Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κορινθίας Άγγελος Κ. Παπαγγελόπουλος στο 2ο διεθνές συνέδριο με τίτλο «Αναπτυξιακές προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα»


Στις 12 και 13  Απριλίου 2014 στο Ξενοδοχείο Πόρτο Ρίο η εφημερίδα «Πελοπόννησος» διοργάνωσε το 2ο διεθνές συνέδριο με τίτλο «Αναπτυξιακές προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα»
Στην συζήτηση με τίτλο «Δυτικός Άξονας»  συμμετείχαν οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, Αποστόλης Κατσιφάρας και Αλέξανδρος Καχριμάνης αντίστοιχα. 
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Κ. Τατούλη εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κορινθίας Άγγελος Κ. Παπαγγελόπουλος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας στην τοποθέτησή του επισήμανε την ανάγκη του αδιαίρετου της Πελοποννήσου, την συνέργεια μεταξύ των Περιφερειών και ανέπτυξε την σημασία των τριών απαραίτητων εργαλείων  για την ανάπτυξη είναι η πολιτική βούληση, οι υποδομές, (συγκοινωνιακές και ενεργειακές) και οι χρηματοδοτήσεις  (ίδια κεφάλαια, ευρωπαϊκά προγράμματα και τραπεζικός δανεισμός).  
   Έκανε αναφορά στην ανάγκη ολοκλήρωσης των συγκοινωνιακών αξόνων (Σιδηρόδρομος και Ολυμπία οδός) και στην αναβάθμιση της λειτουργίας  του αεροδρομίου της Καλαμάτας και την συμβολή του στην άνοδο του τουρισμού. 
Την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Ναυτεμπορική κ. Αντώνης Παπαγιαννίδης.