Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Χειροπέδες στην εγκληματική σπείρα που ρήμαζε σπίτια και βενζινάδικα στην Κορινθία

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Κορίνθου, εγκληματική ομάδα που έκανε ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και σπίτια και εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις ληστειών, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας στις 6 Νοεμβρίου, τρία μέλη της ομάδας, δύο Αλβανοί 31 και 35 ετών, καθώς και ένας 31χρονος Έλληνας, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης ληστειών, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει ακόμα έναν 33χρονο Αλβανό, μέλος της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Κορίνθου και αναζητείται.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης τουλάχιστον από τις αρχές Ιανουαρίου του 2013, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τις ληστείες και όπως προέκυψε, από τη μέχρι τώρα έρευνα, με διαφορετικές συνθέσεις κάθε φορά,
είχαν κάνει έξι ένοπλες ληστείες σε βενζινάδικα και σπίτια στην Κορινθία.

Από την εγκληματική δράση τους, είχαν κλέψει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 65.000 ευρώ!

Κατά τις έρευνες οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά στην κατοχή τους και στα σπίτια τους, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και διάφορα έγγραφα, τα οποία κατάσχεσαν.

Οι συλληφθέντες, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακίστηκαν.