Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Mπάτσα σε Μπάρτσα ο Άγιαξ, «3άρα» η Μίλαν, Η Ντόρτμουντ "καθάρισε" την Νάπολι



Άνω κάτω έγινε ο 8ος όμιλος στο Champions League, μετά την διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής. Ο Άγιαξ μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση που από το 48' αγωνίστηκε με 10 παίκτες επικράτησε 2-1 της Μπαρτσελόνα, ενώ η Μίλαν διέλυσε την Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά και την άφησε εκτός Ευρώπης.
Την τελευταία αγωνιστική η Μίλαν υποδέχεται τον Άγιαξ και η Μπαρτσελόνα την Σέλτικ, με τους «ροσονέρι» να ελπίζουν ακόμη και σε κατάκτηση της πρώτης θέσης, καθώς Μια Σέλτικ πάντως που θα είναι απογοητευμένη, καθώς έχοντας πλέον αποκλειστεί από την Ευρώπη (έμεινε στους 3 βαθμούς την ώρα που ο τρίτος «Αίαντας» έχει πλέον 7), αναμένεται να είναι εύκολη λεία για τους «μπλαουγκράνα».

Ένα εξαιρετικός Άγιαξ, ειδικά στο πρώτο μέρος, νίκησε δικαιότατα την Μπαρτσελόνα με 2-1 και της στέρηση τη δυνατότητα να «κλειδώσει» την πρωτιά από σήμερα. Οι Ολλανδοί «χτύπησαν» δύο φορές με τον Σερέρο στο 19' και τον Χέσεν στο 42' και εν συνεχεία χειρίστηκαν έξυπνα το προβάδισμά τους όντας επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Έστω κι αν είχαν χάσει από το 34' τον εξαιρετικό ως τότε Μπόιλεσεν με τραυματισμό.
Μάλιστα δεν έχασαν την ψυχραιμία τους ούτε όταν στις αρχές της επανάληψης οι Ισπανοί κατάφεραν να μειώσουν με πέναλτι του Τσάβι (στο 49') και εκείνοι έμειναν με παίκτη λιγότερο (από το 48') λόγω της αποβολής του Βέλτμαν (ο παίκτης που έκανε το πέναλτι στον Νεϊμάρ).
Σε όλο το υπόλοιπο του ματς οι «μπλαουγκράνα» πίεσαν ασφυκτικά όμως οι Ολλανδοί κατάφεραν να κρατήσουν μια σπουδαία νίκη και μαζί ελπίδες για πρόκριση ακόμη και στην επόμενη φάση του Champions League!
ΆΓΙΑΞ: Σίλεσεν, Φαν Ράιν, Φέλτμαν, Μοϊσάντερ, Μπόιλεσεν (34'λ.τ. Πόουλσεν), Μπλιντ, Κλάασεν, Σερέρο, Σχόνε (51' Ντένσβιλ), Φίσερ, Χέσεν (84' Ντουάρτε).
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Πουγιόλ (68' Γκαμπαρόν), Μαστσεράνο, Πικέ, Μοντόγια, Σονγκ, Τσάβι (74' Σέρτζι Ρομπέρτο), Ινιέστα, Φάμπρεγας (82' Τραορέ), Πέδρο, Νεϊμάρ.


Με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι διακομίσθηκε σε κλινική του Αμστερνταμ οπαδός του Αγιαξ, ο οποίος έπεσε από ύψος πέντε μέτρων τη στιγμή που οι οπαδοί του «Αίαντα» πανηγύριζαν το 2-0 επί των «μπλαουγκράνα». Ο άτυχος οπαδός έπεσε από ύψος πέντε μέτρων στον αγωνιστικό χώρο και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Ο φίλος του «Αίαντα» διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και η αστυνομία τόνισε πως είναι σε σοβαρή κατάσταση.


Σε ένα πολύ καλό ματς στην Σκωτία, η Μίλαν νίκησε 0 - 3 την Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά , ο οποίος αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά, και την άφησε εκτός Ευρώπης.
 Οι Ιταλοί προηγήθηκαν μόλις στο 13' με κεφαλιά του Κακά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπίρσα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Σαμαράς έχασε καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει με κεφαλιά, όπως και στο 47' ο Βαν Ντάικ. Ομως τέσσερα λεπτά αργότερα (49') ο Ζαπάτα σκόραρε μετά από ασίστ του Νοτσερίνο. Στο 60' ο Μπαλοτέλι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3!
Με τη νίκη αυτή οι «ροσονέρι» έφτασαν τους 8 βαθμούς και μετά την ήττα της Μπαρτσελόνα από τον Άγιαξ, ελπίζουν ακόμη και για κατάκτηση της πρώτης θέσης.
ΣΕΛΤΙΚ: Φόρστερ, Φαν Ντάικ, Λούστιγκ, Μάλγκρου, Ιζαγκίρε, Άμπροουζ, Κόμονς (65' Στόουκς), Καγιάλ (31'λ.τ. Λέντλεϊ), Φόρεστ (80' Ρότζικ), Μπούριχτερ, Σαμαράς.
ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε (48' Νοτσερίνο), Μπονέρα, Σαπάτα, Εμάνιουελσον, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ, Μοντολίβο, Πόλι, Μπίρσα (72' Κονστάντ), Κακά (80' Ρομπίνιο), Μπαλοτέλι.

Στον 5ο όμιλο, η Βασιλεία έκανε τη μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής, επικρατώντας 1-0 (87' Σαλαχ)  της Τσέλσι για να αναρριχηθεί στη 2η θέση του ομίλου και χρειάζεται μία ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική μέσα στην Γερμανία για να πάρει την πρόκριση. Η ομάδα του Μουρίνιο είναι ήδη στην επόμενη φάση, παρά την ήττα της. Και αυτό γιατί η Σάλκε έμεινε στο ισόπαλο 0-0 στη Ρουμανία απέναντι στην Στεάουα Βουκουρεστίου και έτσι αν θέλει να συνεχίσει στη διοργάνωση θα πρέπει να κερδίσει στον "τελικό" με τη Βασιλεία. .

Στο 6ο γκρουπ, «Ζωντανή» έμεινε η Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στη «μάχη» της πρόκρισης, καθώς επιβλήθηκε 3-1 (10' πέν. Ρόις, 60' Μπλαστσικόφσκι, 78' Αουμπομεγιάνγκ - 71' Ινσίνιε) της Νάπολι και βρέθηκε στη δεύτερη θέση με εννέα βαθμούς μαζί με τους «παρτενοπέι». Την τελευταία αγωνιστική έχει, θεωρητικά, εύκολο έργο αφού αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μαρσέιγ που δεν έχει βαθμό.
 ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Γκρόσκροϊτς, Παπασταθόπουλος, Κελ, Ντουρμ, Μπλαζτσικόφσκι (68΄ Ομπαμεγιάνγκ), Σαχίν, Μχιταριάν, Μπέντερ, Ρόις (80΄ Πίστσεκ), Λεβαντόφσκι (89΄ Σίμπερ)
ΝΑΠΟΛΙ (Ράφα Μπενίτεθ): Ρέινα, Μάτζιο, Φερνάντες, Αλμπιόλ, Αρμέρο, Καγεχόν (62΄ Ινσίνιε), Τζεμάιλι (62΄ Ινλέρ), Μπεχράμι, Μέρτενς, Ιγκουαΐν, Πάντεφ (76΄ Ζαπάτα).

Στους 12 ανέβηκε η Άρσεναλ που επικράτησε 2-0 (1', 65' Γουίλσιρ)  της Μαρσέιγ, χωρίς ακόμα όμως να εξασφαλίσει την πρόκριση, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας, ενώ χρειάζεται την ισοπαλία με τη Νάπολι για να πάρει την πρωτιά στον όμιλο, μετά το 2-0 επί των Γάλλων. Ο Γουίλσιρ σημείωσε το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ των κανονιέρηδων στην ιστορία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ (27ο δευτερόλεπτο) και το πιο γρήγορο Άγγλου ποδοσφαιριστή στο θεσμό.

Στον 7ο όμιλο, τεράστια γκέλα έκανε η Πόρτο που έμεινε στο ισόπαλο 1-1(48' Μαρτίνεζ - 11' Κίεναστ) με την Αούστρια Βιέννης και έτσι διατηρήθηκε ένα βαθμό μακριά από τη δεύτερη θέση και τη Ζενίτ και ουσιαστικά ελπίζει σε «θαύμα» για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αφού έμεινε στο 1-1( 74΄αυτ. Αλντερβάιρελντ - 53΄ Αντριαν Λόπεθ)  έμειναν με την Ατλέτικο στην Αγία Πετρούπολη.  Η Πόρτο  πλέον είναι σε δύσκολη θέση αφού την τελευταία αγωνιστική φιλοξενείται από την αήττητη Ατλέτικο.

Αποτελέσματα - Βαθμολογίες

5ος όμιλος
Στεάουα Βουκ. - Σάλκε 0-0
Βασιλεία - Τσέλσι 1-0

Βαθμολογία

Τσέλσι 5 11-3 9 -Προκρίθηκε
---------------------------
Βασιλεία 5 5-4 8
Σάλκε 5 4-6 7
Στεάουα Βουκ. 5 2-9 3

6η αγωνιστική
Σάλκε - Βασιλεία
Τσέλσι - Στεάουα Βουκ.

6ος όμιλος
Αρσεναλ (Αγγλία) - Μαρσέιγ (Γαλλία) 2-0
Ντόρτμουντ (Γερμανία) - Νάπολι (Ιταλία) 3-1

Βαθμολογία
Άρσεναλ 5 8-3 12
Ντόρτμουντ 5 9-5 9
Νάπολι 5 8-9 9
Μαρσέιγ 5 4-12 0

6η αγωνιστική

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013
Μαρσέιγ - Ντόρτμουντ
Νάπολι - Αρσεναλ

7ος όμιλος
Πόρτο - Αούστρια Βιένης 1-1
Ζενίτ Αγ.Πετρ. - Ατλ. Μαδρίτης 1-1

Βαθμολογία

Ατλέτικο Μαδρ. 5 13-3 13 -Προκρίθηκε
---------------------------
Ζενίτ Αγ.Πετρ. 5 4-5 6
Πόρτο 5 4-5 5
Αούστρια Βιέν. 5 1-9 2

6η αγωνιστική

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013
Αούστρια Βιένης - Ζενίτ Αγ.Πετρ.
Ατλέτικο Μαδρίτης - Πόρτο

8ος όμιλος
Σέλτικ - Μίλαν 0-3
Αγιαξ - Μπαρτσελόνα 2-1

Βαθμολογία

Μπαρτσελόνα 5 10-4 10 -Προκρίθηκε
---------------------------
Μίλαν 5 8-5 8
Άγιαξ 5 5-8 7
Σέλτικ 5 2-8 3

6η αγωνιστική
Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013
Μίλαν - Αγιαξ
Μπαρτσελόνα - Σέλτικ

Πληροφορίες  από ΑΠΕ-ΜΠΕ