Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Δημοσκόπηση: οι μισοί λένε όχι στις απολύσεις στο Δημόσιο – Αυξάνονται οι... νοσταλγοί της δραχμής


 Οι απολύσεις στο δημόσιο, η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και η ενσωμάτωσή της στην ΕΛ.ΑΣ., η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα είναι για την κυβέρνηση ο μόνος δρόμος για το... success story. Όμως σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Επενδυτή, είναι αποφάσεις που διχάζουν την κοινωνία.Η δημοσκόπηση έγινε στις 9 και 10 Ιουλίου σε δείγμα 1.001 ανθρώπων πανελλαδικά
 Και μάλλον φέρνουν την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση. Το 50% των ερωτηθέντων λέει όχι στις απολύσεις στο δημόσιο, ενώ το 47% πιστεύει ότι πρέπει να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Οι πολίτες τάσσονται και κατά της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας. Συμφωνεί μόλις το 32%, ενώ το 62% διαφωνεί.
Εξάλλου, το 72% των πολιτών θεωρεί πως η χώρα κινείται στη λάθος κατεύθυνση.

Όλα αυτά ενώ ενισχύεται το μπλοκ υπέρ της δραχμής. Σε σχέση με τον Ιούνιο, οι... υπέρμαχοι της επιστροφής στη δραχμή έχουν αυξηθεί κατά 6% και από το 20% έχουν πια φτάσει το 26%.
57% των ερωτηθέντων θέλει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ και 39% θεωρεί πως πρέπει να παραμείνουμε στην ευρωζώνη.
 Προβάδισμα 0,2% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση.
Η ΝΔ διατηρεί ένα οριακό προβάδισμα στην εκτίμηση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (29,1% έναντι 28,7% ωστόσο στην παράσταση νίκης προηγείται με 51% έναντι 34%).

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 30% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 12%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 3%, ο Πάνος Καμμένος 2%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος 3%, και ο Φώτης Κουβέλης 2%.
 Μεγάλος χαμένος της τελευταίας περιόδου, η ΔΗΜΑΡ που αποχώρησε από την κυβερνητική πλειοψηφία για να ενταχθεί στην αντιπολίτευση αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται πως δε μπορεί να καρπωθεί τις αντιδράσεις κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης.

Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή ξεπερνά πια το 13% στην εκτίμηση ψήφου.