Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

O Nίκος Ταγαράς νέος αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

http://farm8.staticflickr.com/7112/7145791997_4d6942021f_z.jpg

Ενα μινι ανασχηματισμό σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών προκάλεσε τόσο η παραίτηση   του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη προκειμένου να πολιτευθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης όσο και η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Έτσι, με απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναλαμβάνει ο βουλευτής Κορινθίας Νικόλαος Ταγαράς, και αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  ο βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης στη θέση των παραιτηθέντων αναπληρωτών υπουργώνΣταύρου Καλαφάτη  και Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Ο Νίκος Ταγαράς γεννήθηκε στο Χιλιομόδι, τελείωσε το Δημοτικό και τις τρεις τάξεις του Εξατάξιου τότε Γυμνασίου και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πρακτικό Γυμνάσιο Κορίνθου, απ’ ότου αποφοίτησε με άριστα.
Την ίδια χρονιά πέτυχε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π από την οποία και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1979.
Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του τιμήθηκε επανειλημμένα με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) Το ίδιο έτος κατετάγη στην Πολεμική Αεροπορία για την στρατιωτική του θητεία και απολύθηκε το 1981 με το βαθμό του έφεδρου Ανθυποσμηναγού.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του ορίσθηκε επιβλέπων μηχανικός σε πολλά έργα και μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας.
Από τότε ασχολείται σαν ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής και επιβλέπων μηχανικός σε πολλά έργα.
Υπηρέτησε για χρόνια στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 8 χρόνια ως Πρόεδρος της Κοινότητος Χιλιομοδίου (την περίοδο 1987 – 1994) και 4 χρόνια ως Δήμαρχος Τενέας (1999 – 2002).
Ταυτόχρονα υπήρξε για 4 χρόνια Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Κορινθίας (1999 – 2002), Πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Πελοποννήσου, Αντιπρόεδρος των Τ.Ε.Δ.Κ Πελοποννήσου, Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στο Νομό Κορινθίας και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών.
Το 2002 εξελέγη Νομάρχης Κορινθίας. Παράλληλα διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Πελοπόννησος Α.Ε., Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τακτικό μέλος της Ε.Ν.Α.Ε. στις επιτροπές Μεταφορών και Δημοσίων Σχέσεων, εκπρόσωπος της Ε.Ν.Α.Ε. στο Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και στην Εθνική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας καθώς και Πρόεδρος στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, στο Κέντρο Νέων και στο Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας.