Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ» ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - Οργισμένη αντίδραση από Πέτρο Τατούλη και Ντινα Νικολάκου

o-petros-tatoulis-anathetei-erga-ston-aderfo-kai-tin-kori-toy

Σε αποκαλύψεις για την ανάθεση έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προβαίνει δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, το οποίο αναφέρει πως ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατακυρώνει έργα στα ίδια του τα παιδιά και τον αδελφό του!
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το μεγαλύτερο μέρος των έργων της συγκεκριμένης περιφέρειας καταλήγει σε εταιρείες συμφερόντων του γιου του Παναγιώτη, της κόρης του Χρισταλένης και του αδελφού του Βασίλη.
Περισσότερα από έργα αξίας 15 εκατ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια έχουν καταλήξει στις εταιρείες των συγγενών του, οι οποίες αναλαμβάνουν δημόσια έργα είτε μέσω διαγωνισμών είτε με απευ- θείας αναθέσεις. Ειδικότητα των εταιρειών της οικο- γένειας Τατούλη είναι οι κατασκευές οδικών δικτύων.
Το δημοσιεύμα αυτό προκάλεσε την οργή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ο οποίος εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αντιδρά οργισμένα τόσο κατά της εφημερίδας όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ...
H ανακοίνωση του κ. Τατούλη :

Είναι ο Τσίπρας "αρχηγός" της νέας τρομοκρατίας;
Όσοι συντόνισαν τη σημερινή ανοίκεια, γεμάτη ψέματα επίθεση ενάντια σε εμένα και τα τέσσερα παιδιά μου θα με βρουν σκληρά απέναντι τους.
Είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν γίνονται "αναθέσεις έργων". Αντίθετα, επιλέγονται πάντοτε μακρές διαδικασίες προκειμένου να τηρείται η αυστηρότερη νομιμότητα και η μέγιστη διαφάνεια. Οι "απόλυτα διαφανείς διαδικασίες" που ακολουθεί η περιφέρεια Πελοποννήσου αναγνωρίζονται και στο κατάπτυστο δημοσίευμα, γεγονός το οποίο στοιχειοθετεί και τον δόλο εκείνων που βρίσκονται πίσω από το προσωπικό αυτό χτύπημα εναντίον μου.
Είναι γνωστά τα στημένα παιχνίδια σε αυτήν την χώρα. Το δημοσίευμα προαναγγέλθηκε, πολλές ώρες πριν την κυκλοφορία της εφημερίδας από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τον ίδιο τρόπο, πριν από μερικούς μήνες, είχαν προαναγγελθεί τα βίαια επεισόδια που έζησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά τη συζήτηση για δημιουργία μονάδας βίο αερίου στην Τρίπολη, τα οποία είχαν και θύματα. Και στις δυο περιπτώσεις η προαναγγελία συνοδεύτηκε με την ίδια αυτό-ικανοποίηση του συμμορίτη πριν το πλιάτσικο. Έγινε δε, από τα ίδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσιπρας δομεί σε θεμέλια λάσπης το πολιτικό του μέλλον. Με την ιδιότητα του ιδεολογικού καθοδηγητή, οδηγεί τους οπαδούς του στις επικίνδυνες ατραπούς μιας δήθεν δίκαιης οργής που μπορεί να μετουσιωθεί σε δίκαιη βία και βάζει μπαρούτι στα θεμέλια του κράτους δικαίου.
Η "τρομοκρατία" του κ. Τσίπρα είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ. Στην Πελοπόννησο έχουμε συγκροτήσει ένα δυναμικό και πλειοψηφικό μέτωπο απέναντι στο συμμοριτοπόλεμο που έχει εκκινήσει.
H οποία εκδοτική του συμμαχία με γνωστούς βαλιτσοφόρους και κομιστές, τον καθιστά κομμάτι ενός σάπιου συστήματος που δήθεν θέλει να αφανίσει.


Τα δημοσιεύματα του Πρώτου θέματος  διέψευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο  και η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Ντίνα Νικολάκου, η οποία παρουσιάστηκε έκπληκτη για το πως είναι δυνατόν να αναφέρονται σε ένα δημοσίευμα που έχει ξεπεράσει τα όρια τόσα πολλά αναληθή πράγματα.Η περιφέρεια Πελοποννήσου τολμάει και λέει τα πράγματα κοιτώντας τους πολίτες στα μάτια.  Γίνεται μια προσπάθεια να πληγεί ο περιφερειάρχης και άφησε σαφής αιχμές για την πολιτική σκηνή λέγοντας ότι είναι περίεργο πως προαναγγέλθηκε το σημερινό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο κ. Τατούλης να απαντήσει έτσι όπως πρέπει να απαντήσει.
Η κ. Νικολάκου σχολίασε επίσης και τα δημοσιεύματα του Aftodioikisi.gr και Real News σχετικά με την ενδεχόμενη παράταση της θητείας των αιρετών Δημάρχων περιφερειαρχών κατα ένα χρόνο.
Η Κ Νικολάκου είπε ότι εμείς στην περιφέρεια Πελοποννήσου έχουμε παρει εντολή από τους πολίτες για να τηρήσουμε το συμβόλαιο που μας ανέθεσαν μέσα σε τριάμισι χρόνια. Το πρόγραμμα μας είναι να ολοκληρωθεί μέχρι το Φθινόπωρο του 2014. Τώρα αν υπάρξει παράταση αυτό είναι πολιτικό ζήτημα το οποίο θα αποφασιστεί από τους αρμόδιους φορείς.