Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Τσίπρας: Δεν μπορείτε κ. Σαμαρά. Αποτύχατε

tsipras
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, επιχειρώντας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής:
«Κάνουμε μομφή γιατί αποτύχατε σε όλα όσα υποσχεθήκατε προεκλογικά και μετεκλογικά», τόνισε αρχικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ακόμα:
«Δε βρίσκουμε λόγια για να περιγράψουμε την εθνική τραγωδία που βιώνει ο λαός μας
Τσίπρας: Ούτε στο κραχ του 1929 δεν πέρασε η ανεργία το 25%. Ούτε σε χώρες του τρίτου κόσμου είδαμε τόση καταστροφή συμπυκνωμένη».
«Η δυσπιστία είναι εκεί έξω, εκεί που χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν σκουπίδια, αναζητούν στα σκουπίδια τροφή», σημείωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Κυβερνάτε 15 μήνες τώρα με τη βοήθεια των ΜΑΤ και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: “Αποτύχατε κύριε Πρωθυπουργέ. Δεν μπορείτε και δεν θα σας αφήσουμε να συνεχίσετε την καταστροφή της κοινωνίας”.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στον κ. Σαμαρά λέγοντας: «Κοιτάξτε με δεν είναι κακό» και τότε ο Πρωθυπουργός παρενέβη λέγοντας πως «Κοιτάω αλλού για να μην γελάω».
Σε άλλο κομμάτι της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως: «Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ακυρώσει το Μνημόνιο. Το Μνημόνιο μπορεί να το ακυρώσει μόνο ο κυρίαρχος λαός με την ψήφο του». Για το λόγο αυτό και ζήτησε εκλογές.
Για το θέμα του χρέους τόνισε πως για να υπάρξει βιώσιμη λύση θα πρέπει γίνει διαγραφή μεγάλου μέρους του.
Στη συνέχεια απηύθυνε μία σειρά ερωτήσεων προς τον Πρωθυπουργό:
«Σκάνδαλο υποβρυχίων. Έχετε ακούσει τίποτα για αυτό κύριε Σαμαρά;
Γιατί από τις 6.575 offshore ακινήτων έχετε ελέγξει μόνο τις 34;
Από τις ψηφιακές άδειες των τηλεοπτικών σταθμών έπρεπε να έχετε εισπράξει 300 εκ. ευρώ. Έτσι ανέφερε το πρώτο μνημόνιο. Πόσα εισπράξατε;
Μας ρωτάτε που θα βρούμε τα λεφτά. Έχετε ακούσει ότι από το λαθρεμπόριο καυσίμων το δημόσιο χάνει 2 δις ετησίως;»

ysterografa.gr