Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Νικήτας: Χάνουμε 700 εκατομμύρια ευρώ από το λαθρεμπόριο

Nea-Dimokratia-ND
Το μείζον θέμα του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων επαναφέρει στο προσκήνιο ο βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, με ερώτηση που κατέθεσε στους υπουργούς, Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Ν. Κακλαμάνης -επικαλούμενος τις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), ότι η φορολογική αξία του λαθρεμπορίου στα καύσιμα ανέρχεται στα 600 εκ. ευρώ και του επικεφαλής της Japan Tobacco, ότι το Δημόσιο χάνει ετησίως 700 εκ. ευρώ, λόγω της τρομακτικής αύξησης του λαθρεμπορίου στην αγορά των προϊόντων καπνού- ζητά να ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς (α) αν επιβεβαιώνουν τα συγκεκριμένα ποσά, (β) ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την πάταξη του λαθρεμπορίου και ποιο το αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών και (γ) σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία αγοράς και εγκατάστασης των γιγαντιαίων scanner ελέγχου σε πύλες εισόδου της χώρας.

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ κάνει αναφορά σε παλαιότερες ερωτήσεις, που είχε καταθέσει τόσο για το λαθρεμπόριο καυσίμων (στην οποία δεν έλαβε απάντηση για την ακριβή απώλεια δημοσίων εσόδων και για το λόγο που δεν απελευθερώνεται η αγορά των πετρελαιοειδών) όσο και για το παραεμπόριο (στην οποία δεν έλαβε απάντηση για το ύψος των διαφυγόντων κερδών για το Ελληνικό Δημόσιο).

ysterografa.gr