Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο Βενιζέλος σκέφτεται να αλλάξει όνομα στο ΠΑΣΟΚ

Evangelos-Venizelos-PASOK
Σε άλλες εποχές, το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είχε πολύ συγκεκριμένη χρησιμότητα για τον εκάστοτε πρόεδρό του: Λειτουργούσε ως βαλβίδα αποσυμφόρησης της εσωκομματικής έντασης, έδινε βήμα εκτόνωσης της… γκρίνιας, και αποτελούσε εφαλτήριο για μια νέα πορεία, συνήθως πολιτικά αναβαπτισμένη.
Στη σημερινή συγκυρία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος γνωρίζει ότι δεν έχει τέτοιες… πολυτέλειες. Αντιθέτως, το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου έχει οριακό χαρακτήρα. “Do or die”, που θα έλεγαν και οι Αμερικανοί. Την επομένη του Συνεδρίου, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει διαμορφώσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει μια θεαματική πολιτική ανάκαμψη. Διαφορετικά, περισσότερο θα απειλείται με λουκέτο, παρά θα… σεργνιανίζει απλώς στον πολιτικό στίβο, σε ρόλο κομπάρσου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι συνεργάτες του δεν έχουν αμφιβολίες για την αναγκαιότητα να είναι το Συνέδριο ρηξικέλευθο και διαφορετικό. Να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει γενιά, να φέρει στο προσκήνιο καινούρια πρόσωπα και νέα δυναμική.
Γι’ αυτό και στον προσυνεδριακό διάλογο, για τον οποίο θα αξιοποιηθούν πλήρως το διαδίκτυο και τα social media, o Ευάγγελος Βενιζέλος καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που επιθυμεί να υπάρχει στον χώρο της Κεντροαριστεράς ένας ισχυρός κομματικός βραχίονας, να είναι… δημιουργικοί και ανατρεπτικοί.
Πόσο… ανατρεπτικοί; Στην Ιπποκράτους λένε ότι δεν υπάρχει κανέναν φετίχ. Ούτε για το όνομα, και το ενδεχόμενο αλλαγής του. Κάτι που έχει ακουστεί πολλές φορές στο παρελθόν, ανάλογα με τη συγκυρία ωστόσο αποκτά διαφορετικό υπόβαθρο και σημασία.
Και σήμερα, μάλλον η συγκυρία είναι η πλέον κατάλληλη για να προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ σε μια τέτοια τομή.

ysterografa.gr