Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Τριφύλλι από ατσάλι, 2-0 τον Άρη - Πάγωσε το αίμα με Μαρινάκη στο Βικελίδης!

paomarinakis
Με πρωταγωνιστή τον Βίκτορα Κλωναρίδη που σκόραρε δύο φορές και πρόλαβε να δει δυο κίτρινες και να αποβληθεί σε πέντε λεπτά (!), ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα (0-2) από την έδρα του Αρη. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των πρασίνων στην Θεσσαλονίκη μετά από πέντε σερί ήττες από ΠΑΟΚ και Αρη. Σοκαριστικές στιγμές στο Κλ. Βικελίδης με τον τραυματισμό του Μαρινάκη, ύστερα από σύγκρουσή του με τον Κύργια,  του γύρισε η γλώσσα και έπεσε αναίσθητος για 8 λεπτά στο τερέν και ύστερα από προσπάθειες των γιατρών των δύο ομάδων να συνέρχεται, με όλο το γήπεδο να τον χειροκροτάει! Μπορούσε κι άλλα γκολ ο ΠΑΟ με Ατζαγκούν και Φιγκερόα. Μαύρα χαλία ο Αρης, που αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς του.
 Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ματς με τον νεαρό εξτρέμ να σκοράρει δις.  Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα βγει χωρίς γκολ, μια κόντρα από τα αριστερά με τον Ζέκα που πάσαρε στον Κλωναρίδη που ερχόταν τρέιλερ από πίσω έβαλε τους «πράσινους» μπροστά στο σκορ με τον άσο του «τριφυλλιού» να κάνει σεφτέ στα γκολ, ενω σκόραρε και για δεύτερη φορά στο 69'! Ο Πουλίδο έκανε τραγικό λάθος, καθώς γύρισε παράλληλα στον Νταμαρλή που άργησε να πάει στη μπάλα, ο Κλωναρίδης «τσίμπησε» τη μπάλα μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Διούδη για το 0-2!
Όμως ο  Κλωναρίδης,  δεν τέλειωσε το ματς, καθώς δέχτηκε δυο κίτρινες κάρτες σε διάστημα 6 λεπτών (72', 77') κι άφησε τον Παναθηναϊκό με 10 παίκτες, σε μια φάση που ο Κάκος μάλλον κακώς «κιτρίνισε» τον παίκτη των «πράσινων» αλλά και τον Κύργια που είχε τραυματιστεί στη φάση με τον Μαρινάκη και είχε υποστεί ελαφρά διάσειση συνέχισε να παίζει, παρότι ζαλιζόταν και παρότι ο γιατρός του Αρη Βαγγέλης Πανταζής δήλωσε στον «αέρα» της τηλεοπτικής μετάδοσης ότι ο παίκτης είχε πάθει διάσειση!
Επρεπε να φτάσουμε στο 90' λοιπόν, δηλαδή μισή ώρα μετά (!!!) για να πει ο παίκτης «δεν βλέπω καλά» για να βγει και να μείνει στο χορτάρι δείχνοντας ότι δεν είχε και μεγάλη επαφή με το τι γινόταν γύρω του! Στη συνέχεια, ζήτησε να ξαναμπεί για τα δυο-τρία τελευταία λεπτά κι ο γιατρός του έδωσε και πάλι το ΟΚ...
Το ματς τελείωσε με ένα χαμένο τετ α τετ του Μανιά στο 90+7' και το «Κλεάνθης Βικελίδης» να γιουχάρει παρατεταμένα...
Παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να κάνει και τρίτο γκολ, όταν ο νεοσειλθόντας Φιγφκερόα, έσπασε τη μπάλα στον επερχόμενο Ατζαγκούν που πλάσαρε λίγο άουτ στην κίνηση! Ο Αργεντινός με κεφαλιά-ψαράκι μετά από δυο λεπτά λίγο έλειψε να σκοράρει έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ατζαγκούν, όμως ο Διούδης έδιωξε ενστικτωδώς!
ΑΡΗΣ: Διούδης, Ψυχογιός, Μαργαρίτης, Κύργιας, Πουλίδο, Νταμαρλής, Τάτος, Παπαδόπουλος (65' Σουνάς), Σταυρόπουλος (65' Ιμπε, 76' λ.τ. Μανιάς), Αγκάνθο, Ουντότζι
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Μαρινάκης (64΄λ.τ. Κουτρουμπής), Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Αμπεϊντ (72' Ατζαγκούν), Λαγός, Ζέκα, Κλωναρίδης, Μπεργκ (80' Φιγκερόα)