Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ 25 ΕΤΩΝ!



Ακούγοντας σήμερα το πρωί την ραδιοφωνική εκπομπή της Τζένης Σουκαρά στο ραδιόφωνο της Ηλέκτρας ,γύρισα με νοσταλγία 25 χρόνια πίσω .
Όταν ο Θόδωρος Κοτσώνης πήρε την ιστορική πρωτοβουλία-και του αξίζει μεγάλος έπαινος γιαυτό  τον λόγο- να στήσει τον πρώτο «ελεύθερο» ραδιοφωνικό σταθμό της Κορίνθου ,πρώτον στην Νότια Ελλάδα και από τους 10 πρώτους στην χώρα!
Και ανάθεσε σε μένα την οργάνωση και διεύθυνση της ΗΛΕΚΤΡΑΣ 98.8 FM STEREO.
Δεκάδες νέα παιδιά τότε από την Κορινθία ήρθαν κοντά μου και με πολύ μεράκι φτιάξαμε ένα ραδιόφωνο γεμάτο από ενθουσιασμό, ταλέντο,υποδειγματική συνεργασία και μοναδική επικοινωνία.
Ανάμεσα στους πρώτους δημιουργούς ήταν και η Τζένη Σουκαρά.
Είχε έρθει τότε ναμε συναντήσει και να μου ζητήσει να κάνει κάποια εκπομπή μαζί με τον επίσης Κορίνθιο  δημοσιογράφο Νίκο Τσούτσια ,που σήμερα είναι στο γραφείο ενημέρωσης  του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά  και τον Νίκο Αθηναίο που στέριωσε  από τότε στην Κόρινθο.
Οι τρεις τους έκαναν μια υπέροχη εκπομπή κάθε Σαββατοκύριακο αν θυμάμαι καλά.
Στο team της δυνατής ομάδας τότε της ΗΛΕΚΤΡΑΣ Βάνα Γιακουμάκη, Μαρία Καμπύλη, Γιώργος Ναστούλης, Πάνος Περιβολάρης, Δημήτρης Μπλέτας, Γιώργος Μάρκου, Σπύρος Μπανιάς, Παύλος Γιαννακάκος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Κώστας Φιλιππίδης, Μερκούρης Γκούμας, Μάκης Πουνέντης, Μάρκος Σεφερλής, Σταμάτης Ορφανός, Μηνάς Ιακωβίδης, η αείμνηστη Ελένη Στρατή και πολλά άλλα παιδιά.
Η Τζένη ώριμη και καταξιωμένη πλέον στα δημοσιογραφικά δρώμενα του τόπου μας ,επέστρεψε στο στούντιο ,που βγαίναμε στον αέρα της νεοσύστατης τότε ελεύθερης ραδιοφωνίας.
Καλή επιτυχία στην Τζένη και σε όλα τα φιλαράκια ,τους τότε συνεργάτες μου, σε ότι κι αν κάνουν σήμερα στην ζωή τους.
Άσχετα αν είναι στον δημοσιογραφικό ή καλλιτεχνικό χώρο όπως ο Μάρκος Σεφερλής, ο Μάκης Πουνέντης ,ο Γιώργος Ναστούλης Δημήτρης Μπλέτας, Πάνος Περιβολάρης,Σταμάτης Ορφανός, σίγουρα η ΗΛΕΚΤΡΑ υπήρξε για όλους μας ένα σπουδαίο «σχολείο»!
Σχολείο δημιουργίας και ανθρώπινης επικοινωνίας!
Λ.Γ

sfedona.gr