Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Βενιζέλος:Επιβεβαιώθηκε η σταθερότητα της κυβέρνησης. Κανένας λόγος για εθνικές εκλογές. Ο Γιώργος Παπανδρέου... έχει εκκρεμότητες!

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
“Η σταθερότητα της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε στη χθεσινή ψηφοφορία”, σχολίασε μετά την απογευματινή συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σημείωσε επιπλέον πως γι` αυτό και δεν υπάρχει λόγος πρόωρων εθνικών εκλογών.
Ο κ. Βενιζέλος δεν θέλησε να σχολιάσει τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου και παρέπεμψε στη χθεσινοβραδυνή δήλωσή του.
Όσο για το αν σκέφτηκε να τον διαγράψει τόνισε: «Δεν είναι το κριτήριο μου τα διοικητικά μέτρα. Ο Γ. Παπανδρέου έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ».
Ακόμη, ενημέρωσε πως μέρος της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό παρακολούθησε και ο Γιάννης Στουρνάρας, ώστε να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες ενόψει της συνεδρίασης του ECOFIN, που θα γίνει στη χώρα μας αύριο.
Πρωινή συνάντηση για crisis management
Έκτακτη συνάντηση είχαν το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μετά τη χθεσινή, δραματική συνεδρίαση της Βουλής και την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, που “κόντυνε” περαιτέρω την κυβερνητική πλειοψηφία, μετά τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών καλούνται να αξιολογήσουν τα νέα δεδομένα, και να προχωρήσουν ουσιαστικά σε… crisis management, ώστε η κυβέρνηση να ξεπεράσει τη δύσκολη συγκυρία, και να φτάσει με πολιτικές αξιώσεις στις διπλές εκλογές του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, στο επίκεντρο του προβληματισμού Σαμαρά-Βενιζέλου βρέθηκε η στάση που κράτησε ο Γιώργος Παπανδρέου, με το “αντάρτικό” του στο θέμα των τραπεζών, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμάται ότι μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στις εξελίξεις.

ysterografa.gr