Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Σι-σοκ-ό για Παναθηναϊκό στην Τρίπολη = ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-2

asteraspao
Σοκ στο 94' για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έμεινε στο "X" στην Τρίπολη με τον Αστέρα που ήταν κατώτερος των «πράσινων» και ευτύχησε να ισοφαρίσει 2 φορές κόντρα στη ροή του ματς.
Το χαμένο τετ α τετ του Μαυρία στο 93′ και το ανόητο πέναλτι του Μπουμσόνγκ στο 94′ που έδωσε την ευκαιρία στον Περόνε να ισοφαρίσει σε 2-2, στέρησαν από τον πολύ καλό Παναθηναϊκό τη νίκη στην Τρίπολη πετώντας στα σκουπίδια τα δύο εκπληκτικά γκολ του Σισοκό.
O Παναθηναϊκός προηγήθηκε δυο φορές με τον ίδιο δράστη, τον Μοχάμεντ Σισοκό στο 6' και στο 72', όμως ο Αστέρας κατόρθωσε ισάριθμες φορές με τον Ράγιος (36') και τον Περόνε (95') να πάρει έναν βαθμό που δεν άξιζε…
Οι «πράσινοι» είχαν κορυφαίο και σκόρερ, τον Σισοκό, άξιους συμπαραστάτες του Ιβοριανού, τους Σο, Ζέκα και Καρνέζη, όμως δεν κατάφεραν να αποδράσουν από την Τρίπολη με το τρίποντο, διότι για ακόμα μία φορά τους «κρέμασε» ο Μπουμσόνγκ. Ο Γάλλος στο 94' βγήκε άτσαλα να διώξει την μπάλα, έκανε χέρι, ο Γιάχος έδειξε πέναλτι και ο Περόνε ένα λεπτό αργότερα ευστόχησε διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 στο ματς.
Σι-σοκ-ό για Παναθηναϊκό στην Τρίπολη (pics)
Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς ο Παναθηναϊκός και μόλις στο 6' κατάφερε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ. Οι «πράσινοι» κατάφεραν στη 2η απειλητική τους επίσκεψη στα καρέ της ομάδας της Τρίπολης, αφού είχε προηγηθεί το σου του Τοτσέ στο 1', να πάρουν το προβάδισμα με τον Σισοκό. Ο άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού εκμεταλλεύτηκε τη μαγική ασίστ του Σο, προχώρησε και δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει τον Φούλοπ δίνοντας το προβάδισμα στους «πράσινους».

Πλέον, ο Αστέρας καλούταν να ανοιχτεί. Να πάρει πρωτοβουλίες στο ματς, να κάνει παιχνίδι για να φθάσει στην ισοφάριση, με τον Παναθηναϊκό να περιμένει, να κλέβει μπάλες και να προσπαθεί να κτυπήσει στην κόντρα.
Κάτι τέτοιο, λοιπόν, συνέβη στο 20' με τους «πράσινους» να αγγίζουν το 2-0 με τον Μπαρτολίνι να προλαβαίνει τον Τοτσέ που έβγαινε τετ α τετ με τον Φούλοπ και να διώχνει σε κόρνερ. Και στη συνέχεια της φάσης προέκυψε νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Ράγιος να διώχνει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Σο. Ηταν μία διπλή φάση, όπου οι Τριπολιτσιώτες γλίτωσαν από το 2-0 και το πρόωρο, ενδεχομένως, τέλος του ματς.

Και εκεί που ο Παναθηναϊκός φαινόταν να ΄χει τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Να μοιάζει ότι είναι κοντά στο 2-0, ήρθε κόντρα στη ροή του ματς και σε μία αντεπίθεση ο Ράγιος να ισοφαρίσει για τον Αστέρα. Ο Ντε Μπλάσις σέρβιρε στον Περόνε, ο οποίος σήκωσε το κεφάλι και σέρβιρε στον άσο της ομάδας της Τρίπολης που δεν είχε πρόβλημα να «εκτελέσει» τον Καρνέζη και να γράψει το 1-1 για τους οικοδεσπότες.
Το γκολ αυτό ανέβασε τη ψυχολογία των γηπεδούχων και αύξησε τον εκνευρισμό των φιλοξενούμενων, οι οποίοι στο 32' είδαν τον Βελάσκες να παίζει με τη φωτιά… Ηταν η φάση, όπου ο Λατινοαμερικανός στόπερ έκανε μαρκάρισμα για 2η κίτρινη κάρτα στον Περόνε με τον Γιάχο να του «χαρίζεται».
Ηταν, πλέον, εμφανές πως ο Αστέρας πατούσε πιο γερά στον αγωνιστικό χώρο και έψαχνε το 2ο γκολ. Το 1-1 φαινόταν πως είχε αποσυντονίσει τον Παναθηναϊκό που δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση την ομάδα του πρώτου 20λεπτου. Και στο 43' οι γηπεδούχοι έφθασαν μία ανάσα από το 2-1, όμως ο Μπαρτολίνι ήταν ένα «κλικ» μακριά στο φάουλ του Ράγιος για να ακουμπήσει την μπάλα με το κεφάλι και να τη στείλει στα δίχτυα του Καρνέζη που θα ήταν αδύνατον να αντιδράσει.
Με την έναρξη της επανάληψης οι δυο προπονητές έσπευσαν να διορθώσουν κακώς κείμενα του πρώτου 45λεπτου. Ο Τσιώλης, λοιπόν, έβαλε τον Φορμίκα αντί του αρνητικού, Πιπίνη στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας του Αστέρα και ο Φάμπρι αντικατέστησε τον Βελάσκες με τον Τριανταφυλλόπουλο βλέποντας πως ο αμυντικός από τη Βενεζουέλα έπαιζε με τη φλόγα της 2ης κίτρινης αφήνοντας σε μία τέτοια περίπτωση με δέκα τον Παναθηναϊκό.
Βλέποντας την έλλειψη δημιουργίας ο Τσιώλης έκρινε στο 61' πως έφθασε η ώρα του Κάφα, τον οποίο έβαλε αντί του Ντε Μπλάσις που ναι μεν ήταν θετικός, ωστόσο φαινόταν να μην έχει δυνάμεις.
Και αυτή η αλλαγή, όμως, δεν έφερε τους προσδοκώμενους καρπούς στους Τριπολιτσιώτες με τον Παναθηναϊκό στο 65' να προχωρά σε αλλαγή με τον Φουρλάνο να περνά στη θέση του Καζιγιάμα. Φαινόταν, λοιπόν, σαν οι δυο προπονητές να είναι ικανοποιημένοι με το βαθμό της ισοπαλίας και επί της ουσίας, όπως προείπαμε, να ψάχνουν τη μία αυτή στημένη φάση για να πάρουν το ματς ή τη μία καλή προσωπική ενέργεια.
Και αυτή ήρθε στο 72' από τον Σισοκό. Ο Αφρικανός άσος του Παναθηναϊκού με υπέροχο σουτ νίκησε τον Φούλοπ. Δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Μαγυάρο γκολκίπερ του Αστέρα δίνοντας το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.
Πλέον οι «πράσινοι» ήταν το απόλυτο αφεντικό του ματς με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να συνέλθουν κατ' αρχήν από το σοκ και εν συνεχεία να αναζητούν τον τρόπο να μπουν στην περιοχή του «τριφυλλιού» που στο δεύτερο 45λεπτο θύμισε «ναρκοπέδιο».
Στο 92', όμως, πήγε να γίνει μία φάση, όπου θα ανατρέπονταν τα δεδομένα του ματς. Ο Καρνέζης, όμως, ήταν εκεί που έπρεπε για να διώξει σε κόρνερ την κεφαλιά του Περόνε και να κρατήσει το 2-1 που έμελλε, όμως, να μην είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
Διότι στις καθυστερήσεις ο Μπουμσόνγκ έκανε χέρι, ο Γιάχος έδειξε το σημείο του πέναλτι με τον Περόνε να το εκμεταλλεύεται. Να ευστοχεί και να διαμορφώνει το τελικό 2-2 σε μία αναμέτρηση, όπου ο Παναθηναϊκός βάσει της εξέλιξης του ματς και του τρόπου που δέχθηκε και τα δυο γκολ κόντρα στη ροή του ματς να αδικείται από το αποτέλεσμα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Πιπίνης (46' Φορμίκα), Ουσέρο (76' Εγκον), Άλβαρεζ, Ράγιος, Ντε Μπλάσις (61' Ντε Μπλάσις), Ναβάρο, Περόνε.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βελάσκες (46' Τριανταφυλλόπουλος), Μπουμσόνγκ, Μαρίνος, Σο, Βιτόλο, Ζέκα (90+' Μαυρίας), Καζιγιάμα (65' Φουρλάνος), Σισοκό, Τοτσέ.