Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Επίθεση Βενιζέλου σε Τσίπρα: Άτιμη η πράξη του συκοφάντη

Benizelos-bima-voylis4
Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνοντας λόγο για οργανωμένα συμφέροντα που κινούνται κοντά του, ενώ επισήμανε ότι η πρόταση μομφής αποδεικνύει την ανεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Η πρόταση μομφής αποδεικνύει την εθνικά ανεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιβεβαιώνει την ταύτισή του με τους ΑΝΕΛ. Έχουμε πλήρη γνώση του πως νιώθει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα. Αυτή είναι η υποχρέωση των βουλευτών. Είναι το ύψιστο καθήκον το οποίο και υπηρετούμε. Μια ολόκληρη τριετία επιδείξαμε στάση ευθύνης μόνοι μας στην αρχή και από το 2012 με τη ΝΔ που προσχώρησε στην αντίληψη αυτή.
Η Ευρώπη αδυνατεί να καταλάβει τα πραγματικά αίτια της κρίσης. Παλεύουμε με μια συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, δεξιά Ευρώπη. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την Ευρώπη. Το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι η έξοδος από το Μνημόνιο».
Αναφερόμενος στη στάση της ΔΗΜΑΡ ο κ.Βενιζέλος καταλόγισε στο πρώην κυβερνητικό του εταίρο την ευκολία «του ενδιάμεσου και αμφιρρέποντος λόγου».
Για το θέμα των υποβρυχίων για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση για εξεταστική είπε:«Η πράξη του συκοφάντη είναι άτιμη κατά το ποινικό δίκαιο. Σας περιμένω να ρθείτε στη Βουλη για να μιλήσουμε για κίνητρα και εξυπηρέτηση συμφερόντων. Ελάτε να δούμε πόσα ‘απίδια’ πιάνει ο σάκος στο θέμα αυτό».
Επίσης τονισε στην “Εμείς έχουμε κάνει την τραγικά δύσκολη επιλογή, αλλά, εν τέλει, έχει μεγάλη σημασία να υπάρχει κυβέρνηση και σταθερότητα. Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μοιραζόμαστε μια κοινή αίσθηση ευθύνης. Δεν αποδέχομαι ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε το κακό πρώτο πρόγραμμα και οι άλλοι τις διορθώσεις. Όσοι νομίζουν ότι μέσα στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη – αν αυτή είναι η τελική θέση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα- υπάρχουν περιθώρια για σκληρότερη διαπραγμάτευση αυτά να τα πείτε σε άλλον, όχι σε μένα… Από το δικό μου γραφείο έφυγε η τρόικα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2011″.
Απευθυνόμενος πάλι προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε “Ευρώ χωρίς μνημόνιο δεν υπάρχει. Υπάρχει κάτι τρισχειρότερο: Υπάρχει μνημόνιο χωρίς ευρώ…. Το φτηνό παιχνίδι του λαϊκισμού και της δημαγωγίας έχει όρια!”

ysterografa.gr