Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ερντογάν: Το Ισραήλ έγινε ένα κακομαθημένο παιδί

recep-tayyip-erdogan
Η διαδρομή… κυριαρχίας του Ταγίπ Ερντογάν ως αδιαμφσιβήτητου ηγέτη του συνόλου του μουσουλμανικού κόσμου, δεν θα μπορούσε παρά να περνάει αυτονόητα μέσα από την ευθεία αντιπαράθεση με το “έθνος που ενοχλεί”, δηλαδή το Ισραήλ.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, ειδικά από τη στιγμή που άρχισε να “τσουβαλιάζει” στις φυλακές της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης τους αξιωματούχους του πάλαι ποτέ πανίσχυρου στρατιωτικού κατεστημένου, έστρεψε τα πυρά του στο Τελ Αβίβ. Έστω σε επίπεδο ρητορικής, έστω και αν η υπόθεση με το τραγικό ρεσάλτο στο Μαβί Μαρμαρά δεν έφερε ποτέ την ταπεινωτική για το Ισραήλ δημόσια συγγνώμη που απαιτούσε η Τουρκία, για να… μην επιτεθεί. Και, ως γνωστόν, δεν έχει επιτεθεί ακόμη.
Με αφορμή την πρόσφατη αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στη Συρία, ο Ταγίπ Ερντογάν σήκωσε και πάλι τους τόνους. Κατηγόρησε το Ισραήλ για εθνική τρομοκρατία και για απαράδεκτη στάση που παραβιάζει τη διεθνή νομοθεσία. “Το Ισραήλ έγινε ένα κακομαθημένο παιδί. Εκείνοι που ευθύνονται για το γεγονός ότι έκαναν το Ισραήλ κακομαθημένο παιδί, να είναι απο εδώ και στο εξής προετοιμασμένοι για τα πάντα από την πλευρά του”, ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού της Τουρκίας.
Ο… Κεμάλ της εποχής μας, υποστήριξε ότι το Ισραήλ είναι πλέον εθισμένο στο να επιδεικνύει συμπεριφορά διεθνούς τρομοκρατίας, και στη συγκεκριμένη περίπτωση συμβάλλει στην περαιτέρω αποσταθεροποίηση της Συρίας και συνολικά της Μέσης Ανατολής.
Για το τι ρόλο διαδραματίζει η Τουρκία στην… αποσταθεροποίηση, ούτε λόγος φυσικά.

ysterografa.gr