Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Διαμαντόπουλος: Θα κινηθώ νομικά

diamantopoulo
Αποφασισμένος να κινηθεί νομικά εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης δηλώνει ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος καταγγέλλει μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια κατασυκοφάντησης, σχετικά με το μονταρισμένο βίντεο της ομιλίας του που δόθηκε στη δημοσιότητα.
«Η ΝΔ και η κυβέρνηση προέβησαν σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, φτάνοντας στο σημείο να πλαστογραφήσουν βίντεο στο οποίο διαστρεβλώνονται εντελώς οι δηλώσεις μου», αναφέρει αρχικά ο κ. Διαμαντόπουλος και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες αυτές, πέφτουν στο κενό.
«Θέλουν να παρουσιάσουν ως υποκινητή της βίας και της τρομοκρατίας όχι εμένα μόνο προσωπικά, αλλά τον πολιτικό χώρο τον οποίο εκπροσωπώ, παίζοντας άκρως επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία. Οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό».
Κλείνοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει: «Επειδή όμως είμαστε και εμείς υποστηρικτές της νομιμότητας, επιφυλάσσομαι προσωπικά για το πώς θα κινηθώ νομικά απέναντι στους συκοφάντες και τους λασπολόγους».

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εγκαλεί ουσιαστικά τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς που παρουσιάζουν αποσπάσματα των δηλώσεων του βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντοπούλου, για τα οποία η Κουμουνδούρου έχει κατηγορήσει τη Συγγρού για “χαλκευμένο βίντεο”.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής;
“Από χθες μερίδα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, αναφερόμενη στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγ. Διαμαντόποιυλου, αναπαράγουν το χαλκευμένο βίντεο που διένειμε η Ν.Δ. και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποσιωπώντας το πλήρες βίντεο και απομαγνητοφωνημένο κείμενο το οποίο έχουν στα χέρια τους.

Καλούμε τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα να λειτουργήσουν με βάση τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Σ΄ αυτές τις στιγμές επιβάλλεται να σταθούν υπεύθυνα και να υπηρετήσουν χωρίς καμιά άλλη σκοπιμότητα τις αρχές της πλουραλιστικής ενημέρωσης και δημοσιογραφίας”.