Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μαρκεζίνης για αρχηγός της “νέας Κεντροδεξιάς”

sir-Vasilis-Markezinis
Υπήρξε μια περίοδος κατά την οποία ο sir Βασίλης Μαρκεζίνης ήταν το πιο επίκαιρο… άγνωστο όνομα στον ελληνικό δημόσιο βίο. Με ακαδημαϊκές περγαμηνές και σημαντική διαδρομή, καθώς και διεθή αναγνώριση, είχε μείνει συνειδητά εκτός πλαισίου καθημερινότητας, το δικό του όμως όνομα άρχισε να ακούγεται και να κυκλοφορεί με ένταση, όταν το πολιτικό σύστημα ζητούσε εφεδρείες. Για να καταλήξει τελικά στη… στρέβλωση της επιλογής Παπαδήμου.
Από τότε, ο sir Βασίλης Μαρκεζίνης επέλεξε και πάλι να απέχει. Να βρίσκεται μακριά. Να μην αναλίσκεται στην καθημερινότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Σύμφωνα με τη “Real News”, η περίοδος αυτή φτάνει στο τέλος της, καθώς η ναυαρχίδα του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου υποστηρίζει ότι στο πρόσωπο του sir Βασίλη Μαρκεζίνη στρέφονται δυνάμεις από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, για να του ζητήσουν να ηγηθεί του νέου εγχειρήματος, το οποίο έχει ως αφετηρία την ίδρυση του φόρουμ “Ελλήνων Πρωτοβουλία”, από στελέχη που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, βρέθηκαν ωστόσο το προηγούμενο διάστημα στους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Η απάντηση του sir Βασίλη Μαρκεζίνη δεν είναι ακόμη γνωστή. Ούτε είναι εύκολο να την προβλέψει κανείς. Η λογική λέει ότι θα προτιμούσε να συγκεντρωθούν γύρω από τη δική του υποψηφιότητα ευρύτερες και πλέον δυναμικές πλειοψηφίες. Όχι… συνιστώσες.
Σε κάθε περίπτωση, το σενάριο παρουσιάζει ενδιαφέρον. Και φαίνεται να έχει… μέλλον ως προς τις επιμέρους λεπτομέρειές του.

ysterografa.gr