Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Αποχώρηση του αμερικανικού 6ου Στόλου από την Α.Μεσόγειο και έλευση του ρωσικού!

Υποχώρηση της παρουσίας των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο - με ότι θετικό ή και αρνητικό συνεπάγεται αυτό για την εθνική ασφάλεια Ελλάδας και Κύπρου - και ταυτόχρονη ισχυροποίηση του ρωσικού παράγοντα, καταγράφεται πλέον με απόλυτη σαφήνεια περίπου δύο μήνες μετά την στρατηγική υποχώρηση των ΗΠΑ στην Συρία.
Ισως για πρώτη φορά από την εποχή του Β'ΠΠ δεν υπάρχει πλοίο του 6ου αμερικανικού Στόλου, ανατολικά της Κρήτης.
Την ώρα που η Μόσχα δημιουργεί με ταχύτατο ρυθμό τον Ρωσικό Στόλο Μεσογείου με 15 πλοία, τα οικονομικά προβλήματα των ΗΠΑ και οι συνεχείς περικοπές στις αμυντικές δαπάνες μτης λόγω του κολοσσιαίου χρέους που ξεπερνά τα 16 τρισεκατομμύρια δολάρια, έχουν προκαλέσει την απόσυρση του 6ου Στόλου από την Α.Μεσόγειο.
Αυτή την στιγμή το αμερικανικό Ναυτικό, απλά δεν υπάρχει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Κάποιες - λίγες - μονάδες που βρίσκονταν στην περιοχή στις αρχές Σεπτεμβρίου φιλοδοξώντας να βομβαρδίσουν την Συρία, έχουν αποσυρθεί στην δυτική Μεσόγειο ή επιστρέψει στις ΗΠΑ.
Τα μοναδικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται εγγύτερα στην Α.Μεσόγειο είναι ένα πλοίο διοίκησης στην Ιταλία και μερικά αντιτορπιλικά κατευθυνομένων βαλλιστικών βλημάτων στην Ισπανία, αναφέρουν πηγές του ΓΕΕΘΑ που έχουν εικόνα της ΝΑΤΟϊκής παρουσίας στην Μεσόγειο.
Την ώρα που τα ρωσικά υπερ-καταδρομικά "Varyag" και το "Μέγα Πέτρος" έμπαιναν στην Μεσόγειο οι ΗΠΑ δεν είχαν τίποτα το αξιόλογο να αντιπαραθέσουν σε μία δυνητική σύγκρουση, ο αμερικανικός Στόλος είχε αποχωρήσει από την Μεσόγειο
Ποιο είναι το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει; Κατ'αρχήν απλά δεν μπορεί κανείς από τους Έλληνες "στρατηγικούς" αναλυτές να υποστηρίξει ότι "ο αμερικανικός παράγοντας θα εμποδίσει την Άγκυρα αν κάτι πάει στραβά στο Αιγαίο". Το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο...
Μόνο τυχαίο, τελικά αποδεικνύεται το ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο οι ΗΠΑ υποχώρησαν ακι δεν κτύπησαν την Συρία. Λίγο αργότερα ο ίδιος ο Μ.Ομπάμα παραδέχθηκε ότι
"Δεν είμαστε πλέον υπερδύναμη και αυτό ο κόσμος θα πρέπει να το καταλάβει. Δεν μπορούμε να επεμβαίνουμε σε διάφορα σημεία του πλανήτη"...
Την ίδια στιγμή αυτοί που έχουν ανεξάντλητους οικονιμικούς πόρους, όπως η Ρωσία και η Κίνα, υπερεξοπλίζονται: Χθες μόλις ανακοινώθηκε ότι μέχρι το 2020, θα έχουν συγκροτηθεί 40 νέες ταξιαρχίες στη Μελλοντική Δομή Δυνάμεων του ρωσικού Στρατού.
θα γίνει κατ'αρχήν προσπάθεια οι άνδρες που απαιτούνται (περίπου 400.000 άνδρες) θα εξοικονομηθούν από αναδιαρθρώσεις, για να μην υπάρξει νέα αύξηση του αριθμού του προσωπικού (από τις 800.000 του Α.Σερντιουκόφ, θα φτάσουμε το 1.000.000) αλλά μάλλον θα χρειαστούνε άλλες 200.000 και θα φτάσουν συνολικά το 1.200.000 το 2020!
Τα παραπάνω ανακοινώθηαν από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Nikolai Pankov.
Η συγκρότηση των 40 νέων ταξιαρχιών που θα προστεθούν στις 70 ήδη υπάρχουσες αποτελεί φιλόδοξο και δύσκολο εγχείρημα καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών ήδη ο Στρατός της Ρωσίας αντιμετωπίζει έλλειμμα προσωπικού.
Ο Pankov αναφέρθηκε επίσης στις παραλαβές υλικού αλλά και τον εκσυγχρονισμό των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων. Συγκεκριμένα, ανέφερε, ότι το 2013 θα παραληφθούν 650 «οπλικά συστήματα και μέσα». Για το 2014 προγραμματίζεται η παραλαβή 750 κύριων οπλικών συστημάτων συμπεριλαμβανομένων συστημάτων τακτικών βλημάτων Iskander M, πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων 9A53 Tornado-G και οχημάτων μάχης Tayfun και Tigr-M.
Τέλος, ανέφερε, ότι η Μόσχα σχεδιάζει να εξοπλίσει τις ταξιαρχίες των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων με τη νέα έκδοση των κατευθυνόμενων αντιαρματικών συστημάτων Kornet-E που έχουν ακτίνα δράσης 8 χλμ., αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Koalitsiya-SV (που είναι εξοπλισμένα με δύο σωλήνες πυροβόλου), φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Verba και συστήματα μελλοντικού στρατιώτη Ratnik. Σκοπός είναι η αύξηση της ισχύος πυρός αλλά και της επιχειρησιακής ετοιμότητας ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις.
Πραγματική εξοπλιστική κοσμογονία...
Τμήμα ειδήσεων defecnenet.gr