Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ!! ΣΕ ΑΦΟΡΑ!



Αντιλαμβάνεστε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αναλογιστικό έλλειμμα €300-€600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, το οποίο μπορεί να καταπιεί τη χώρα και να καταστήσει τις επόμενες 10 γενιές Ελλήνων πένητες, ή απλά σας ενδιαφέρει ο ελέυθερος χρόνος σας;

Του Άγη Βερούτη

Το θέμα αφορά εάς τους ίδιους, τα παιδιά μας, και τους μακρυνούς απογόνους όλων μας, που ακόμη αγέννητοι δεν έχουν φωνή να υπερασπιστούν τον εαυτό τους!
Χρειάζονται ΔΥΟ για να τελεστεί το αδίκημα της κλεπταποδοχής: αυτός που κλέβει τα κλοπιμαία, και αυτός που τα αποδέχεται, ο κλεπταποδόχος, εν γνώσει του ότι είναι προϊόν εγκλήματος.
Για κάθε έναν που πληρώνει το κράτος χωρίς να εργάζεται, κάποιος πρέπει να εργαστεί χωρίς να πληρώνεται.
Αν ο αποδέκτης του χρήματος αυτού είναι αναξιοπαθών και αδύναμος είναι απόλυτα θεμιτό, και επιθυμητό από μια Ανθρώπινη Κοινωνία.
Αν όμως ο αποδέκτης είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον δότη και ουδόλλως αδύναμος, και ο δότης εξαθλιώνεται από τη δοσοληψία, τότε είναι κοινωνική αδικία!
Οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν τη σύνταξη χωρίς να την έχουν δουλέψει, και μάλιστα σε ηλικία που όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να δουλεύουν, είναι ισοδύναμα κλεπταποδόχοι.
Καθώς είμαστε συνομήλικοι με αρκετούς συνταξιούχους 40άρηδες, και καθώς ΚΑΙ εγώ δουλεύω από τα 17,5 χρόνια μου, έχω ενστάσεις:
Εφόσον μέρος της σύνταξής σας προέρχεται από τους φόρους μου, και εγώ πρέπει να εργάζομαι χωρίς να πληρώνομαι ώστε κάποιος συνομήλικός μου να πληρώνεται χωρίς να εργάζεται, το θέμα με αφορά.
Επίσης καθώς οι νέοι ασφαλισμένοι με τις σημερινές τους εισφορές ΔΕΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ για τη δική τους σύνταξη, αλλά το σύνολο αναδιανέμεται, το θέμα αφορά και όλους τους σημερινούς ασφαλισμένους.
Δεν πιστεύω να υπάρχει πιο σημαντικό θέμα για να συζητήσει η κοινωνία αυτή τη στιγμή, σηματικότερο και του κρατικού χρέους, και του ελλείματος, και των φόρων ιδιοκτησίας.
Αν δεν το λύσουμε, το αναλογιστικό έλλειμμα θα ΚΑΤΑΠΙΕΙ τη χώρα και ολόκληρη την κοινωνία, θα διώξει γενιές μεταναστών (120.000 άνθρωποι είναι σε κάθε χρονική ηλικία, και έχουμε ήδη χάσει 2 ισοδύναμες χρονιές), και θα φέρει την Ελλάδα σε κατάσταση failed state εντός του προσδόκιμου ζωής μας.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, και αν δεν φροντίσουμε ΤΩΡΑ να δίδουμε συντάξεις ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, και αυτές με ΦΕΙΔΩ, θα φτάσουμε να έχουμε ηλικιωμένους σε λίγες δεκαετίες, που θα ζουν στους δρόμους, στα παγκάκια με το free wifi, και θα ζητιανεύουν για να ζήσουν τρώγοντας από τους κάδους των σκουπιδιών!!!
Ασχολήσου με το θέμα ΤΩΡΑ, διαφορετικά μπορεί κάποιος που αγαπάς, ίσως και το ίδιο το παιδί σου, να είναι ένας από αυτούς που θα πληρώσουν την αβλεψία σου, ζώντας στους δρόμους όταν δεν θα μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του!!

Ασχολήσου!!