Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ντόρα: Οι εκλογές θα φέρουν αποσταθερο​ποίηση

Dora-Bakoyannis
Τη στρατηγική της επικοινωνιακής συσσώρευσης επέλεξε η Ντόρα Μπακογιάννη, που μετά τη χθεσινή της συνέντευξη στον “Real Fm”, με την οποία έφερε στο πολιτικό προσκήνιο την προοπτική συμμετοχής της Δημοκρατικής Αριστεράς σε μια νέα κυβέρνηση, σήμερα παραχώρησε διαδοχικές συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο του “skai” και στον “Αθήνα 9.84″.
Με τη συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του “skai”, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών σχολίασε με νόημα ότι δεν περίμενε από τη ΔΗΜΑΡ να ανταποκριθεί άμεσα, και να πει το “ναι” στην πρότασή της, επισημαίνονας με νόημα ότι η πρότασή της απευθύνεται στον Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο Πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για να επιστρέψει η Δημοκρατική Αριστερά στην κυβέρνηση.
“Οι 153 βουλευτές είναι μικρή πλειοψηφία, μπροστά στο μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Θα ήταν σωστή πολιτική κίνηση να πάρει ο κ. Σαμαράς μια πρωτοβουλία ώστε να αυξηθεί η πλειοψηφία αυτή, καθώς οι στόχοι είναι κοινοί, έτσι ώστε να βρούμε κοινό τόπο και να πάμε μαζί μέχρι τις εκλογές του 2016.
Όταν ο αριθμός είναι 153, ο κάθε συνάδελφος μπορεί να κάνει τον Ταρζάν. Δεν είναι η ωρα για τέτοια πράγματα. Θα πρέπει να υπάρξει μια νέα προγραμματική συμφωνία, ενώ η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ θα ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση μας”, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ: “Είναι σαφές ότι δεν πείθει. Δεν υπάρχει κανείς να πιστεύει οτι υπάρχει εναλλακτική πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ”, ήταν τα λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη.
Στη συνέχεια, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9.84″, η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, στην παρούσα συγκυρία, θα είχε εξαιρετικά αρνητικά αποτελέσματα.
Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης της Ντόρας Μπακογιάννη στον “Αθήνα 9.84″:
- “Το θέμα των αντικειμενικών αξιών είναι κορυφαίο θέμα. Η υπερφορολόγηση δεν μπορεί να φέρει τη μεσαία τάξη σε απόλυτο αδιέξοδο.
- Καλούμαστε να πληρώσουμε φόρους επί ανυπάρκτων αξιών.
- Είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρει ο ΠΘ την πολιτική πρωτοβουλία για επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.
- Υπάρχει ευρωπαική πλειοψηφία στη σημερινή Βουλή. Οι εκλογές σήμερα θα φέρουν αποσταθεροποίηση”.

ysterografa.gr