Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αλαβάνος ειρωνεύεται τον Τσίπρα

Alekos-Alavanos-Alexis-Tsipras
Με ειρωνική διάθεση προσεγγίζει ο Αλέκος Αλαβάνος τη στρατηγική την οποία ακολουθεί ο διάδοχός του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Με άρθρο του στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, μια από τις πλέον διακριτές προσωπικότητες του χώρου της Αριστεράς, μιλάει ακριβώς… για την Αριστερά. Για το τι σημαίνει Αριστερά, τι… δεν είναι Αριστερά, και ποιές προοπτικές διαμορφώνονται για τον συγκεκριμένο πολιτικό και ιδεολογικό χώρο, στη σημερινή συγκυρία.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η νέα πολιτική αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα, την οποία επιχειρεί ο Αλέκος Αλαβάνος, δηλαδή ο πολιτικός ο οποίος άνοιξε στον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον δρόμο προς την ηγεσία.
“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιτύχει να αναδειχθεί στον υπ’ αριθμόν ένα κομματικό αντίπαλο της κυβέρνησης. Όχι όμως σε προγραμματικό, ούτε σε ιδεολογικό αντίπαλο. Το αντίθετο. Έχει πλήρως αποδεχθεί το πλαίσιο δράσης του συστήματος: Με κάθε όρο παραμονή στην ευρωζώνη.
Η καλή Αμερική. Ο Σόιμπλε που το συζητάει. Το νέο διαπραγματευτικό πλαίσιο, επειδή έγινε αναφορά για το κατοχικό δάνειο και τη Siemens.
Οι νοικοκυραίοι. Οι συμμαχίες με τη λαϊκή Δεξιά. Και ακόμη χειρότερα, η ενεργή πια συμμετοχή στην εκστρατεία φόβου του συστήματος σχετικά με την παραμονή στην ευρωζώνη. Άμεση συνεργασία με την κυβέρνηση στην εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού”, σημειώνει με νόημα ο Αλέκος Αλαβάνος.

ysterografa.gr