Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "Ελλάδα Παντού"

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση "Ελλάδα Παντού" θα ξεκινήσει τις δραστηριότητες της τον Ιανουάριο του 2014
Τι όραμα, στόχο, σκοπό έχουμε; Διαβάστε όλο το κείμενο!

Το όραμα μας είναι φτάσει η "Ελλάδα Παντού"!

Η Ελλάδα αυτή που της αξίζει,να προβληθεί, η σκληρά εργαζόμενη και οργανωμένη Ελλάδα, η Ελλάδα του πολιτισμού, της λαογραφίας, των προϊόντων και των υπηρεσιών.

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε την υποδομή ώστε Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, άρρηκτα συνδεδεμένα με την λαογραφία, την παράδοση, τη σύγχρονη και αρχαία ιστορία, να παρουσιάζονται και να προβάλλονται εκτός και εντός Ελλάδας ( θα παρουσιαστεί αναλυτικά εντός του 2014)

Στόχος είναι να μεταδώσουμε το μήνυμα πως, (σχεδόν) ότι παράγεται στην Ελλάδα είναι πολιτιστικό προϊόν, και ότι συνδέοντας το με τη λαογραφία και την ιστορία, τοπική και εθνική, αποτελεί ένα μοναδικό και ξεχωριστό προϊόν ως ένας άξιος πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Βασικές προϋποθέσεις για να προβληθεί ένα «προϊόν» είναι:

• Να συνδέεται δυνητικά με την λαογραφία, δηλαδή να συσχετίζεται με τα λαογραφικά-ιστορικά στοιχεία που αφορούν στη παραγωγή του σε όλα τα στάδια, την ιστορική του πορεία σε οικογενειακό, τοπικό, ή και εθνικό επίπεδο, και να παρέχει στον αγοραστή όλα αυτά τα στοιχεία που θα το κάνουν να το ξεχωρίσει και να το αναγνωρίσει εκτός από ένα καταναλωτικό προιόν, και ως ένα κομμάτι του Ελληνικού πολιτισμού.
• Να παρουσιάζεται με σχετικό οπτικό-ακουστικό υλικό, δηλαδή φωτογραφίες και βίντεο και γενικά υλικό που θα περιγράφει τη διαδικασία παραγωγής, από την αρχή ως το τέλος.
• Να πληροί προϋποθέσεις που θα τεθούν αναλυτικά στο άμεσο μέλλον, αλλά αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες εδώ, πχ. Να μην είναι προϊόντα πολυεθνικών εταιριών, να έχουν κάποιας μορφή πιστοποίηση (π.χ. χωρίς βλαβερά φυτοφάρμακα κλπ), να παράγεται αυστηρά στην Ελλάδα κλπ
• Να μεταφράζεται το υλικό σε 4 διεθνείς γλώσσες {Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Κινέζικα (;) } συμπεριλαμβανομένων και των συστατικών (όταν αναφερόμαστε σε προϊόντα)

Παράλληλα, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ελλάδα Παντού» (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) θα παρέχει υπηρεσίες που είναι σχετικές με την τεχνογνωσία των μελών της ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει και να είναι βιώσιμη στο ξεκίνημα της. Ενδεικτικά – και όχι περιοριστικά- αναφέρονται οι δραστηριότητες κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδων, γραφιστικές εργασίες και εκτύπωση εντύπων, οργάνωση εκδηλώσεων, βιοτεχνολογικές μελέτες κ.λ.π.

Ποιοι θα το κάνουν αυτό;

Για περισσότερες για το ποιοί είμαστε, μπορείτε να βρείτε στον ιστοχώρο μας http://www.elladapantou.info

Συμπερασματικά όμως θα θέλαμε να αναφέρουμε πως η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί παρά να είναι συνεργατική.

Μέσα από το θεσμό της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) και με γνώμονα την κοινωνική ευθύνη, θα δημιουργούνται θέσεις εργασίας για να αναπτυχθεί το κοινωνικό κεφάλαιο στην Ελλάδα.

Βασικός σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση , όπου οι εργαζόμενοι να είναι επαρκώς αμειβόμενοι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες διαβίωσης τους, και ένα μεγάλο μέρος του καθαρού κέρδους του συνεταιρισμού (60%) να επανεπενδύεται στο συνεταιρισμό για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για τους οικονομικά ασθενέστερους, βοηθώντας τους να μετακινηθούν από την ανασφάλεια εισοδήματος στην οικονομική αυτάρκεια. Τις θέσεις εργασίες αυτές θα τις καταλαμβάνουν τα ίδια τα μέλη του συνεταιρισμού.
Βασικός στόχος είναι ο βιοπορισμός των μελών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει κοινωνική προέκταση στις δραστηριότητες μας
Οραματιζόμαστε τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής, και τη διασφάλιση του δικαιώματος της εργασίας.

Παράλληλος σκοπός, είναι να προκαλέσουμε την αναθάρρηση της συνεταιριστικής συλλογιστικής, καθώς και να βοηθήσουμε - όσο αυτό είναι δυνατόν- ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να ενταχθούν σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, να βοηθήσουμε τις ήδη υπάρχουσες στην Ελλάδα, καθώς και να συνδράμουμε στην ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης με χορηγίες, δωρεές, προσφορά εθελοντικής εργασίας κλπ.

Γιατί το κάνετε αυτό;

Η ομάδα «Ελλάδα Παντού» συστάθηκε αρχικά με τους ακόλουθους σκοπούς:
• Τη δημιουργία δεσμών συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των απανταχού Ελλήνων
• Να γίνει πόλος έλξης των Ελλήνων ανά το κόσμο που επιθυμούν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα του Ελληνισμού μέσα από μεθοδευμένη εργασία και προγραμματισμό
• Να αποτελέσει τη βάση ώστε να παραχθούν αποτελέσματα που θα είναι πρότυπα συνεργασίας, και έτσι με αυτό τον τρόπο, πέραν από τα οφέλη που μπορεί να έχει για τα μέλη της ομάδας (ηθικά, γνωσιακά, φιλικής κοινωνικής αλλά και επαγγελματικής δικτύωσης κ.ο.κ) να μεταδοθούν στον Ελληνισμό με σκοπό να αναπαραχθούν από οποιαδήποτε ομάδα Ελλήνων ανά το κόσμο θέλει να κάνει μια ομαδική συνεργασία
Αναλύοντας και καταγράφοντας τα παραπάνω, εστιάσαμε στην οργάνωση της πολύπλευρης παρουσίασης των Ελληνικών προϊόντων σύμφωνα με το παρακάτω σχέδιο.

Πώς θα γίνει αυτό:

Η προώθηση και πώληση των προϊόντων θα γίνει με δύο τρόπους:

1.Μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, παρουσίασης και πώλησης, που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2014 στον ιστοχώρο http://elladapantou.info/. Εκεί θα δίνεται η δυνατότητα στον αγοραστή να μπορεί να διαβάσει όλες της πληροφορίες σχετικά με το προϊόν (αγαθά ή υπηρεσίες) και να μπορεί να το προμηθευτεί δίνοντας την παραγγελία κατευθείαν στον παραγωγό.Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. θα παρακρατεί ένα πολύ μικρό ποσοστό επί της πώλησης. Ουσιαστικά την πώληση θα την κάνει ο παραγωγός-προμηθευτής κατευθείαν στο αγοραστή μέσω της εφαρμογής.

2. Με προπληρωμένες παραγγελίες που θα παραδίνονται κατά την διάρκεια Ελληνικών διήμερων φεστιβάλ- εκθέσεων που θα γίνονται σε πόλεις της Ευρώπης, και θα συνδυάζουν πολιτισμό, διασκέδαση, διαλέξεις και άλλες θεματικές ενότητες.
Μελετώνται παράλληλα και άλλες ενέργειες προώθησης και πώλησης των προμηθευτών-προϊόντων που θα ανακοινωθούν μέσα στο 2014.

Πότε θα γίνει αυτό;
Σύμφωνα με τον επιχειρηματικό μας σχεδιασμό, στόχος μας είναι την 1-1-2015 η διαδικτυακή μας εφαρμογή να είναι πλήρως λειτουργική για πώληση προϊόντων και υπηρεσιών

Περισσότερες πληροφορίες για τις εξελίξεις σχετικά με την «Ελλάδα Παντού», τελευταία νέα, συνεργασίες κλπ μπορείτε να μαθαίνετε στον ιστοχώρο μας www.elladapantou.info , και στην ομάδα μας στο facebook https://www.facebook.com/Elladapantou.info

Με εκτίμηση
Η ομάδα «Ελλάδα Παντού»