Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Πόλεμος Καψή Λαφαζάνη για την ΕΡΤ: Είσαι υπουργός των ΜΑΤ

 

Σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΙΑ άσκησε ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής , μιλώντας στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παγιδευμένος στην ρητορεία του», ενώ αναφορικά με την ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα στο Τέξας σχολίασε πως «αποτελεί προσγείωση στον ρεαλισμό. Όμως αυτά δεν τα λέει στο εσωτερικό. Ο κ. Τσίπρας κάνει τα ακριβώς αντίθετα: μαλακός στο εξωτερικό και σκληρός στο εσωτερικό».
Επίσης υποστήριξε ότι το κείμενο της ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Τέξας αλλοιώθηκε κατά την μετάφρασή του στα ελληνικά σημειώνοντας ότι «στο ένα κείμενο αναφέρει ότι δεν επιθυμούμε την εθελοντική έξοδο από το ευρώ και στο άλλο απλά την έξοδο. Σαν να παρενέβη ο κ. Λαφαζάνης… Έχει άλλη ομιλία για το εξωτερικό και άλλη για τους ιθαγενείς ο κ. Τσίπρας;».
Γι την έφοδο των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο είπε ότι « Δεν μου αρέσουν καθόλου τα ΜΑΤ, αλλά αυτά επιβλήθηκαν από μια χούφτα εργαζομένων, που εσείς είπατε, γιατί οι πλειοψηφία ήθελε να ανοίξει η τηλεόραση. Αυτούς αντιπαλεύεστε δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. Αν δεν μπαίναμε στο κτήριο δεν θα μπορούσαμε να καλύψουμε την Προεδρεία που είναι διεθνής υποχρέωση».
«» σημείωσε κ. Καψής.
Ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης κατέληξε την ομιλία του επικαλούμενος μια κινέζικη παροιμία που λέει «να προσέχεις τι εύχεσαι» και τόνισε «η πατρίδα δεν κινδυνεύει, προχωράει και έχει προοπτική εξόδου από κρίση. Αν πάρετε εσείς την κυβέρνηση έχετε τον κίνδυνο να σκάσει η χώρα στα χέρια σας. Δεν το εύχομαι για την πατρίδα ούτε και για εσάς».
Απάντηση έδωσε ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης λέγοντας: «Δεν έχετε συναίσθηση των εγκλημάτων που διαπράξατε και διαχειρίζεστε και είναι το χειρότερο. Είστε ο υπουργός του μαύρου και τώρα γίνατε ο υπουργός των ΜΑΤ και των αστυνομικών παρεμβάσεων και των εισαγγελιών. Να χαίρεστε την ιδιότητά σας. Διεκπεραιώνετε μια από τις πιο βρώμικες επιχειρήσεις… Είστε παράνομη κυβέρνηση που κάνετε παράνομες πράξεις αντισυνταγματικές. Οι κυβερνήσεις καθεστώτα που βγάζουν νομοθετικά διατάγματα αλλά δεν τα περνούν από την Βουλή».