Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Κύπελλο Ελλάδας: Στους “8” μετά από παράταση ο ΟΦΗ! - “Γλυκιά” ήττα για τον Απόλλωνα


Κύπελλο Ελλάδας: Στους “8” μετά από παράταση ο ΟΦΗ!Το γκολ του Παπάζογλου στο 107΄ έδωσε στον ΟΦΗ την πρόκριση επί της Καλλονής για τα προημιτελικά του κυπέλλου. Ο Περογαμβράκης είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στέλνοντας το ματς στην παράταση. Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά αν κει είχαν ηττηθεί στο πρώτο ματς εντός έδρας από την Καλλονή με 1-0. Δέκα λεπτά πριν το φινάλε ο Περογαμβράκης με κεφαλιά, μετά το φάουλ του Μιλιάζες πέτυχε το γκολ που έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί ο ΟΦΗ συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και λυτρώθηκε στο 107΄. Ο Μπανούσης έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Ζε Εντουράντο έπιασε την κεφαλιά ο Σιδεράκης απέκρουσε και ο Παπάζογλου σε κενή εστία έκανε το 0-2 για την ομάδα της Κρήτης. Αντίπαλος του ΟΦΗ στην 4η φάση του θεσμού θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Πανιώνιος-Αιγινιακός, με την ομάδα του Αιγινίου να έχει επικρατήσει στο πρώτο ματς με 1-0.
ΑΕΛ Καλλονής (Ματζουράκης): Σιδεράκης, Λεάντρο, Βαλιός, Ζακουανί, Ποντάνι, Φαρία, Κεϊτά, Γιουκάρης (67' Ευαγγελιδάκης, 91' Μαρσέλο), Γάλας (85' Καζάκης), Φουρλάνος, Νιαμπούγιου. ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Στάθης, Δαμιανάκης, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Βερόν (74' Μπανούσης), Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Όγιος (62' Ροβίθης), Παπάζογλου, Περογαμβράκης (106' Κάλαϊτζιτς).

“Γλυκιά” ήττα για τον ΑπόλλωναΗ Νίκη Βόλου επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση αφού η “ελαφρά ταξιαρχία” πήρε το εισιτήριο για τους “8” του κυπέλλου χάρη στο 3-1 του πρώτου αγώνα. Ο Απόλλων παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές και η Νίκη Βόλου το εκμεταλλεύτηκε, επιβάλλοντας τον ρυθμό της και δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες. Τελικά, η ομάδα της Μαγνησίας δικαιώθηκε για την επιμονή της στο 83ο λεπτό όταν από την προσπάθεια του Ανιέτε ο Τσίτας άνοιξε το σκορ. Η πίεση των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά δεν απέφερε καρπούς χάνοντας τρεις μεγάλες ευκαιρίες με Ανιέτε, Μπιτσάκο και Ζουλιώτη για να πετύχει το γκολ που θα ισοδυναμούσε με πρόκριση
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ): Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Παπαδόπουλος, Γκότοβος, Γιώτας, Αναστασόπουλος (60' Σεϊμάν), Ακασού (68' Τσίτας), Μανουσάκης (78' Μπιτσάκος), Σουϊλέδης, Γέσιτς, Ανιέτε.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΣΑΝΤΣΕΣ): Γκόμες, Χατζηζήσης, Διαμάντης, Παπαζαχαρίας (46' Έγκον), Σόουζα, Καμαρά, Αμπρόουζ, Τσιλιγκίρης, Κουκ (62' Γκουέλα|), Μπάρκογλου, Πετρόπουλος.