Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Θράσος και από τον Αντρίκο για τα CDS!

Το θράσος της οικογένειας Παπανδρέου δεν έχει όρια. Μετά τον πανικόβλητο πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που βγήκε προχθές να εκδώσει πολυσέλιδη ανακοίνωση για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σειρά πήρε ο αδελφός του Αντρίκος.

Με δική του ανακοίνωση παίρνει τη σκυτάλη από τον αδελφό του Γιώργο αλλά αποκρύπτει σημεία που «καίνε», δεν λέει κουβέντα για τις στενές σχέσεις του με τον καταζητούμενο Κυριάκο Γριβέα και για τα συνέδρια που διοργάνωναν από κοινού (η εταιρία του Γριβέα και η ΜΚΟ του Αντρίκου) με χορηγό το Τ.Τ. για την «πράσινη ανάπτυξη», ενώ παραποιώντας την πραγματικότητα ισχυρίζεται ότι τα CDS αγοράστηκαν και πουλήθηκαν μόνο από τη διοίκηση του Τ.Τ. επί Κώστα Καραμανλή!

Και αυτό, όταν υπάρχει ανακοίνωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επί διοίκησης του (ήδη συλληφθέντος!) Κλέωνα Παπαδόπουλου, που είχε διοριστεί μετά τις εκλογές του 2009 από τον Γιώργο Παπανδρέου, στην οποία παραδέχεται ότι πούλησε και εκείνη CDS διαψεύδοντας τους σημερινούς ισχυρισμούς του Αντρίκου Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Τ.Τ. που είχε εκδοθεί τον Μάρτιο του 2010 τονιζόταν: «Επιβεβαιώνουμε ότι στο χρονικό διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2009 η τράπεζα προέβη σε αγορά CDS, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων πουλήθηκε τον Νοέμβριο του 2009 και ένα υπόλοιπο περί τα 20% της συνολικής θέσης ρευστοποιήθηκε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης».
Ο Αντρίκος Παπανδρέου, και εκείνος όπως ο αδελφός του Γιώργος, απειλεί με μηνύσεις και αγωγές όσους σκαλίζουν το θέμα και μιλά για νέα παραληρηματική εκστρατεία λασπολογίας κατηγορώντας για άλλη μια φορά τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμμένο ως «κατ' επάγγελμα υβριστή του».
Ο κ. Παπανδρέου ισχυρίζεται: «Τα γνωστά πια στο πανελλήνιο CDS αγοράστηκαν και πουλήθηκαν από τη διοίκηση του Τ.Τ. επί κυβέρνησης Καραμανλή, κυβέρνηση στην οποία ανήκε ο κατ' επάγγελμα υβριστής μου κ. Καμμένος. Επιτέλους, τώρα μάθανε όλοι ποιοι αγόρασαν και πούλησαν τα CDS».
Στη συνέχεια αναφερόμενος στο ζεύγος Γριβέα, με επιλεκτική μνήμη, ισχυρίζεται ότι τα media «πάνε την μπάλα αλλού» λέγοντας ότι τα δάνεια τα πήραν επί κυβέρνησης Καραμανλή και ότι ο αδελφός του ως πρωθυπουργός άνοιξε το θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο τέτοιων δανείων, χωρίς να αναφέρει κουβέντα για τις συνεργασίες που είχε μαζί του. Το ερώτημα παραμένει: Υπήρχαν σχέσεις Γριβέα - Παπανδρέου και, αν ναι, σε ποιο επίπεδο και σε ποιους τομείς;
Το εντυπωσιακό είναι επίσης ότι ενώ κάνει ολόκληρο κατηγορώ στην προηγούμενη διοίκηση του Τ.Τ. και στον Κώστα Καραμανλή δεν κάνει καμία αναφορά στο ζεύγος Γριβέα για να καταδικάσει το γεγονός ότι είναι φυγόδικοι, παρότι έχει εκδοθεί εις βάρος τους διεθνές ένταλμα σύλληψης για άμεση συνέργεια σε απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος κατ' επάγγελμα! Προφανώς, επέλεξε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα...
Nεκταρία - Ελευθερία Αγγελάκη
Δικηγόρος
Η προσωπική σελίδα της κ.Αγγελάκη είναι nektariaaggelaki.blogspot.gr