Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Στα πλέι οφ του Europa League ο ΠΑΟΚ 1 - 0 τον Παναθηναϊκό


Στα πλέι οφ του Europa League ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έκανε το χρέος του, νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στην άδεια Τούμπα στο φινάλε των πλέι οφ, και πήρε το «καλό» εισιτήριο για το Europa League (στα πλέι οφ, 21-28/8) τερματίζοντας δεύτερος, διασκεδάζοντας κάπως τις εντυπώσεις σε μια χρονιά που κλείνει μάλλον με αρνητικό πρόσημο για τον «δικέφαλο».

«Χρυσός» σκόρερ ο Βούκιτς, που ήρθε άλλη μια φορά από τον πάγκο και βρήκε δίχτυα. Αυτό ήταν το 12ο φετινό γκολ του Σέρβου, που έχει σημειώσει τα 11 εξ αυτών ερχόμενος από τον πάγκο!
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το έφτιαξε ο Λίνο έπειτα από συνεργασία με τον Στοχ, με τον μπακ του «δικέφαλου» να μοιράζει την 10η φετινή του ασίστ!

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι δυο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, παρότι ο «δικέφαλος» είχε την κατοχή κι έκανε παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά κι ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλες δυο καλές στιγμές, όμως δεν βρήκαν δίχτυα κι έτσι το γκολ του Βούκιτς έκρινε την αναμέτρηση.
Πολύ καλό παιχνίδι από πλευράς ΠΑΟΚ έκαναν οι Στοχ, Λίνο, ενώ από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν οι Καρέλης, Ατζαγκούν.
Καλύτερος ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες και δημιούργησε περισσότερους κινδύνους. Ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε τη μπάλα, είχε την κατοχή, έβγαλε κι αυτός τις φάσεις του, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοτσόλη.
Οι δυο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι (6' Κουλούρης - 12' Ατζαγκούν), ενώ ο Γλύκος πραγματοποίησε δυο πολύ καλές επεμβάσεις σε τετ α τετ του Μπεργκ (23') και στην εξ' επαφής κεφαλιά του Δώνη (37').
Από την άλλη, ο Κοτσόλης σταμάτησε στο 40' το διαγώνιο σουτ του Λίνο, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με ένα καλό σουτ του Ζέκα (43') που πέρασε λίγο άουτ.
Ο Γεωργιάδης έριξε στο ματς τον Βούκιτς αντί του Λάζαρ κι ο Σέρβος «χτύπησε» στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Ο Λίνο σέρβιρε την 10η ασίστ του φέτος κι ο Βούκιτς σημείωσε το 12ο φετινό του γκολ με τα προηγούμενα 11 να τα έχει βάλει περνώντας στο ματς ως αλλαγή!
Η φάση ξεκίνησε από την κλασική συνεργασία Στοχ, Λίνο με τον μπακ του «δικέφαλου» να κάνει overlap και να παίρνει κάθετη από τον Σλοβάκο.
Ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα, όμως ο Μπεργκ έστειλε με προβολή τη μπάλα να «γλείψει» το δεξί δοκάρι του Γλύκου και να φύγει άουτ, έπειτα από σέντρα του Καρέλη.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Κάτσε, Λάζαρ (46' Βούκιτς, 68' λ.τρ. Κατσουράνης), Νάτχο, Στοχ, Σαλπιγγίδης, Κουλούρης (82' Σκόνδρας)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Λαγός (79' Λαγός), Μπεργκ, Ζέκα, Μαρινάκης (84' Χουχούμης), Ατζαγκούν, Δώνης (74' Κλωναρίδης), Καρέλης, Ρισβάνης