Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Με Καραγκούνη η 11άδα για την πρόκριση

kara
Μία αναμέτρηση μακριά από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα, που ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για της ρεβάνς με τη Ρουμανία. Ιδια 11άδα με τον Καραγκούνη στη θέση του Κατσουράνη σκέφτεται ο Φερνάντο Σάντος, ενώ θέση διεκδικεί και ο Κώστας Μανωλάς.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη ρεβάνς έχει ξεκινήσει και με παρακαταθήκη το 3-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης" η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είναι πανέτοιμη να υπερασπιστεί το υπέρ της αποτέλεσμα και να τσεκάρει την πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ στη Βραζιλία.
Κάτι που αν συμβεί θα σημαίνει πως η γαλανόλευκη θα πάρει την πρόκριση για μεγάλη διοργάνωση, ευρωπαϊκή ή παγκόσμια, για τέταρτη φορά στις ισάριθμες τελευταίες προσπάθειές σε προκριματική φάση.
Το ευχάριστο για τον Φερνάντο Σάντος είναι πως με εξαίρεση τον Κώστα Κατσουράνη, που συμπλήρωσε κάρτες και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.
Η τελευταία προπόνηση της Εθνικής στο Εθνικό Στάδιο Βουκουρεστίου, κράτησε περίπου 45 λεπτά με τους Έλληνες διεθνείς να δείχνουν σε καλή αγωνιστική κατάσταση.
Ο πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός στο δίτερμα που έγινε στο μισό γήπεδο κράτησε κλειστά χαρτιά όσον αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει στην αναμέτρηση, ωστόσο φαίνεται πως έχει "κλειδώσει" το σχήμα, με τον Καραγκούνη να παίρνει την θέση του τιμωρημένου Κατσουράνη.
Αυτή αναμένεται να είναι η μοναδική αλλαγή συγκριτικά με το πρώτο ματς στην Ελλάδα, αν και υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Μανωλά να διεκδικεί τη θέση του Σιόβα. Οι περισσότερες πιθανότητες πάντως θέλουν τον Σιόβα να διατηρεί τη θέση του.
Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Καρνέζης, ενώ η αμυντική τετράδα θα αποτελείται από τους Τοροσίδη (δεξιά), Χολέμπας (αριστερά) και τους Παπασταθόπουλο-Σιόβα στα στόπερ.
Στην μεσαία γραμμή θα είναι ο Μανιάτης με τονΤζιόλη ως αμυντικά χαφ, έχοντας τον Καραγκούνη σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στην επίθεση οι Σαμαράς (αριστερά), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και Μήτρογλου (κορυφή) θεωρούνται δεδομένοι.

Δεν θα πρέπει πάντως να αποκλειστεί κάποια έκπληξη από την πλευρά του Φερνάντο Σάντος, που προανήγγειλε αλλαγές στη συνέντευξη Τύπου, θέλοντας ίσως να... θολώσει τα νερά.
Την τελευταία προπόνηση της Εθνικής, παρακολούθησαν από τις εξέδρες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ μαζί και ο πρόεδρος Γιώργος Σαρρής, αλλά και αρκετοί Έλληνες φίλαθλοι.