Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Μπάμπης Βουτούρας: «Ο κόσμος έμαθε να τρώει την σαπίλα και να την πληρώνει ακριβά»

 Ο νεαρός που τάισε Αβραμόπουλο, Σιουφλιά και Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνει έτοιμος για νέες προκλήσεις
Μεγαλωμένος σε ένα καφάσι στην ταβέρνα του πατέρα του ανοίγει τα φτερά του και με όπλο του τη μαγειρική ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο
«Θέλω να έρθει ο άλλος και να μου πιάσει το τραπέζι έστω και με 3 ευρώ, να πάρει δύο σουβλάκια...Να τον κεράσω και μια κούπα κρασί. Θέλω να έχω επικοινωνία με τον κόσμο. Μ’ αρέσει να ανοίγω το μαγαζί μου και ο κόσμος σε αντάλλαγμα να μου ανοίγει την καρδιά του...Καταλαβαίνεις τώρα γιατί δεν θέλω να γίνει ντελιβεράδικο...θα χαθεί μονομιάς όλη η μαγεία»
«Βγήκε ένα μαγαζί και πουλούσε το σουβλάκι με πίτα 0,90 λεπτά;Δεν μπορεί να καταλάβει ο άλλος πως κανείς δεν δουλεύει για την ψυχή της μάνας τουqΠως είναι δυνατόν αυτός να το έχει στην μισή τιμή συγκριτικά από την υπόλοιπη αγορά. Κι όμως θα τους δεις να πάνε να αγοράζουν τα σουβλάκια δέκα-δέκα»
Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο
Φωτογραφίες: Φωτεινή Δημητρακοπούλου
Η βαριά κληρονομία δύσκολα προασπίζεται και κρατιέται όρθια. Όμως ο Μπάμπης Βουτούρας δείχνει πιστός σε αυτά που έμαθε από τον Δημήτρη και την Ευτυχία, τους γονείς του και με σύμμαχο τον αδερφό του Γιάννη, διατηρεί μια από τις πιο ιστορικές-παραδοσιακές ταβέρνες στην Αθήνα.
Στα 30 χρόνια ζωής που μετρά το «Στέκι του Χασάπη» έχουν παρελάσει πολιτικοί, ηθοποιοί, αλλά για τον Μπάμπη δεν έχει σημασία αυτό και ποτέ δεν έσπευσε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά κάποια γεγονότα. 
 Όπως λέει ο ίδιος, δεν τον νοιάζουν οι...
Περισσότερα στο  pinakio.blogspot.gr