Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ο Αστέρας Δερβενίου επικράτησε με 4 - 1 επί της Αναγέννησης Κιάτου

imgbox
Mε νίκη και μάλιστα με το ευρύ 4 – 1 επί της Αναγέννησης Κιάτου, ο Αστέρας Δερβενίου ολοκλήρωσε τους εντός έδρας αγώνες του στο πρωτάθλημα, μιας και ο τελευταίος αγώνας του είναι στο Λουτράκι με τον πρωταθλητή ΠΑΟ Λουτράκι.
Rytj3mamΣτο α’ μέρος ο Αστέρας δεν ξεπέρασε τη μετριότητα, όπου δυσκολεύτηκε, ιδιαίτερα , να επιβληθεί της Αναγέννησης. εκτός μιας φάσης που δημιούργησε στο 6’ ο Πεθαίνος, όταν έβγαλε παράλληλη με την εστία του τερματοφύλακα Καραγκούνη χαμηλή μπαλιά και ο Κουτρούλης μπερδεύτηκε και δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, δεν έκανε σπουδαία πράγματα, 
OtglhpeqΟι πολλοί νεαροί παίκτες του δεν μπορούσαν να βρεθούν μεταξύ τους, παρόλο που διατηρούσαν τον έλεγχο του αγώνα. Η άμυνα τους με προεξάρχοντες τους Γιαννόπουλο και Βασιλάρη σταματούσε εύκολα τις όποιες ορέξεις των επιθετικών της Αναγέννησης, αλλά μπροστά.


Στο 42' όμως ο Στ. Μερκούρης κτύπησε από δεξιά ένα φάουλ και οι Βασιλάρης και Γιαννόπουλος πήδησαν για κεφαλιά με τον Καραγκούνη, ο οποίος έχασε τη μπάλα και στη συνέχεια ο Γιαννόπουλος σκόραρε από κοντά. Οι της Αναγέννησης φώναξαν για επιθετικό φάουλ στον Καραγκούνη και διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα στο διαιτητή κ. Σεφέρη και στο βοηθό κ. Κούρτη, που ήταν όμως αμετάπειστοι.
EqecpyzhΤο β’ μέρος ξεκίνησε με τον προπονητή του Αστέρα, κ. Καραούζος,να αλλάζει το σχήμα της επίθεσης με την προσθήκη του Καραγιαννίδη,  και του Μακρυγιάννη καιμε  προωθημένο το Λιθοξόου σαν αριστερό επιθετικό, με παράλληλη τοποθέτηση του Κουτρούλη από κεντρικό επιθετικό στο αριστερό άκρο της άμυνας, ξεκλείδωσαν την άμυνα της Αναγέννησης.
 Ο Αστέρας άρχισε να παίζει καλύτερα και στο 53’ ο Λιθοξόου έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς βρέθηκε αμαρκάριστος αριστερά στη μεγάλη περιοχή, αλλά σούταρε στο εξωτερικό μέρος των δικτύων. Στο 57’ ο πρωτοεμφανιστείς νεαρός τερματοφύλακας του Αστέρα Μάριος Μούγιος με ονειρεμένη απόκρουση, αποσόβησε την ισοφάριση στην κεφαλιά του Σταυρόπουλου, ενώ στη συνέχεια  ο Αστέρας ήταν καταιγιστικός.
Hxxvaps3Ο Μακρυγιάννης στο 60’ έδωσε ασίστ στον Λιθοξόου στην πλάτη της άμυνας της Αναγέννησης, που από το ίδιο σχεδόν σημείο όπως προηγούμενα, αυτή τη φορά δεν λάθεψε και πέτυχε το 2 – 0. Η Αναγέννηση “ανέβασε” λίγο την άμυνά της και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα να δημιουργεί συνεχώς καταστάσεις στην εστία του Καραγκούνη. Στο 63’ νέα ασίστ του Μακρυγιάννη αυτή τη φορά στον Καραγιαννίδη, και 3 – 0.
V8seoncvΣτο 66’ ο Γιαννόπουλος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι όταν βρέθηκε απέναντι από τον Καραγκούνη μετά από δική του κούρσα και εναλλαγή της μπάλας με τον Μακρυγιάννη.
Ο Αστέρας κόπασε τον επιθετικό του οίστρο, αλλά ήταν πάντα επικίνδυνος απέναντι σε μια απογοητευμένη Αναγέννηση. Έτσι από τη “φλυαρία” τους έχασαν τέρματα ή τα σουτ τους ήταν άστοχα από καλές θέσεις και ο Μακρυγιάννης και ο Στ. Μερκούρης και ο Καραγιαννίδης και ο Αντωνόπουλος.
 Η Αναγέννηση, αφού Δάνης δεν μπόρεσε στο 78’ να σκοράρει με κεφαλιά ψαράκι, τελικά κατάφερε στο 83’ να πετύχει το τέρμα της με τον Δάνη που ξέφυγε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και πέρασε τη μπάλα κάτω από το σώμα του εξερχόμενου Μούγιου.
Xcvc2ogcΣτο 85’ ο Βασιλάρης αποβλήθηκε χαζά για ένα σκληρό μαρκάρισμά του επί του Κόρρο στο κέντρο του γηπέδου και στο 87’ ο Μακρυγιάννης έβγαλε και πάλι τον Καραγιαννίδη απέναντι από τον Καραγκούνη και αυτός αφού τον προσπέρασε μπήκε σχεδόν με τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 4 – 1.
Ο Αστέρας νίκησε εύκολα, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, που ήταν αδιάφορος βαθμολογικά και για τις δύο ομάδες.

Στα χαρακτηριστικά του αγώνα ήταν ότι η παρουσία με τη φανέλα της Αναγέννησης δύο παικτών, του Δάνη και του Ψυχογιού, που έπαιξαν παλαιότερα για δύο χρόνια με τη φανέλα του Αστέρα. Όπως και το γεγονός ότι ο Αστέρας τελείωσε τον αγώνα με τέσσερες παίκτες κάτω των 17 ετών και έναν 19ρη.
Dq7p6uflΟ διαιτητής κ. Σεφέρης μάλλον δεν έκανε λάθος στο πρώτο τέρμα του Αστέρα, αλλά και ο Αστέρας έχει δεχτεί τέτοιο τέρμα, που μάλιστα εκείνο του κόστισε δύο βαθμούς. Συνηθίζεται να σφυρίζεται φάουλ υπέρ του  τερματοφύλακα, όταν η μπάλα διεκδικείται μέσα στη μικρή περιοχή του, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Έπρεπε όμως να είναι περισσότερο αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο, γιατί οι παίκτες της Αναγέννησης ξέφυγαν αρκετές φορές. Ο βοηθός του κ. Μπετσόγλου ήταν άριστος, σε αντίθεση με τον κ. Κούρτη που έκανε λάθη.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Μούγιος, Μαστρογιαννόπουλος, Λιθοξόου, Γιαννόπουλος, Βασιλάρης, Πολύζος (70’ Τάφα), Αντωνόπουλος, Μερκούρης Αγγ. (55’ Μακρυγιάννης), Κουτρούλης, Πεθαίνος (46’ Καραγιαννίδης), Μερκούρης Στ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr