωμα του στο όνειρο. Δεν θέλω κανένας συνομήλικος μου, να θεωρήσει ότι η μόνη λύση είναι η μετανάστευση» .
Αν και  έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως ούτε θαύματα υπόσχεται ούτε μαγικά ραβδιά διαθέτει διαβεβαίωσε «όσες δυνάμεις έχω, θα τις βάλω για αυτόν τον ένα στόχο. Εμείς θέλουμε να πετύχουμε, όχι για να «φτιαχτούμε» αλλά για  να φτιάξουμε. Εμείς ήρθαμε, γιατί το μέλλον μας ανήκει».
Υπογράμμισε ότι η αυτοδιοίκηση κρατήθηκε όρθια μέσα στην κρίση και προσέφερε αληθινό κοινωνικό έργο και εκτίμησε «όλοι μάθαμε τη σημασία της σταθερότητας. Τη σημασία της εμπιστοσύνης, της συνεργασίας, της σκληρής δουλειάς, της στήριξης του διπλανού μας.  Δεν μπορεί πια να ψοφάει η κατσίκα του γείτονα, ούτε να τα περιμένουμε όλα από ένα κράτος που μικραίνει και προσαρμόζεται στη λιτότητα. Ένας είναι ο δρόμος: να φέρουμε όλοι στο τραπέζι τα θετικά μας και να προχωρήσουμε ενωμένοι. Με μια νέα αγάπη για τον τόπο μας, ώστε οι ίδιοι να τον μεταμορφώσουμε σε μια κοινωνία που εργάζεται και παράγει».
Αναφερόμενος στους συνεργάτες και τους ανθρώπους που  πλαισιώνουν στην προσπάθεια για την αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια ρώτησε  «Ξέρετε γιατί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά; Γιατί αν και είμαστε υπερήφανοι για το ποιοι είμαστε και από ποιο πολιτικό χώρο προερχόμαστε, γιατί αν και καθένας από εμάς δεν έχει καταθέσει την πολιτική του ταυτότητα, δεν κουβαλάμε στις πλάτες μας παλαιοκομματικά βαρίδια. Δεν ερχόμαστε να αλώσουμε τις υπηρεσίες και να τοποθετήσουμε αυλικούς. Δεν έχουμε μνημονιακές ή αντιμνημονιακές ατζέντες για να θολώσουμε τα νερά και να κρυφτούμε πίσω από γενικότητες.»
Πάνω απ όλα δήλωσε ότι η  μάχη αφορά την αλλαγή νοοτροπίας και σηματοδοτείται  από το υπερκομματικό ψηφοδέλτιο, τους άξιους και ικανούς ανθρώπους, κοστολογημένο πρόγραμμα. «Πάνω απ’ όλα σημαίνει ότι ήρθαμε να συγκρουστούμε με αυτά που μας πληγώνουν, με αυτά που κρατάνε τον τόπο μας πίσω, με τα συμφέροντα. Θέλουμε διαφάνεια, θέλουμε δικαιοσύνη, θέλουμε ίση μεταχείριση και αξιοπρέπεια».
Υπογράμμισε με έμφαση ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο το διχασμό και τη διχόνοια και μόνο με την ενότητα μπορεί η Ελλάδα και η περιφέρεια να βαδίσει και να δει τα επόμενα πέντε χρόνια να αλλάζει προς το καλύτερο.
«Δεσμεύομαι ότι στο πρώτο περιφερειακό συμβούλιο μπορεί να μπούμε μέσα με πολλές διαφορές,  και κομματικές και ιδεολογικές, όμως στο τελευταίο θα βγούμε ενωμένοι, ως Στερεοελλαδίτες.  Ως μια γροθιά που δουλεύουμε για το κοινό μας συμφέρον, που αξιοποιούμε τα πλεονεκτήματά μας και διορθώνουμε τα κακώς κείμενα»  είπε.