Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στο ντέρμπι, 4-0 τον ΠΑΟΚ! Πρωταθλητής από Νοέμβρη...!

osfp
Ο Κάμπελ έκανε όργια και ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το ντέρμπι σε υγιεινό περίπατο κερδίζοντας στο Καραϊσκάκη με 4-0 τον ΠΑΟΚ για την 11η αγωνιστική της Super League.
Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στο Καραϊσκάκη απλά και μόνο για να μη χάσει, ωστόσο, δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα ότι μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό και οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πάρτι τίτλου!
Εχοντας για κορυφαίο τον Κάμπελ, που έκανε... παπάδες, φτιάχνοντας δυο γκολ και βάζοντας άλλο ένα πεσμένος στο χορτάρι (!) οι Πειραιώτες σκόρπισαν με 4-0 τον ΠΑΟΚ και ξέφυγαν με 6 από τον δεύτερο «δικέφαλο» βάζοντας υποθήκη για άλλο ένα πρωτάθλημα...
Με τον Κοσταρικανό άσο να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα του «δικέφαλου», ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 1-0 στο ημίχρονο με τον Μήτρογλου να σκοράρει για 14η φορά και στην επανάληψη ήταν καταιγιστικός σκοράροντας με Σαβιόλα, Φουστέρ και Κάμπελ!
Ετσι, η ομάδα του Μίτσελ έκλεισε με το απόλυτο την... καυτή τριάδα αγώνων με Παναθηναϊκό, Μπενφίκα και ΠΑΟΚ...
Από την άλλη ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα ότι μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό και είχε αδύναμο κρίκο τον Λίνο που εκτέθηκε πολλές φορές από τον Κάμπελ καθώς κι όλη την άμυνά του, αλλά και τον Στέφενς που δεν κατάφερε να σταματήσει το επιθετικό κρεσέντο των Πειραιωτών.
Ενδεικτικό αυτού, η πρώτη φάση των Θεσσαλονικέων ήρθε με ένα σουτ του Κλάους στο 58', ενώ είχαν άλλη μια κεφαλιά στο 86'.
Ο «δικέφαλος» σε άλλο ένα ματς μακριά από την Τούμπα έδειξε... αρρυθμία και δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει από την αρχή της χρονιάς εντός των συνόρων...
Μέχρι το τέταρτο δεν είχε βγει ούτε μια κάθετη. Μια φάση έγινε στο 15' από το κλέψιμο του Κάμπελ στον Λίνο, όμως ο Σκόνδρας απέτρεψε τα χειρότερα διώχνοντας σε κόρνερ.
Πάλι από λάθος του Λίνο, ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα με τον Κάμπελ να βγάζει σωστά αυτή τη φορά στον Μήτρογλου που στόπαρε και σούταρε με τη μία στην αγκαλιά του Χακόμπο στο 20ο λεπτό.
Από τον άξονα δεν βγήκε ούτε μισή φάση μέχρι τα μισά του ημιόνου με τον Λίνο να είναι ο αδύναμος κρίκος στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Κάμπελ του έφυγε ξανά, όμως ο Κατσουράνης απέτρεψε τα χειρότερα σε μια φάση που ολοκληρώθηκε με τον Χακόμπο να μπλοκάρει το σουτ του Χολέμπας στο 24'.
Ο Κοσταρικανός ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ταλαιπωρούσε διαρκώς τον Λίνο, ενώ ο Μανωλάς πίσω έκοβε ό,τι περνούσε.
Τελικά, η απόδοσή του επιβραβεύτηκε με άλλη μια ασίστ, την 6η στο πρωτάθλημα σε 10 ματς! Ο Κάμπελ κινήθηκε από δεξιά, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Μήτρογλου έκανε ωραία κίνηση φεύγοντας στην πλάτη του Κατσουράνη και με κοντινή προβολή έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ στο 36'!
Το ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος και να προηγείται δίκαια την ώρα που ο ΠΑΟΚ, που είχε σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς δεν είχε ούτε μια τελική προσπάθεια…
Ο «δικέφαλος» είχε σε κακή μέρα τον Στοχ και τον Κλάους που δεν ακούμπησαν σχεδόν καθόλου μπάλα, ενώ κι ο Λάζαρ που ήταν ο μοναδικός επιτελικός που θα μπορούσε να δημιουργήσει αναλωνόταν σε ανασταλτικό παιχνίδι.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Στέφενς έριξε στο ματς τον Ολίσε αντί του Στοχ που δεν βοήθησε στο πρώτο μέρος. Παρόλα αυτά, η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιτίθεται μονόπαντα με Κάμπελ από τα δεξιά που έκανε ό,τι ήθελε τον Λίνο και στο 60' το ματς άρχισε να γέρνει οριστικά υπέρ των γηπεδούχων.
Ο Κοσταρικανός ταλαιπώρησε ξανά τον Λίνο, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυνόμενου, ο Κάμπελ πήρε ξανά τη μπάλα και πάσαρε στον επερχόμενο Σαβιόλα που με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0.
Ο Στέφενς προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του «δικέφαλου» κι έριξε στο ματς τον Βούκιτς αντί του Σαλπιγγίδη, ενώ στο τελευταίο 20λεπτο μπήκε ο Νίνης αντί του Λάζαρ.
Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να αντιδράσει και μετέτρεψε το ντέρμπι τίτλου σε υγιή περίπατο! Ο Χολέμπας εκτέλεσε κόρνερ κι ο Φουστέρ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έκανε το 3-0!
Ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε το πόδι από το γκάζι με τον Κάμπελ να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ματς. Αφού έκανε μεγάλη κούρσα περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του, κατάφερε να σκοράρει πεσμένος στο χορτάρι προ του Κατσικά κι ενώ είχε προηγηθεί γκέλα του Χακόμπο!
Με το γήπεδο να ζητάει κι άλλο γκολ, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να επιτίθενται και είχαν δοκάρι με τον Φουστέρ στο 82', έπειτα από κούρσα και συρτή σέντρα του Χολέμπας!
Το υπόλοιπο του αγώνα απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Μίτσελ μάλιστα να βγάζει τον Μήτρογλου στο 77' και να ρίχνει στο ματς τον Μπονγκ...
Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο εντός των συνόρων και πλέον έχει ξεφύγει με +6 από τον ΠΑΟΚ...

Στο φινάλε του αγώνα, οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν το γνωστό «όλε, όλε» και γιόρτασαν με τους οπαδούς τους την μεγάλη νίκη επί του κύριου συνδιεκδικητή του τίτλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Χολέμπας, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Μανιάτης (78' Μασάντο), Σάμαρης, Φουστέρ, Κάμπελ, Σαβιόλα (64' Ντομίνγκες), Μήτρογλου (77' Μπονγκ)
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Λίνο, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Κατσικάς, Λάζαρ (70' Νίνης), Τζιόλης, Στοχ (46' Ολίσε), Νίνης, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (62' Βούκιτς)