Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Επιτέλους νίκη ο Αστέρας Δερβενίου 3 - 0 στο Ξυλόκαστρο τον Πανκαμαριακό

Qjaghdqd
Επιτέλους νίκη ! Μετά από 12 αγωνιστικές ο Αστέρας Δερβενίου γεύτηκε τη χαρά της νίκης στον εκτός έδρας αγώνα του με το “γείτονα” Πανκαμαριακό, αφού τον νίκησε με 3 – 0. Μια νίκη που ήρθε με πολύ πειστικό τρόπο, μιας και ο Αστέρας ήταν πολύ καλύτερος του αντιπάλου του και διαχειρίστηκε άψογα, κυρίως στο β’ μέρος, τη ροή του αγώνα.
Ο Πανκαμαριακός πίεσε πολύ στο πρώτο ημίωρο, αλλά μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος του Αστέρα, αποσυντονίστηκε και με χωρίς δυνάμεις στο β’ μέρος, υπέκυψε φυσιολογικά. Αν μάλιστα δεν υπήρχε στο 80’ η εξωφρενικά άδικη αποβολή του Μπεκιάι, θα ήταν ένα από τα πιο ευχάριστα απογεύματα του Αστέρα, αφού νίκησε για πρώτη φορά τον Πανκαμαριακό στην Α’ κατηγορία.
Στο α’ μέρος ο Πανκαμαριακός ξεκίνησε πολύ δυνατά και περιόρισε τον Αστέρα σε παθητικό ρόλο. Οι παίκτες του κέρδιζαν τις μονομαχίες στο κέντρο του γηπέδου και έτσι μετέφεραν τη μπάλα στην περιοχή του Αστέρα, παίζοντας κυρίως με μεγάλες μπαλιές. Οι επιθετικοί του Πανκαμαριακού όμως δεν μπορούσαν να βρουν κενούς χώρους, εξαιτίας του ασφυκτικού μαρκαρίσματος των αμυντικών του Αστέρα. Έτσι μεγάλη φάση στην εστία του Φραντζή δεν έγινε, παρά μια κεφαλιά κατά λάθος προς τα πίσω του Μετεβελή, για την οποία ο Φραντζής απογειώθηκε και έστειλε την μπάλα κόρνερ. Κόντρα στη ροή του αγώνα στο 31’, ο Πεθαίνος, σε μπαλιά του Μακρυγιάννη, έφθασε μέχρι τη μικρή περιοχή του Πανκαμαριακού, αλλά δεν σούταρε νωρίτερα και έτσι τελικά κοντραρίστηκε και έχασε τη μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή ευκαιρία.
Στο 35’ ο Μακρυγιάννης κτύπησε ένα, κερδισμένο από τον Μπεκιάι, κόρνερ και ο Γιαννόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το 0 – 1, παρά την προσπάθεια του Τουμπανάκη, που ήταν πάνω στη γραμμή του τέρματος. Ο Αστέρας απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα, μιας και οι παίκτες του Πανκαμαριακού στην προσπάθειά τους να πετύχουν την ισοφάριση άρχισαν βεβιασμένες προσπάθειες. Ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν και έτσι οι του Αστέρα με προεξάρχοντα τον Μακρυγιάννη, κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα. Στο δε 45’ ο Μπεκιάι κέρδισε ένα, από τα πολλά που του έγιναν σ’ όλον τον αγώνα, φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Πανκαμαριακού και ο Μακρυγιάννης περνώντας τη μπάλα πάνω από το τείχος, ανάγκασε τον τερματοφύλακα Σιετή σε δύσκολη, αλλά ασταθή απόκρουση. Ο Καραγιαννίδης που έτρεξε στη φάση, πέτυχε ανενόχλητος ένα πανεύκολο τέρμα.
Με το 0 – 2 στην πλάτη τους οι παίκτες του Πανκαμαριακού ξεκίνησαν φουριόζοι το β’ μέρος, αλλά  ο Αστέρας είχε το αποτέλεσμα με το μέρος του και την ηρεμία που του πρόσφερε. Έτσι οι παίκτες του διαχειρίζονταν καλύτερα το χρόνο και μάλιστα παραλίγο να τριτώσουν τα τέρματά τους στο 56’, όταν ο Μακρυγιάννης κτύπησε έξυπνα ένα φάουλ στον Κουτρούλη που γύρισε τη μπάλα συρτά στη μικρή περιοχή του Σιετή, όπου οι Μπεκιάι και Καραγιαννίδης απέτυχαν από κοντά να σκοράρουν. Στο 61’ ο Μακρυγιάννης κτύπησε ένα φάουλ από πλάγια δεξιά και έστειλε τη μπάλα χαμηλά στο πρώτο δοκάρι, αιφνιδιάζοντας τον Σιετή που περίμενε σέντρα και άργησε να φτάσει στη ρίζα του δοκαριού του, αποτυγχάνοντας τελικά να σταματήσει τη μπάλα, που κατέληξε στα δίχτυα του.
Ο Αστέρας πλέον ήταν μόνος του στο γήπεδο. Οι αμυντικοί του στέκονταν απόλυτα ικανοποιητικά και σε κάθε προσπάθεια των επιθετικών του μύριζε και τέταρτο τέρμα. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Αστέρα τη δημιούργησε και την έχασε ο Μπεκιάι, που ξεκίνησε μόνος του πίσω από τη σέντρα, έβαλε στην πλάτη του τον Γουίλιαμ που τον κυνηγούσε και μπήκε στην περιοχή με τη μπάλα στρωμένη μπροστά του. Εκεί όμως τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του και σούταρε χλιαρά πάνω στον Σιετή που τον έκλεισε. Και ο νεαρός Σταύρος Μερκούρης έχασε μια ευκαιρία προς το τέλος του αγώνα, σε γύρισμα του Μαστρογιαννόπουλου που έκανε τη δική του κούρσα από τα αριστερά. Προηγούμενα, στο 75’ ο Πιλιαφάς αποβλήθηκε χαζά, αλλά ορθά, σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Αντωνόπουλο στο κέντρο του γηπέδου. Αλλά στο 80’ ο διαιτητής κ. Αστερής φέρθηκε τελείως άδικα στον Μπεκιάι, σ’ ένα μαρκάρισμά του στο κέντρο του γηπέδου, όταν αυτός έχασε τη μπάλα. Αντί για μια αυστηρή κίτρινη κάρτα, του έδειξε απευθείας κόκκινη. Ο κ. Αστερής μερολήπτησε πολύ με  την απόφασή του αυτή.
Συμπερασματικά ο Αστέρας νίκησε, μετά από καιρό, γιατί κατάφερε να μετουσιώσει σε τέρματα την ανωτερότητα που έδειξε στο γήπεδο. Και σε άλλους αγώνες, τελευταία, ήταν καλύτερος αλλά οι επιθετικοί του δεν τα κατάφερναν. Τα τρία στημένα του Μακρυγιάννη έδωσαν, αυτή τη φορά, τη λύση. Και βέβαια και η αγωνιστική άνοδος της αμυντικής του λειτουργίας με τις αλλαγές θέσεων του Μετεβελή και του Πολύζου.
Ο διαιτητής κ. Αστερής έκανε μεγάλο λάθος στην αποβολή του Μπεκιάι. Κατά τ’ αλλά δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Οι δε βοηθοί του κ.κ. Σεφέρης και Πυργάκης ήταν προσεκτικοί και σωστοί.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Φραντζής, Κουτρούλης, Μαστρογιαννόπουλος, Γιαννόπουλος, Μετεβελής, Πολύζος, Αντωνόπουλος, Μακρυγιάννης (73’ Μερκούρης Αγγ.), Πεθαίνος (62’ Λιθοξόου), Μπεκιάι, Καραγιαννίδης (78’ Μερκούρης Στ.).
asterasderveniou.gr