Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Χειροτονίες Ιερέων από τον Μητροπολίτη κ. Διονύσιο στις 30 Νοεμβρίου στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίου Ανδρέα Πιτσών.

Γίνεται γνωστό ότι το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, ημέρα που τιμάται η μνήμη του Πρωτοκλήτου και Αποστόλου Αγίου Ανδρέου, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ανδρέου Πιτσών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος θα τελέσει την εις πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου κ. Ιωάννου Δρίτσα, του οποίου η εις Διάκονον Χειροτονία του ετελέστει υπό του Σεβασμιοτάτου κατα την Θεία Λειτουργία ,την περασμένη Κυριακή 24η-11-2013,στον Ι. Ναό του Τιμίου Προδρόμου στο Λουτράκι. Ο  π. Ιωάννης Δρίτσας είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών, έγγαμος, κατάγεται δε και διαμένει στο Λουτράκι.
Πρόκειται περί γεγονότος κατ’ εξοχήν χαροποιού για την Τοπική μας Εκκλησία, η οποία μετά τα επιβληθέντα νέα μέτρα για τον περιορισμό των χειροτονιών, υποδέχθηκε στους κόλπους της τον «νεόφυτο» φερέλπιδα Κληρικό.
Η παρουσία πλήθους κόσμου από το πλήρωμα της Εκκλησίας απέδειξε περίτρανα το ενδιαφέρον και την ανησυχία του, προκειμένου να μην «κλείσουν» οι Εκκλησίες από έλλειψη ιερέων, γι’ αυτό και με την προτροπή του Επισκόπου μας προσευχήθηκαν ώστε, ταυτόχρονα με τις νουθεσίες που του έδωσε, να ενισχυθεί ο νέος Διάκονος στο ομολογουμένως δύσκολο έργο, που στις ταραγμένες ημέρες μας αναλαμβάνει.
 Επίσης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος θα τελέσει, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ανδρέου Πιτσών και την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Παναγιώτου Μπουραντάνη – Μελά, αποφοίτου του Εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ. Κορίνθου, εγγάμου και πατέρα ενός τέκνου, καταγομένου και διαμένοντος εις Μάννα Κορινθίας.
Καλούνται όλοι οι πιστοί να ενισχύσουν με την παρουσία και την προσευχή τους, τους δύο νεοεισερχομένους στην Εκκλησιαστική «οικογένεια» της Ι. Μητροπόλεώς μας Κληρικούς.