Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13fd70be5db673c5&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1373784092959&sads=nVNnpBqWWFR6tW97AuPynaBaFX0
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, τον οποίο πρόσφατα ανέλαβε υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία.

Σας παραθέτουμε αποσπάσματα από δημοσιεύματα στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης*.


«O Βουλευτής Επικράτειας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ παραχώρησε απόψε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα του Αγρινίου, μετά από επίσκεψή του στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.
Ο Τέρενς Κουίκ πλαισιωμένος από τους πολιτευτές του κόμματος στο νομό Ντούπη και Τσουκαλά, αρχικά αναφέρθηκε στις εντυπώσεις του από την περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία. Ανέφερε λοιπόν ότι το Μεσολόγγι μετατρέπεται από ιερή σε νεκρή πόλη, καθώς της αποστερούν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να μεταναστεύουν οι πολίτες για τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13fd70be5db673c5&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1373784165173&sads=Gypkt0yV1otZ8YgyC2YKSIfzv00
« Αποστερούν από τις δημόσιες υπηρεσίες το διοικητικό κέντρο του νομού. Διαλυουν τη ΔΟΥ. Αποδυναμώνουν του Νοσοκομείο. Θέλουν να κλείσουν του Χημείο. Η Αστυνομική Διεύθυνση είναι σε κτήριο που προσβάλλει την ίδια τη λειτουργία του σώματος. Ούτε σε τριτοκοσμική χώρα δεν θα δει κανείς αυτό που συμβαίνει εκεί, με τους αστυνομικούς π.χ. της έκδοσης Διαβατηρίων, να προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους με... κούτες…» είπε, μιλώντας παράλληλα για βελτιώσεις που μπορούν και που πρέπει να γίνουν σε ένα νομό που έχει τόσα να επιδείξει, φέρνοντας ως παράδειγμα το λιμάνι του Αστακού.

Ο ίδιος μάλιστα αυτοχαρακτηρίστηκε «9ος βουλευτής του Νομού», θέλοντας να τονίσει την από δω και έπειτα ενασχόλησή του με τα τοπικά θέματα.

Στο Αγρίνιο ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε τους Τρίτεκνους, τους οποίους διαβεβαίωσε για τη πλήρη στήριξη των ΑΝΕΞ ΕΛ στα δίκαια και διαχρονικά αιτήματά τους, οπως και το Επιμελητήριο και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό, όπου είχε πολλοί σημαντικές ενημερωτικές συζητήσεις με τα προεδρεία τους

«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτήρισε τα σενάρια για μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη λογική ότι δεν ξέρουμε τα δεδομένα που θα προκύψουν από τις εκλογές. Ωστόσο άφησε αιχμές για τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις πρωτοβουλίες των ΑΝΕΛ να ζορίσουν στο κοινοβούλιο την κυβέρνηση, φέρνοντας ως παράδειγμα την κάλπη για την παραπομπή Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ και την πρόταση μομφής κατά του Γ. Στουρνάρα για τον χειρισμό του θέματος της Κύπρου.

Σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Κουίκ δήλωσε πως το κόμμα βρίσκεται ακόμα σε προβληματισμό για το ποιους υποψηφίους θα προτείνει.

Ο κ. Κουίκ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ΕΡΤ υπογραμμίζοντας ότι ήταν απαραίτητος ο εξορθολογισμός αλλά όχι με τον ξαφνικό θάνατο και το «μαύρο». την ώρα που η χώρα πλήττεται από την ανεργία. Δεν μπορούσα ποτέ όμως να φανταστώ ότι σε μια δημοκρατία θα κατέβαιναν οι διακόπτες».

Ο Βουλευτής Επικρατείας συνεχίζει σήμερα την περιοδεία του στην Ευρυτανία, μαζί με τη Βουλευτή Κοζάνης του Κινήματος Ραχήλ Μακρή.

*Τα τοπικά ΜΜΕ από τα οποία αντλήθηκαν οι πληροφορίες για τη συγγραφή του συγκεκριμένου Δελτίου Τύπου, είναι το www.agriniopress.gr, το www.agrinioculture.gr και το cityvoice.gr.

Για να δείτε ολόκληρη τη Συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο Τέρενς Κουίκ στα τοπικά ΜΜΕ, πατήστε εδω