Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Του πήρε την... πρόκριση απ' το στόμα, η Παρί 2-1 τον Ολυμπιακό ... θα αργήσει δύο εβδομάδες!


Ο Ολυμπιακός «κοίταξε» στα... μάτια την Παρί, έφτασε στο 1-1 με τον Μανωλά να απαντά στο γκολ του Ζλάταν, αλλά ο Καβάνι στο 90' χάρισε τη νίκη (2-1) στους Γάλλους και έβαλε στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης την Μπενφίκα, που  . στο ίδιο λεπτό (90'), νίκησε στο Βέλγιο (3-2 την Αντερλεχτ) και έτσι η πρόκριση στους «16» κρίνεται την τελευταία αγωνιστική.
Ετσι, οι Γάλλοι έφτασαν τους 13 βαθμούς, προκρίθηκαν ως πρώτοι από τον όμιλο, ενώ ο Ολυμπιακός και οι Πορτογάλοι ισοβαθμούν στη δεύτερη με 7, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το προβάδισμα.
Πλέον, η πρόκριση, αυτή που ο Ολυμπιακός είχε και μαθηματικά μετά την ισοφάριση του Μανωλά στο 80' (είχε προηγηθεί η Παρί στο 7' με τον Ιμπραϊμοβιτς), θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική, στις 10 Δεκεμβρίου: Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την αδιάφορη Αντερλεχτ, η Μπενφίκα φιλοξενεί την επίσης αδιάφορη Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Ολυμπιακό να θέλει ίδιο (ή καλύτερο) αποτέλεσμα από τους Πορτογάλους για να βρεθεί στην κλήρωση των «16», που θα διεξαχθεί στις 16 Δεκεμβρίου στη Νιόν.
Οι παίκτες του Μίτσελ έκαναν μεγάλη προσπάθεια, κυρίως το δεύτερο μέρος, όπου οι Γάλλοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Βεράτι στο 46’ ισοφάρισαν με τον Μανωλά πριν το τέλος, αλλά ο Ουρουγουανός επιθετικός των Παριζιάνων στην εκπνοή του αγώνα, έδωσε στους γηπεδούχους την πρώτη θέση του ομίλου και πλέον ο Ολυμπιακός θέλει να… σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση στην αυλαία των ομίλων με την Άντερλεχτ.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, κάτι άλλωστε που αναμενόταν και οι Παριζιάνοι άνοιξαν πολύ νωρίς το σκορ με τον συνήθη… ύποπτο, τον Ζλάταν Ιμπαΐμοβιτς, ο οποίος εξ επαφής στο 7’ δεν δυσκολεύτηκε να μετουσιώσει σε γκολ την παράλληλη μπαλιά του Φαν ντερ Βιλ.
Μάλιστα, στα πρώτα λεπτά, η Παρί είχε την καθολική υπεροχή του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να κρατήσει τη μπάλα δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του Λοράν Μπλαν να πιέζουν την άμυνα των Πειραιωτών, αν και δεν έδειξαν μεγάλη διάθεση να σκοράρουν.
Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν με τον Μήτρογλου, αλλά στο 12’ ο Σιρίγκου έδιωξε σε κόρνερ, κάτι που έκανε και στο 26’ σε νέα απειλή του Έλληνα επιθετικού.
Η Παρί δεν απώλεσε την κατοχή, αλλά η υπεροχή της ήταν φλύαρη, μια και δεν απείλησε σημαντικά τον Ρομπέρτο με εξαίρεση το σουτ του Καβάνι μέσα από την περιοχή, στο 40’ αλλά ο Ισπανός έδιωξε σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό, μια και στο 46’ ο Βεράτι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, δεύτερη κίτρινη. Οι Πειραιώτες με την είσοδο και του Βάις στο ημίχρονο, πίεσαν την εστία του Σιριγκού, αλλά οι διάδρομοι προς το τέρμα του Ιταλού τερματοφύλακα ήταν καλά κλεισμένοι.
Μάλιστα, η Παρί έδειχνε ανά τακτά χρονικά διαστήματα πως είχε τη δύναμη να «χτυπήσει» στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός με την είσοδο του Ντομίνγκεζ, αλλά και ακόμα περισσότερο στα τελευταία λεπτά με τον Σαβιόλα. Μάλιστα, οι Πειραιώτες έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μανωλά στο 80’ σε μία φάση που ο Ντομίνγκεζ, που ήρθε σε επαφή με την μπάλα, ήταν σε θέση οφσάιντ.
Όμως, όλα… χάλασαν για το «συγκρότημα» του Μίτσελ στην εκπνοή της αναμέτρησης. Ο Καβάνι έγινε αποδέκτης της μπάλας, μπήκε στην περιοχή και με το… μυτάκι έστειλε τη μπάλα στην εστία του Ρομπέρτο, δίνοντας τη νίκη στην Παρί και την κορυφή στον όμιλο.
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Σιριγκού, Φαν ντερ Βιλ, Μάξγουελ, Αλεξ, Σίλβα, Μότα, Βεράτι, Ματουϊντί (86' Λούκας), Καβάνι, Λαβέτσι (50' Ραμπιό), Ιμπραϊμοβιτς (78' Μαρκίνιος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (57' Ντομίνγκες), Μπονγκ (46' Βάις), Μανωλάς, Σιόβας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ (77' Σαβιόλα), Χολέμπας, Φουστέρ, Μήτρογλου.

3ος όμιλος
Αντερλεχτ - Μπενφίκα 2-3
Παρί Σεν Ζερμέν - Ολυμπιακός 2-1

Βαθμολογία

Παρί Σ.Ζ 5 15-3 13
Ολυμπιακός 5 7-7 7
Μπενφίκα 5 6-7 7
Άντερλεχτ 5 3-14 1