Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Σαμαράς: Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα

Σαμαράς: Η πρόταση μομφής δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα
Στην Βουλή βρέθηκε την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να παρακολουθήσει την πορεία της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Σε μια χαλαρή συζήτηση που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο καφενείο της Βουλής, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος συνοδευόμενος από τους στενούς του συνεργάτες τον υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη και τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βουλή κ. Νίκου Τσούτσια, είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τους πολιτικούς συντάκτες κληθείς να σχολιάσει την κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ τη δεδομένη στιγμή που βρίσκεται η Τρόικα στη χώρα, δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα.
Αναφορικά δε με το μείζον θέμα του ενιαίου φόρου ακινήτων είπε ότι προσπαθούμε να ισορροπήσουμε ώστε να υπάρχει πιο δίκαιη κατανομή, ενώ για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 σημείωσε ότι πριν από πολλούς μήνες δεν το περιμέναμε ούτε εμείς ούτε η τρόικα.

Σημείωσε δε ότι εκείνοι κάνουν τη δουλειά τους ως δανειστές και εμείς ως δανειζόμενοι, ενώ υποστήριξε ότι το θέμα είναι να βγει η χώρα από τη μέγγενη και πως δικαιώματα δίνει κανείς όταν δεν πετυχαίνει τους στόχους του.
Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός αποχώρησε μπήκε στην Ολομέλεια και παρακολούθησε τη συζήτηση που γίνεται στη Βουλή, για την πρόταση μομφής που κατέθεσε εναντίον της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Σαμαράς την ώρα που στο βήμα της Βουλής εκφωνούσε την ομιλία του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.