Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Πρωταθλήτρια Κόσμου στους Νέους η Γαλλία

france
Η Γαλλία είναι για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια κόσμου στους Νέους! Οι τρικολόρ νίκησαν με 4-1 στα πέναλτι την Ουρουγουάη (0-0 η κανονική διάρκεια του αγώνα) και ανέβηκαν στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Στο πρώτο ημίχρονο η μοναδική μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 20΄, όταν ο Λόπεζ βρέθηκε μόνος του με τον Αρεόλα, όμως ο Γάλλος τερματοφύλακας έστειλε τη μπάλα κόρνερ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ουρουγουάη συνέχιζε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων με τους Γάλλους να περιμένουν τους αντιπάλους και τον Σανόγκο να παλεύει μόνος του με τους Ουρουγουανούς αμυντικούς. Στο 67' ο Λόπεζ βγηκέ πάλι μόνος του με τον Αρεόλα, ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να νικήσει το Γάλλο τερματοφύλακα, αφού έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 72΄  ήρθε η σειρά της Γαλλίας να φτάσει κοντά στο γκολ όμως το σουτ του Μποσέτι από πλεονεκτική θέση έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ έξι λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Πογκμπά αποκρούστηκε από τον Ντε Αμόρες.
Το παιχνίδι πήρε φωτιά στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφού στο 79' ο Αρεόλα έσωσε για μία ακομα φορά την ομάδα του, βγαίνοντας νικητής σε ένα ακόμα τετ α τετ με τους Ουρουγουανούς, αυτή τη φορά απέναντι στον Αβενάτι, ενώ στο 85' ήρθε η ώρα του Ντε Αμόρες να σώσει την ομάδα του (δις μάλιστα) , αρχικά στο σουτ "κεραυνό" του Βερετούτ έξω από την περιοχή, και μετά το κόρνερ στο σουτ του Μποσέτι μέσα από τη μικρή περιοχή. Τελικά οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν, και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.
Στον έξτρα χρόνο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν και μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί όπου Αρεόλα απέκρουσε δύο πέναλτι, αναδεικνύοντας τη Γαλλία πρωταθλήτρια κόσμου σε επίπεδο νέων.
Γαλλία: Αρεόλα, Φουκιέ, Ζουμά, Πογκμπά, Κοντόγκμπια, Σανόγκο, Μπαεμπέκ (Μποσέτι 65'), Ντινιέ (Πολομά 115'), Σαρ, Βερετού, Θαουβίν
Ουρουγουάη: Ντε Αμόρες, Βελάζκεζ, Σίλβα, Πάις, Κριστόφορο, Λόπεζ, Λαξάλτ (Ντε Αρασκαέτα), Τζινό, Ροντρίγκεζ (Ολάζα 99'), Χιμένεζ (Βαρέλα 84'), Αβενάτι