Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Στην Αθήνα το επιχειρησιακό κέντρο της Coca Cola για δραστηριότητες κοινωνικής δικτύωσης

Στην Αθήνα το επιχειρησιακό κέντρο της Coca Cola για δραστηριότητες κοινωνικής δικτύωσης

Την Αθήνα επέλεξε η μητρική εταιρία της Coca Cola ως έδρα του νέου Citizen Interaction Center (Κέντρο Διαδραστικής Επικοινωνίας Πολιτών) για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Το Citizen Interaction Center θα είναι το διοικητικό και επιχειρησιακό κέντρο για τις δραστηριότητες διαδικτυακής και κοινωνικής δικτύωσης της Coca Cola στην περιοχή. Η λειτουργία του προβλέπεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2014 και με την πλήρη ανάπτυξή του το 2015, θα καλύπτει 23 χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης. Νωρίτερα παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης και Εργασίας έγιναν τα εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις της Nokia Solutions & Networks, στο 14ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας.

Οι επενδύσεις των δύο επιχειρηματικών κολοσσών μεταφράζονται ως ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και αναμένεται να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Την απόφαση της Coca Cola γνωστοποίησαν με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της παγκόσμιας «The Coca Cola Company», Muhtar Kent και ο πρόεδρος της επιχειρησιακής μονάδας Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης Νίκος Κουμέττης.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη σε συνέχεια της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το The Hellenic Initiative.
Η εγκατάσταση του Κέντρου στην Αθήνα, τονίζεται, «αντικατοπτρίζει την πίστη μας στις δυνατότητες της Ελλάδας να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και στην προστιθέμενη αξία των ιδιαίτερων ικανοτήτων των Ελλήνων» και η απόφαση για την επένδυση «ελήφθη βάσει της τεχνογνωσίας και της γλωσσικής κατάρτισης που διαθέτουν οι Έλληνες, αλλά και της δυνατότητάς μας να συνεισφέρουμε στην κοινωνία προσφέροντας ελκυστικές και υψηλού επιπέδου θέσεις απασχόλησης σε νέους ταλαντούχους Έλληνες στον αναπτυσσόμενο τομέα της κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας».
«Ψήφος εμπιστοσύνης» και από ΝΟΚΙΑ
Νωρίτερα εγκαινιάστηκε το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Νokia στην Ελλάδα. Στο χαιρετισμό του κατά την τελετή των εγκαινίων ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε πως πρόκειται για την υλοποιήση του σχεδίου που είχαν παρουσιάσει στελέχη της φινλανδικής εταιρείας στον ίδιο και τον Πρωθυπουργό τον προηγούμενο Απρίλιο, στο πλαίσιο του οποίου θα δημιουργηθούν σε πρώτη φάση επιπλέον 150 θέσεις εργασίας για τους Έλληνες μηχανικούς.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, για την Ελλάδα η επένδυση αυτή είναι τριπλά σημαντική,  καθώς πρώτον γίνεται εν μέσω κρίσης, δεύτερον, διότι αφορά σε έναν τομέα τεχνολογικής αιχμής όπου η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και τρίτον, διότι εκτελείται από μια μεγάλη και αξιόπιστη εταιρεία σε διεθνές επίπεδο. Εκτός των άλλων, συμπλήρωσε, «αυτή η επένδυση αποτελεί και μια ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα, με χειροπιαστό αποτέλεσμα».
Η απόφαση της Nokia Solutions and Networks να επενδύσει στους νέους της χώρας μας, στελεχώνοντας το πρότυπο ερευνητικό κέντρο της με νέους επιστήμονες, αποτελεί μια κίνηση υψηλού οικονομικού και κοινωνικού συμβολισμού, σχολίασε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, «συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης για τις ικανότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για την ποιότητα και τις τεράστιες δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας».
Όπως είπε, πρόκειται για μία κίνηση που στέλνει μηνύματα στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να σκεφτεί και να πράξει με μεγαλύτερη διορατικότητα. Να απεγκλωβιστεί από την ασφυκτική και αδιέξοδη λογική της καθημερινής και ευκαιριακής διαχείρισης, επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας. Επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της και τους νέους της».
Από την πλευρά της η υπεύθυνη Τύπου της μητρικής εταιρείας Βικτόρια Μέιν ανέφερε ότι η NSN θεωρεί ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για επενδύσεις, ενώ  ο πρέσβης της Φινλανδίας Pekka lintu αναγνώρισε πως έχει γίνει σημαντική δουλειά από την ελληνική κυβέρνηση για τη βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας και των επενδύσεων και η επένδυση της NSN αποτελεί μια απόδειξη για αυτό.

techit.gr