Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Αγοραίες εκφράσεις στη Βουλή από βουλευτή της Χρυσής Αυγής


Με προκλητική συμπεριφορά «απάντησε» ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης στο αίτημα για άρση της ασυλίας του, σχετικά με επίθεση εις βάρος μεταναστών και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Κατριβάνου.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, παίρνοντας το λόγο ειρωνεύτηκε λέγοντας πως «θέλω να καταγγείλω την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής που ευτελίζει το Κοινοβούλιο» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο περιστατικό για το οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας του.

Πρόκειται για επίθεση που κατηγορείται πως έκανε, στις 24 Αυγούστου 2012, κατά μεταναστών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Ισχυρίστηκε ότι σε διαδήλωση Πακιστανών που καλούσαν σε τζιχάντ κατά του ελληνικού λαού, κατευθυνόταν από αριστεριστές.

«Έπρεπε να έκανα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ όταν συναντά τη Χ.Α.: «Μας χτυπούν, αστυνομία…!»» είπε και συνεχίζοντας χρησιμοποίησε αγοραίες εκφράσεις κατά του ανθρώπου που του έκανε μήνυση.

«Λέει ο κ. Κωνσταντίνου (σ.σ. συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Πέτρος Κωνσταντίνου) που έχει υποβάλει τη μήνυση πως κινήθηκα από πίσω του. Θα το ήθελε, αλλά δε γίνεται αυτό», είπε και προκάλεσε τα χαχανιτά της Κ.Ο. του κόμματός του. Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Και τον χτύπησα λέει στην πλάτη. Και πήγε μετά το Φεβρουάριο για να δει ότι η πλάτη του είναι χτυπημένη και έχει μελανιά το χρυσό μου».

Αναρωτήθηκε ποιος είναι ο Τζαβέντ Ασλάν (σ.σ. πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα), που, όπως είπε, «καλεί σε τζιχάντ ενάντια στον ελληνικό λαό» και παραμένει ασύλληπτος ενώ εκκρεμεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης από την Interpol γιατί έχει καταδικαστεί για εμπόριο ανθρώπων.
Ένταση από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε και όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε στον Πέτρο Κωνσταντίνου που όπως είπε «εμφανίζεται σε όλα τα φιλμ και τις φωτογραφίες έξω από τη Marfin».

«Μας κυνηγούσε σαν τράγος»

Αφού τελείωσε το σόου του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, το λόγο πήρε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, που αναφέρθηκε στο περιστατικό για το οποίο ελέγχεται ο Δ. Κουκούτσης.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγόρησε ότι ψεύδεται, σημειώνοντας πως δέχτηκε από τον ίδιο σωματική βία και εκφοβισμό, όταν προσπάθησαν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής, με το οποίο καταδίκαζαν τη ρατσιστική βία.

«Στο προαύλιο βλέπουμε έναν άνθρωπο από πίσω μας να τρέχει ως μαινόμενος τράγος. Νόμιζα στην αρχή πως ήταν μπράβος. Μας επιτέθηκε. Πήγε να τους κλωτσήσει. Μου είπε Κατριβάνου σε ξέρουμε, θα δει τι θα πάθεις. Η φρουρά δεν έκανε τίποτα. Όταν σήκωσε το χέρι του τον έπιασε ο φρούραρχος της Βουλής. Την επόμενη μέρα ο κ. Κουκούτσης έλεγε ότι έτσι θα γίνεται η ιστορία από εδώ και πέρα» υποστήριξε.
«Δέχτηκα βρισιές και εκφοβισμό. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν δεν καταθέσουμε την αλήθεια και δεν βάλουμε όριο σε αυτήν τη βία θα εκτραχυνθούν τα πράγματα».

«Ζητώ συγνώμη από τον ελληνικό λαό, που δεν έκανα αυτά όλα που μου καταλογίζουν» ήταν η αντίδραση του Δ. Κουκούτση, όταν ζήτησε το λόγο για να απαντήσει.