Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

O Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 στη φιέστα. Επεσε ο Απόλλων, στο μπαράζ η Ξάνθη


 
Με γκολ του Σαβιόλα στο 88' ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 στη φιέστα τον Απόλλωνα και τον έστειλε στη Football League δίνοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα στη Ξάνθη να διεκδικήσει την παραμονή της σε μπαράζ.

Ο Ολυμπιακός έκανε το αυτονόητο… Αυτό που όλοι περίμεναν… Επαιξε με αποφασιστικότητα και πάθος κόντρα στον Απόλλωνα και τον νίκησε δείχνοντας του την πόρτα της εξόδου από τη Superleague.
H ομάδα του Μίτσελ έχασε ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Βαλντέζ στο 11' και στο 88' ήρθε ο Σαβιόλα να ρίξει την «μαχαιριά» στην «ελαφρά ταξιαρχία» που σε εκείνο το χρονικό σημείο με δεδομένα τα νέα από τη Βέροια (σ.σ. 1-0 τον Αστέρα) ήθελε και έψαχνε το γκολ για να αλλάξει τα δεδομένα. Ετσι σε συνδυασμό με το Χ στο Πανιώνιος-Πλατανιάς, το 3-1 της Ξάνθης επί του Παναθηναϊκού και βέβαια του άσου της «βασίλισσας του Βορρά» επί του Αστέρα (1-0), ο Απόλλων αποχαιρέτησε τη Superleague.


Μεγάλη πίεση άσκησε στο πρώτο 25λεπτο της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός παίζοντας από τα άκρα και όχι από τον άξονα.
Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο και στο 11' έφθασαν μία ανάσα από το γκολ. Ηταν η φάση που ξεκίνησε από το κόρνερ του Τσόρι Ντομίνγκεζ με τον Βαλντέζ να πιάνει το σουτ στην κίνηση με την μπάλα μετά από επέμβαση του Γκόμεζ να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 12' ο Πέρεζ σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ με τον πορτιέρο του Απόλλωνα να λέει «όχι» στο 18' στον Μανιάτη με το 0-0 να παραμένει, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι είχαν υποψία ευκαιρίας στο 8' με τον Πετρόπουλο.
Το 0-0 έμελλε να παραμείνει μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, από τη στιγμή που άρχισε σταδιακά να πέφτει ο ρυθμός του ματς και η πίεση του Ολυμπιακού στα αντίπαλα καρέ να εξασθενεί. Βέβαια, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να έχουν την κατοχή με το στατιστικό του 81%-19% του πρώτου 45λεπτου να αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Στο β' ημίχρονο το ματς στερήθηκε ρυθμού και φάσεων… Ο Ολυμπιακός ναι μεν είχε την πρωτοβουλία και την κατοχή, αλλά σε καμία περίπτωση τις φάσεις του πρώτου 25λεπτου, ενώ ο Απόλλων ήταν πιο δραστήριος δημιουργικά.
Στο 49' ο Μίνγκας βρέθηκε σε καλή θέση σε λανθασμένο γύρισμα των αμυντικών του Ολυμπιακού, αλλά έχασε το κοντρόλ δίνοντας το δικαίωμα στον Ρομπέρτο να αποκρούσει, ενώ στο 62' ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έκανε καθοριστική επέμβαση σε προβολή του Τσιλιγκίρη αποσοβώντας τα χειρότερα.
Το 0-0 παρέμενε και με δεδομένα τα άσχημα νέα από τη Βέροια, ο Απόλλων έπρεπε να ρισκάρει και στο 79' άγγιξε το 1-0 με τον Ντάλμπεργκ. Ο φορ της «ελαφράς ταξιαρχίας» βρέθηκε στη μικρή περιοχή, αλλά ήταν εμφανές πως στη σέντρα του Λουσέρο είχε χάσει τον προσανατολισμό του με αποτέλεσμα να πλασάρει ολομόναχος άουτ. Μία φάση-μία κατηγορία για τον Απόλλωνα που στο τέλος παρά τις φωνές από τον πάγκο να τρέξει και να βγει μπροστά, έδειχνε ανήμπορος να το κάνει.
Και από τη στιγμή που ο Απόλλων έδειχνε, πλέον, κουρασμένος και κάτι περισσότερο από αγχωμένος, ήρθε στο 88' ο Σαβιόλα εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Ιμπαγάσα να σκοράρει. Το 1-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα του ματς με τον Απόλλωνα να αποχαιρετά τη Superleague και τη Ξάνθη με το 3-1 επί του Παναθηναϊκού να διεκδικεί την παραμονή της στο μπαράζ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Τόρες, Μπονγκ, Μανωλάς (56' λ.τρ. Αβραάμ Παπαδόπουλος), Μαρκάνο, Εντινγκά (46' Ιμπαγάσα), Μανιάτης, Κάμπελ, Πέρεζ, Ντομίνγκεζ (65' Σαβιόλα), Βαλντεζ.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.: Γκόμεζ, Αργυρόπουλος, Χατζηζήσης (57' Τσιλιγκίρης), Παπαζαχαρίας, Σόντερμπεργκ, Τσοκάνης, Κόρμπος, Μίνγκας, Λουσέρο, Ντάλμπεργκ, Πετρόπουλος (46' Γκουέλα).