Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

GAME OVER ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤ. ΚΛΑΔΟΥΧΟ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ - ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ - ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ "ΟΡΦΑΝΑ" & ΣΚΟΥΡΑΣ

Τίτλοι τέλους για τον Αντ. Κλαδούχο στο Ξυλόκαστρο - Τι θα κάνουν τα “ορφανά” - Ποια τα φαβορί


του Κώστα Ρομπόρα / isthmos.gr

Η "βόμβα" της αποχώρησης του εν ενεργεία Δημάρχου Ξυλοκάστρου Αντ. Κλαδούχου (12 χρόνια στη θέση) για λόγους υγείας μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε φαίνεται ότι συμπαρασύρει πλήθος ανθρώπων και καταστάσεων αλλάζοντας δραματικά το αυτοδιοικητικό σκηνικό στην περιοχή.
Δεχόμαστε ως αληθείς τους λόγους υγείας και η ανάλυσή μας θα γίνει με καθαρά πολιτκά κριτήρια.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του isthmos.gr η εξέλιξη δεν εξέπληξε τους πάντες στην περιοχή καθώς φαίνεται ότι κάποιοι την υποψιάζονταν. Μέσα στο Φεβρουάριο ο πρώην Δήμαρχος Δ. Σκούρας είχε αφήσει σχετικά υπονοούμενα για την εκ νέου κάθοδο του πρώην πολιτικού του αντιπάλου.

Οι γνωρίζοντες λένε ότι ο κ. Κλαδούχος είχε ήδη τεράστια προβλήματα τόσο με το συνδυασμό του όσο και με τα οικονομικά του Δήμου.
Προσπάθησε μέχρι τέλους να καλύψει το χαμένο έδαφος και να βρει υποψήφιους για το συνδυασμό του αλλά χωρίς επιτυχία.
Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές "δεν τον ακολουθούσε κανένας και έφυγε σαν δαρμένος" ενώ και αυτή η "τραμπάλα" με το ΠΑΣΟΚ (είναι / δεν είναι ΠΑΣΟΚ; ποιο ΠΑΣΟΚ πλέον;) και άλλες πολιτικές δυνάμεις (μέχρι και στον Π. Τατούλη βροντοφώναξε σε ημερίδα για τον τουρισμό ότι θα ακολουθήσει) δεν φαίνονταν να τον βοηθούν πλέον.
Ναι, έκανε τον απολογισμό της 4ετίας του αλλά δεν κατάφερε να μαζέψει ικανό κόσμο να τον ακούσει.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε δυο δημοσκοπήσεις από MARC και ALCO κέρδιζε μεν στον πρώτο γύρο αλλά έχανε (και με διαφορά μάλιστα) στο β' γύρο είτε απέναντι στον Αν. Ζάρρο ή στο Βλ. Τσιώτο.
Από την παραπάνω κίνηση προκύπτουν σωρεία ερωτημάτων όπως:
Ποια θα είναι η στάση του πρώην Δημάρχου και μεγάλου πολιτικού αντιπάλου του κ. Κλαδούχου, του Δ. Σκούρα. Οι πρώτες εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι θα παραμείνει στη θέση του "εγώ αυτή τη φορά θα είμαι απλός ψηφοφόρος".
Η επιστροφή του θεωρείται απίθανη προς το παρόν, όπως το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τον "παλαίμαχο" κ. Αδαλάκη.
Ένα άλλο ερώτημα είναι τι θα κάνουν τα πολιτικά "ορφανά" του κ. Κλαδούχου, δηλ. οι πρώην συνεργάτες οι οποίοι πιθανότατα να "σκορπιστούν στους 4 ανέμους", αν και κάποιοι ήδη κλείνουν το μάτι στο συνδυασμό του κ. Τσιώτου.
Ένα τρίτο ερώτημα είναι εάν αυτή η αποχώρηση εκτινάξει πολιτικά τον Αν. Ζάρρο που βρίσκει ένα "συγγενή" πολιτικό χώρο "ορφανό" από ηγέτη.
Ο ίδιος περνάει σιγά-σιγά στην ηλικία των -ήντα και αυτό ως γεγονός σημαίνει ότι μάλλον θα πρέπει να "λειάνει" τις γωνίες αν θέλει να έχει σοβαρό πολιτικό μέλλον. Ο ίδιος μπορεί να το έχει ήδη αποδεχθεί, οι ακόλουθοι του όμως;
Εάν αυτό όντως συμβεί ο κ. Ζάρρος θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιος για το β' γύρο αφού οι Τσιώτος και Ανδρικόπουλος θα κοντραριστούν για την επικράτηση στην άλλη πλευρά. Και εδώ τα "ορφανά" του Κλαδούχου θα παίξουν το ρόλο τους.
Τέλος, η αποχώρηση του Αντ. Κλαδούχου σηματοδοτεί και το τέλος μιας εποχής σκληρών αντιπαραθέσεων (κομματικών και αυτοδιοικητικών) στην περιοχή και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ήρθε η ώρα των 40ρηδων και της επικράτησης μιας πιο μετριοπαθούς πολιτικής αντιπαράθεσης.
Για τον αποχωρήσαντα πάντως Αντώνη Κλαδούχο.. the game is over
ΑΥΡΙΟ: ΖΑΡΡΟΣ, ΤΣΙΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑ ΥΠΕΡ, ΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ 
-
isthmos.gr